e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

 

Συνέβη στο Γαλάτσι

loading...

Αθλητικά νέα

loading...

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

loading...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

loading...

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ( 26.1.17 ), πολλοί  Δημοτικοί σύμβουλοι ,με τις ομιλίες τους ,  ανέδειξαν τα στοιχεία της προσφοράς στη πόλη  και της   σοβαρότητας ,της ευθύνης , της γνώσης ,της καλοπροαίρετης διάθεσης που χαρακτήριζαν τους εκλιπόντες Βασίλη Παπαδιονυσίου  και  Θανάση Μπούρα . Ορισμένοι μίλησαν για παρακαταθήκη τους.


Όμως , τα στοιχεία της… παρακαταθήκης εξαφανίστηκαν, αμέσως με το τέλος των τιμητικών για τους θανόντες ομιλιών , και την διακρίβωση ότι το θέμα της υπέρογκης οφειλής του Δήμου στην ΕΥΔΑΠ ,για το οποίο πριν μέρες ο Δήμαρχος είχε καλέσει σε σύσκεψη τους επικεφαλής των παρατάξεων, δεν ήταν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όπως αναμένονταν.

Το θέμα αυτό ανέδειξε την πλημμελή διαχρονική  λειτουργία του Δήμου .Η απουσία στοιχείων ,η μη υπεύθυνη παράδοση της εξουσίας από αιρετό σε αιρετό, η προσωπική διοίκηση κατά την ικανότητα ,τις επιδιώξεις αλλά και τις αδυναμίες  κάθε Δήμαρχου, απεκάλυψαν, για μία ακόμη φορά, ευθύνες που όχι μόνο αρνούνται να αναλάβουν οι "επίγονοι" κάθε Δήμαρχου, αλλά κουνάνε και το χέρι! 

Η ένταση χτύπησε κόκκινο, με κορύφωση απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, και οδήγησε σε δύο διακοπές της συνεδρίασης και σε αποχωρήσεις 

Οπωσδήποτε η παραπάνω  γενική αναφορά στη συνεδρίαση αδικεί παρατάξεις και  πρόσωπα που ορισμένα, της αριστερής κυρίως πλευράς,   στέκονται στο ύψος τους. Ένα όμως συνοπτικό σημείωμα δεν προσφέρεται για προσωπική κριτική και για επιβραβεύσεις. Θα σταθώ, όμως ,σε αναφορές που έγιναν  για τις:
`` παρανομίες``,τις καταλήψεις των κοινόχρηστων - κοινωφελών χώρων στη Λ.Βέικου , στην τριτοκοσμική εικόνα  στο παλιό τέρμα `` .Θα σταθώ και στην απάντηση του Δήμαρχου: ` Ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα .Οι πολεοδομίες έχουν το θέμα. εμείς δεν έχουμε πολεοδομία .Τα χέρια του Δήμαρχου είναι δεμένα ``                                                                                                                                                               

Δυστυχώς ,δεν είναι έτσι. Η ΔΡΑΣΗ στην οποία αναφέρθηκε ο Δήμαρχος , έχει κατ επανάληψη καταγγείλει, στην ώρα τους, συντελούμενες παρανομίες στη Λ .Βέικου, τόσο στο Δήμο, όσο και στο Α. Τ .Γαλατσίου .Το  τελευταίο έδειξε αντίδραση άμεση, δεν την εκδηλώνει, όμως,  ο Δήμος .Ο Δήμος, προτιμά να κρύβεται πίσω από τη χαμένη στα χαρτιά της πολεοδομία (  Ν .Ιωνίας ) και να κινείται με καθυστέρηση και γραφειοκρατικά, αντί να οργανώσει δική του πολεοδομία που ο Νόμος του παρέχει. Τελικά οι παρανομίες   νομιμοποιούνται με την καταβολή προστίμου!.

Αν οι διαδοχικές  Διοικήσεις του Δήμου Γαλατσίου που βολεύτηκαν και  βολεύονται με την " καθημερινότητα" , κατανοούσαν την σημασία που έχουν τα δομικά προβλήματα της πόλης , όπως το κέντρο πόλης, το  ΠΑΛΑΙ, το Άλσος ,η  Δασική – αναδασωτέα , και οπωσδήποτε οι  παρανομίες ,  η πόλη δεν θα είχε μείνει τόσο πίσω ,ακόμη και συγκριτικά με άλλους γειτονικούς Δήμους. Αν ο Δήμος είχε όραμα και πολιτική, ως προς τις καραμπινάτες ενοχλητικές παρανομίες, θα αξιοποιούσε τις αποφάσεις του ΣτΕ  που η ΔΡΑΣΗ  υπέβαλλε  και στον σημερινό Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η προσφορά, όμως, και οι προτάσεις  της ΔΡΑΣΗΣ  στην αντιμετώπισή τους, δεν χωράει στην πολιτική της "καθημερινότητας" που κατατρώει Δημάρχους ,παράγοντες και Δημοτική Συμβούλια .  

Του Ίκαρου Πετρόπουλου


Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

 

Απόψεις

loading...

Άλλα νέα

loading...