e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Για μία ακόμη φορά ,η Γαλατσιώτισσα  "μαμά αριστερά ", καμαρώνει  τα παιδιά της να επιβεβαιώνουν την αριστεροσύνη τους (!) και να  τιμούν την παράδοση. Δηλαδή να διασπώνται !
Αυτοί που το 2014 συνέκλιναν και δημιούργησαν την Δημοτική κίνηση  "Ενότητα για την ανατροπή", ξέχασαν την ενότητα και  κράτησαν την Ανατροπή . Μόνο  που από ανατροπή  της παθογένειας και του ατομοκεντρισμού στο Δήμο Γαλατσίου που θα επεδίωκαν ,  πέτυχαν την ανατροπή της  ενότητάς τους  !
Θα ήταν αφελές να επιχειρήσει  κανένας να εντοπίσει τους  υπαίτιους της διάσπασης και να ταχθεί με την μία η την άλλη πλευρά.
Θυμάμαι ότι  τα  "εύκολα"  χρόνια  στο Γαλάτσι , τότε που για τα σχολεία ( που δεν είχαμε),για  το κέντρο πόλης, γιά τη δασική-αναδασωτέα,για το ΠΑΛΑΙ κ.λ.π.  μαζευόμαστε, κατ αρχήν, πάνω από εκατό άνθρωποι  και στην συνέχεια περισσότεροι. Υπήρχε αριστερό κίνημα ,παράλληλα , όμως ,υπήρχε  κίνημα με διαφορετικότητα , υπήρχε Ζαφειράκης, Χατζούδης , Μιμηγιάννης, Αστήθα, χωριανόπουλος .
Προιόντος του χρόνου οι σοφοί …μαρξιστές της πόλης …ανεκάλυψαν, την μεγάλη αλήθεια , ότι δηλαδή, τα τοπικά προβλήματα εξαρτώνται από την κεντρική πολιτική  σκηνή ,τουτέστιν τα κόμματα. Και επειδή τα κόμματα λειτουργούν…υποδειγματικά, αποφάσισαν να χωρίσουν και την τοπική κοινωνία σε κόμματα και να πορεύονται με το κόμμα τους, δηλαδή μόνοι τους.
Έτσι δεν μολύνονται,κρατάνε την καθαρότητά τους  (!)
Έτσι οι εκατό (plus) έγιναν πενήντα, μετά είκοσι πέντε, για να καταλήξουμε σε πεντάδες! Εκτός και κατεβαίνει ατόφιο το  "κόμμα"  που πετυχαίνει περισσότερους.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την απλουστευτική  μαρξιστική  ,κατά τα  άλλα,ανάλυσή τους , η μετάλλαξη του  ΣΥΡΙΖΑ,έπρεπε να οδηγήσει σε διάσπαση μίας τοπικής Δημοτικής κίνησης(!).
Δεν θα έπρεπε, όμως,οι αμόλυντοι,  που θεωρούν ότι με την καταδίκη του σημερινού μνημονιακού   ΣΥΡΙΖΑ καθαρίσανε , να  αναλογίζονται και την δική τους ευθύνη  ,όταν πετραδάκι – πετραδάκι ,έχτιζαν έναν κόμμα, καταδικασμένο να παραδοθεί στους δανειστές ;
Να συναισθανθούν  και την δική τους ευθύνη, όσοι  συνεχίζουν να λένε και να πράττουν,όπως τότε που  έχτιζαν τον  ΣΥΡΙΖΑ;  . Τότε,που  ο ξεσηκωμένος λαός ,ζήταγε την αριστερή στροφή και πήρε ,ο ίδιος ο λαός,τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ανέβασε στα ύψη. Τότε ( πρώτες εκλογές ) ,με ένα λαό,σε μεγάλη κινητικότητα, τότε που  αχνόφεγγε η  "ώρα Ελλάδας ", τότε που το κίνημα στην Ευρώπη φώναζε "είμαστε Έλληνες " , τότε  η αριστερά που ήταν;…
 Τότε η εσωστρεφής αριστερά πάλευε,όπως τα αστικά κόμματα, για τα εκλογικά ποσοστά της!! Τότε,κι όχι αργότερα , κρίθηκαν όλα……. 

 

Toυ Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου