e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η Δράση για την Κοινωνία,το Πολιτισμό και τη Ποιότητα Ζωής ,καταγγέλλει την ακύρωση προγραμματισμένων εκδηλώσεων , για την προβολή  ενός προϊόντος αμφιβόλου  πολιτιστικής αξίας (Survivor)  

ΠΡΟΣ : ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Γαλάτσι 10.6.2017 

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ

Σήμερα Σάββατο  10 Ιουνίου 2017,το Διοικητικό Συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίασή του στο περίβολο του κλειστού Δημαρχείου Γαλατσίου , αφού ενημερώθηκε από την αντιπρόεδρο κα Ελένη Ηλία για την  απόφαση της Δημοτικής αρχής , που της ανακοίνωσε  ο επί του πολιτισμού αρμόδιος κ. Μάνος Ελευθερίου, να μεταφέρει  "για λόγους ανωτέρας βίας" τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του καλοκαιρινού φεστιβάλ από 29.6.17 έως  7.7.17  ( μεταξύ αυτών και η εκδήλωση του φορέα μας στις 3.7.17) και μετά από εκτεταμένη συζήτηση αποφασίζει τα παρακάτω: 

Α.   Η απόφαση της Δημοτικής αρχής και  ο τρόπος που αυτή ανακοινώθηκε προσβάλλει τον φορέα μας, συνιστά απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας του Δήμου. Η αυθαίρετη ,μονομερής,χωρίς προσχηματικό έστω διάλογο, ανακοίνωση απαγόρευσης της εκδήλωσης, λόγω της παγκοίνως γνωστής ενοικίασης του υπαίθριου Δημοτικού  θεάτρου στις τηλεοπτικές εταιρείες – σταθμούς που προβάλλουν και εκμεταλλεύονται το τηλεοπτικό προιόν SURVIVOR, αποτελεί την  κορύφωση του προσωπικού τρόπου λειτουργίας,δημιουργεί αναπόφευκτα ερωτηματικά αδιαφάνειας  και προδίδει τεράστιο  δημοκρατικό έλλειμμα σε ένα κατ εξοχή μαζικό φορέα,όπως είναι ο Δήμος.  

Β.   Η προγραμματισμένη για τις 3 Ιουλίου,εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ,  στο θέατρο του Άλσους,  είναι αδύνατο να μετατεθεί στις προσφερθείσες δύο ημερομηνίες του Ιουνίου ,η του Σεπτεμβρίου,γιατί δεν είναι μία "γιορτούλα" με περιτυλίγματα  περισπούδαστου πολιτισμού που αφθονεί στις μέρες μας. Είναι αμιγώς πολιτιστική εκδήλωση, απόλυτα συμβατή με την τρέχουσα κοινωνική πραγματικότητα της πόλης- περιοχής  και της χώρας  και ο τυχόν νέος  προγραμματισμός της απαιτεί  "βάθος χρόνου ". Πέραν αυτού, οι πολυάριθμοι  συντελεστές της εκδήλωσης (μέλη και φίλοι της ΔΡΑΣΗΣ ) και οι   επαγγελματίες μουσικοί, δεν είναι εφικτό να συμπέσουν σε νέο προγραμματισμό,ούτε  η επιτευχθείσα συνεννόηση με το  "Χαμόγελο του παιδιού" ,όπως αποτυπώνεται στις αφίσες που έχουμε ήδη  κυκλοφορήσει,  επιδέχεται μία εξ αρχής νέα  συνεννόηση στους δοσμένους χρόνους. 

Γ.   Εκτιμούμε ότι η ακύρωση των εκδήλωσης, έναντι ενοικίου πολλών ή λίγων ευρώ, για την  προβολή ενός αμφίβολης πολιτιστικής αξίας ( παρά την θεαματικότητά του ) προιόντος αποτελεί προσβολή του Δημόσιου ήθους και υποχώρηση του πολιτισμού,σε μία κρίσιμη περίοδο που ο πραγματικός – αυθεντικός πολιτισμός (κι όχι ορισμένα  ευρώ η η προσωπική  επένδυση σε επωφελή τηλεοπτικό χρόνο ) , καλείται να ανυψώσει το φρόνημα του Έλληνα,της Ελληνίδας.Σε άλλες,ακόμη πιο  κρίσιμες περιόδους ,ο λιμοκτονών λαός,πάνω κι από το φαί ,έβαζε το φιλότιμο,την αξιοπρέπεια. 

  Δ.   Κατόπιν των παραπάνω καταδικάζουμε την απόφαση του κ.Δήμαρχου,ζητάμε την άμεση ανάκλησή της  ,απαιτούμε την δημοκρατική λειτουργία του Δήμου και καλούμε τις ζωντανές δυνάμεις (δημιουργικές ομάδες - στενάζουσα νεολαία) της πόλης να συστρατευθούν σε μία μεγάλη προσπάθεια πολιτιστικής και συνεπώς κοινωνικής αναβάθμισης, σήμερα αναγκαίας , παρά ποτέ

                                                                                                                         Γαλάτσι 10.6.201

                                                                 Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

                                                  Ο  πρόεδρος                                      ο γενικός γραμματέας

 

                                              Ίκαρος Πετρόπουλος                                  Ηλίας Ανδριόπουλος