e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ένας Δήμαρχος σε μία πόλη που περίμενε `` πολλά`` ( πέραν του κυκλοφοριακού ) από την έλευση του ΜΕΤΡΟ , η πόλη ,όμως ,δεν έκανε τίποτα όταν έπρεπε, προκειμένου  να συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό του ΜΕΤΡΟ  ένα συμβατό τοπικό  δομικό έργο ,όπως πλατεία – κέντρο πόλης,  που χρόνια διεκδικεί.

Ένας Δήμαρχος σε μία πόλη που σημείωσε εξοργιστική διαχρονική απουσία ( εκτός της ΔΡΑΣΗΣ ), ακόμη κι από αυτή την ``Δημόσια διαβούλευση για την   γραμμή  v4 στο Γαλάτσι`. ( Είναι γνωστό ότι ` δύο μόλις μήνες πριν, είχε λήξει ο χρόνος που  η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ είχε θέσει σε διαβού λευση την ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ!!) .

Ένας Δήμαρχος σε μία πόλη,που ,κατόπιν εορτής,καλεί ( προσχηματικά`;)  στις 6.7.17  την Διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (μας θυμίζει αντίστοιχη πρόσκληση του Δήμαρχου κ.Θ.Τούντα στον τότε Γ.Γ.Ο.Α.  " φίλο του ", τον  κ.Κλαδά, προκειμένου να   "αδειάσει"  την  "συντονιστική  επιτροπή φορέων και πολιτών για την διάσωση του ΠΑΛΑΙ ")  και παρουσία όλων των Δημοτικών Συμβούλων ( Δημοτικό Συμβούλιο ) του απευθύνει την παρακάτω  ερώτηση :     

 -Μπορεί να αλλάξει τώρα ο σχεδιασμός σας; 

 -Και  εισπράτει την αυτονόητη  απάντηση:   

 "Δυστυχώς αργήσατε 10 χρόνια.Η διαβούλευση και οι συζητήσεις της εταιρείας με τις τοπικές κοινωνίες  έχουν τελειώσει  και ο σχεδιασμός και οι μελέτες του έργου έχουν ολοκληρωθεί.Η συζήτηση και οι προτάσεις σας έπρεπε να έχουν γίνει  το 2006 η 2007. Τώρα είναι αργά και δεν μπορεί να αλλάξει ο σχεδιασμός``( ΠΑΛΜΟΣ 21.7.17),   

Αυτός ο Δήμαρχος με λιγότερες ,έστω,ευθύνες από προηγούμενους ,

Πως αισθάνεται; 

Υ.Γ. : Η απαράδεκτη αμέλεια –αφροντισιά του  τοπικού πολιτικο- Δημοτικού φάσματος  επιχειρείται να  μπουρδουκλωθεί με ανεπίσημες (;) διαρροές του τύπου
"έχουμε λεφτά,έχουμε περισσεύματα " και με τα λεφτά μας,  

ΘΑ απαλλοτριώσουμε,ΘΑ πληρώσουμε,ΘΑ κάνουμε πλατεία !!!   

ΜΕ την θεώρηση αυτή , ότι δηλαδή το γενικά φτωχό Γαλάτσι των μεγάλων προβλημάτων ,παρουσιάζει Δήμο με  "περισσεύματα ", (περισσεύματα είχαν  ο Σαμαράς και ο Τσίπρας),  διαβάσαμε ότι συμφωνεί  ( γιατί Όχι; ) και την οικειοποιείται και η τοπική βουλευτίνα μας!!.

Πλησιάζουν οι Δημοτικές  εκλογές του 2019 ( έτος εγκαινίων ΜΕΤΡΟ ) και όλοι ετοιμάζουν τις  αναιρέσεις τους και τις παραλείψεις τους να τις μετατρέψουν σε επιχειρήματα θολούρας που,στη ψηφοθηρία , αποδεικνύεαι αποτελεσματική!.

Το επόμενο άρθρο  με τίτλο`` με τα λεφτά μας !`` στις 3.9.2017

 

Toυ Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου