e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Στο προηγούμενο άρθρο με τίτλο :  "Με τα λεφτά μας "  έκφρασα προβληματισμό  για τα περισσεύματα που, στην πτωχευμένη χώρα μας,  ο Δήμαρχος  διαλαλεί ότι έχει . Στην ίδια γραμμή στοιχήθηκε , με άρθρο της και η τοπική βουλευτίνα και τ.Δημοτική σύμβουλος κ.Αυλωνίτη.
Στο ίδιο άρθρο διερωτήθηκα από πού προέρχονται αυτά τα περισσεύματα   ώστε να δίνουν την δυνατότητα στους τοπικούς άρχοντες  να μεγαλοπιάνονται ( απαλλοτριώσεις τετραγώνou,δημιουργία πλατείας….).
Επίσης υπαινίχθηκα ότι, σε αντίθεση με άλλους Δήμους, ο Δήμος μας, δεν παρέχει αυτονόητες υπηρεσίες στον Δημότη και ότι γενικότερα στο Γαλάτσι  δεν λειτουργούν κανόνες  που εξασφαλίζουν στοιχειώδη ευταξία  ,ούτε επιδεικνύεται μέριμνα  για τους πολίτες που δεν έχουν φωνή( δεν αναφέρομαι σε συσσίτια κι άλλες φιλανθρωπίες ).
Τέλος,  δεσμευτήκα ότι σε  αμέσως επόμενο άρθρο θα ασχοληθώ με το:
Από πού λείπουν τα λεφτά που έγιναν περισσεύματα και που πρέπει να πάνε. 
Έτσι  προκύπτει  μία σειρά άρθρων.
Για πληρέστερη κατανόηση του θέματος,ίσως θα έπρεπε να επισκεφθούμε έναν άλλο Δήμο,γειτονικό η όχι,  να δούμε τι εκεί υπάρχει,να σκεφθούμε τι αντίστοιχο δεν υπάρχει  στο δικό μας Δήμο  ( δεν μαξιμαλίζουμε,για απλά πράγματα μιλάμε)  και βέβαια για το κόστος αυτών που δεν έχουμε κι έπρεπε να έχουμε  και που αν τα είχαμε , δεν θα είχαμε περισσεύματα αλλά ελλείμματα( ! ).
Πιο συγκεκριμένα: 

1. Γαλάτσι :  Πόλη χωρίς κανόνες

Η πόλη είναι συμβιβασμένη με την απραξία έναντι της ανομίας και των αυθαιρεσιών.  Δεν αρκεί η υπερκινητικότητα του κ. Δήμαρχου.Δεν είναι άλλωστε δουλειά του η προσωπική επίλυση προβλημάτων. Ο Δήμος είναι ένας μεγάλος οργανισμός εντάσεως προσωπικού. Καθήκον του Δήμαρχου είναι η κατεύθυνση,η καθοδήγηση και ο έλεγχος  αυτού του μηχανισμού.
Καθήκον, επίσης, του Δήμαρχου είναι η δημιουργία μηχανισμού εκεί που δεν υπάρχει για την τήρηση των κανόνων της τάξης.  Και στο Γαλάτσι δεν υπάρχει στοιχειώδης,έστω,εποπτεία για την τήρηση της τάξης  στη παράνομη στάθμευση, στο   διπλοπαρκάρισμα (ακόμη και στις στάσεις των λεωφορείων ), στις καταλήψεις ελεύθερων κοινωφελών – κοινόχρηστων  χώρων . ( Στο Δήμο Αθήνας   παρότι όλες οι Διοικήσεις του ασχολούνται με την βιτρίνα και το προφίλ τους,η δε σημερινή Διοίκηση,όπως και οι προηγούμενες,   εγκαλείται για αναποτελεσματικότητα , η Δημοτική Αστυνομία  στο 6/μηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου 17 έκοψε 53.536 κλήσεις παράνομης στάθμευσης ).  

Το Γαλάτσι είναι μία πόλη που κουβαλάει εγγενή προβλήματα - αδυναμίες  από τα πρώτα στάδια της δόμησής του ( δείτε το πλάτος των πεζοδρομίων στην Λ.Γαλατσίου ).Τούτο δεν σημαίνει ότι η πόλη έπρεπε και πρέπει να αφεθεί στην τύχη της και να αυθαιρετεί όποιος επιθυμεί.  Η επίκληση του "προηγούμενου"  δεν γίνεται ανεκτή, όταν υπάρχουν κανόνες.Μία απλή παρακολούθηση του τι συνέβη και τι συμβαίνει, ιδιαίτερα  στην Λ.Βέικου,την τελευταία επταετία θλίβεται βαθύτατα.Εννοώ από το 2010 όταν καταργήθηκαν οι πολεοδομίες και ο νόμος ανέθεσε το θέμα της αξιοπρέπειας της κάθε πόλης στους οικείους Δήμους.Οι περισσότεροι Δήμοι ανέλαβαν αυτή την ευθύνη .Δυστυχώς,ο Δήμος Γαλατσίου ανέθεσε την πολεοδομική του αξιοπρέπεια στην Ν.Ιωνία !! Εντάξει,ο νόμος έδινε περιθώριο προετοιμασίας  μέχρι το 2012.Από τότε….

Από το 2010,λοιπόν,η Ν.Ιωνία αποφασίζει γιά την πολεοδομική νομιμότητα στο Γαλάτσι και συγκεκριμένα:
"για την έκδοση οικοδομικών αδειών,τον προέλεγχο για την εκδοσή τους ,τον  έλεγχο των μελετών για τις οικοδομικές άδειες …. Τον έλεγχο και την επιβολή προστίμων για την κατασκευή αυθαίρετων κτισμάτων "!! 

Σε αμέσως επόμενο άρθρο με τίτλο:
"Πόλεις που δεν αναμετριώνται με τους βιαστές τους δεν έχουν στίγμα , δεν συσπειρώνουν τους Δημότες "  θα αναφερθώ στην κύρια αιτία ( Ναι σε όλα ) που  η αυθαιρεσία έχει γίνει συνήθεια και εξυπνάδα.

Συνεχίζεται.....

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου