e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Με αφορμή την ανακοινωθείσα συγχώνευση  της ΔΟΥ Γαλατσίου με τη ΙΔ’ ΔΟΥ Αθήνας , η  Γενική Συνέλευση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου ,ενέκρινε ψήφισμα, με το οποίο αντιτίθεται στην συγχώνευση.

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα σε Γενική Συνέλευση, συζητήσαμε μεταξύ άλλων και το ζήτημα της  εξαγγελθείσας συγχώνευσης  της ΔΟΥ Γαλατσίου. Συγκεκριμένα:

Από δημοσιεύματα του τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, και με βάση δηλώσεις του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει σχέδιο κατάργησης και συγχώνευσης Εφοριών (ΔΟΥ). Μεταξύ των συγχωνευομένων περιλαμβάνεται και η ΔΟΥ Γαλατσίου, η οποία συγχωνεύεται με τη ΙΔ’ ΔΟΥ της Αθήνας. Η απόσταση των κτιρίων στα οποία σήμερα στεγάζονται οι δύο Εφορίες είναι μεγάλη και  καθώς δεν υπάρχει καν συγκοινωνία που να εξυπηρετεί τη μετάβαση από το  μια περιοχή στην άλλη, η συγχώνευση θα σημάνει πολλή ταλαιπωρία για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής, ιδιαίτερα αν η εγκατάσταση της διευρυμένης εφορίας γίνει στο κτίριο που σήμερα στεγάζει τη μία από τις δύο εφορίες. 

Με βάση τα παραπάνω 

ΖΗΤΑΜΕ

να μην πραγματοποιηθεί  η σχεδιαζόμενη συγχώνευση της  ΔΟΥ Γαλατσίου με τη ΙΔ’ ΔΟΥ Αθηνών, που συνεπάγεται σημαντικές δυσκολίες για πολλούς κατοίκους της περιοχής.

Το παρόν να αποσταλεί στο διοικητή της ΑΑΔΕ και στον Υπουργό Οικονομικών με κοινοποίηση στη Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και το Γραμματέα της Κ. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Γαλάτσι 7 Μαρτίου 2018

Ο πρόεδρος της Γ.Σ. Βασ. Στεργιόπουλος

Ο αντιπρόεδρος Δημ. Σκούντζος