e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Δεν θα περάσει ο φασισμός! Αυτό ήταν το ηχηρό μήνυμα που έστειλε σήμερα Σάββατο 31 Μαρτίου το Γαλάτσι. 

Με κεντρικό σύνθημα «έξω οι φασίστες από το Γαλάτσι» πραγματοποιήθηκε η μαζική συγκέντρωση και η διαδήλωση που κάλεσαν σωματεία, φορείς και συλλογικότητες της περιοχής καταγγέλοντας την φασιστική επίθεση σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Παρών δήλωσαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μετανάστες και πρόσφυγες από την περιοχή. Στο μπροστινό μέρος της διαδήλωσης, που κατευθύνθηκε στο σημείο που πραγματοποιήθηκε η φασιστική επίθεση επί της λεωφόρου Βεϊκου, ήταν το πανό των Σωματείων–Συλλογικοτήτων- Φορέων και ακολουθούσαν με πανό οι εκπαιδευτικοί της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, η ΚΕΕΡΦΑ Πατησίων-Κυψέλης-Γαλατσίου, η ΚΕΕΡΦΑ Νέας Ιωνίας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πατησίων Κυψέλης-Γαλατσίου.   

Στη συγκέντρωση που προηγήθηκε τον λόγο πήραν για να καταγγείλουν την επίθεση, ο Νίκος Κουράκης εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΘΗΝΑ, ο Κώστας Παπαδάκης εκ μέρους της Πολιτικής Αγωγής στην δίκη της Χ.Α, η Ντίνα Γκαρανέ εκ μέρους της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, ο Ηλίας Ανδριόπουλος εκ μέρους της ΔΡΑΣΗΣ για την κοινωνία, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής,  ο Σπύρος Παναγιώτου εκ μέρους της δημοτικής κίνησης Ενότητα για την Ανατροπή στο Γαλάτσι, ο Φραγκίσκος Κουνάνης εκ μέρους του δήμου Γαλατσίου, ο Δημήτρης Γκόβας εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Γρηγόρης Δαφνής εκ μέρους του ΕΕΚ, ο Νίκος Χωριανόπουλος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου, ο Γιώργος Πίττας δημοσιογράφος στην εργατική αλληλεγγύη, που δέχθηκε την φασιστική επίθεση, και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας. Παρευρέθηκαν ακόμη, δημοτικοί σύμβουλοι Γαλατσίου καθώς και η ΟΚΔΕ και η Λαϊκή Ενότητα Γαλατσίου. 

Tην φασιστική επίθεση είχαν καταδικάσει επίσης με ψηφίσματά τους τις προηγούμενες μέρες, το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου, η ΠΕΝΕΝ, η ΕΙΝΑΠ, η ΟΕΝΓΕ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αριστοτέλης, ενώ σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο τύπου της Κ.Ε του ΚΚΕ.

 «Χρειάζεται ενιαίο μέτωπο όλων των εργαζομένων και της νεολαίας προκειμένου να βάλουμε τέρμα στις φασιστικές επιθέσεις» τόνισε εκ μέρους της ΚΕΕΡΦΑ ο Πέτρος Κωνσταντίνου. «Ταυτόχρονα πρέπει να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που αφήνει τα περιθώρια στους φασίστες να βγαίνουν από τις τρύπες τους, από τις εθνικιστικές δημαγωγίες της ΝΔ μέχρι την πολιτική της κυβέρνησης που τους στρώνει το έδαφος, διεκδικώντας αναβάθμιση του ρόλου του ελληνικού καπιταλισμού στους ανταγωνισμούς των μεγάλων και τοπικών δυνάμεων, στο Μακεδονικό, τα ελληνοτουρκικά, τη Μ.Ανατολή, στηρίζοντας την ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που πνίγει  χιλιάδες πρόσφυγες στη Μεσόγειο και τους οδηγεί στην απόγνωση ακόμη και στους αυτοπυρπολισμούς στα στρατόπεδα των νησιών, όπως εγινε πρόσφατα στη Μόρια».

 Τοπική Επιτροπή ΚΕΕΡΦΑ Γαλατσίου-Κυψέλης-Πατησίων