e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Είναι  η Πρωτοβουλία Πολιτών  Γαλατσίου(φίλα προσκείμενη στον Σύριζα) που είχε ξεκινήσει πριν λίγους μήνες και  τον Μάρτιο  συγκροτήθηκε σε Δημοτική Παράταξη. Είναι πολίτες του του Γαλατσίου,που στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές,τον Μάιο του 2019, θα διεκδικήσουν "Από Κοινού" μια  νέα πόλη ,μια νέα Δημοτική Αρχή.

                                                                           

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εμείς, οι πολίτες του Γαλατσίου διεκδικούμε Από Κοινού
μια Πόλη που θα ανήκει σε όλους μας και μια Νέα Δημοτική Αρχή που θα υπηρετεί
αποκλειστικά το συλλογικό συμφέρον των κατοίκων της.


Ποιοι είμαστε

Είμαστε ενεργοί πολίτες του Γαλατσίου, αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες, με ιδιαίτερη ευαισθησία σε κάθε θέμα που αφορά το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Πιστεύουμε στην ειρηνική συνύπαρξη και την συνεργασία λαών και κοινωνιών, στην διαρκή υπεράσπιση τωνδικαιωμάτων του ανθρώπου και στην διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε έκφραση κοινωνικών διακρίσεων,  ξενοφοβίας, ρατσισμού και σκοταδισμού.
Μας οριοθετεί και μας ενώνει η πίστη μας στην Από Κοινού δράση των ανθρώπων και ο  αγώνας μας για ένα Δήμο, όπου το συλλογικό συμφέρον των κατοίκων του θα κυριαρχεί στα  προσωπικά συμφέροντα ατόμων ή ομάδων, ιδιαίτερα όσων συμβάλλουν ή συμμετέχουν στην ανάδειξη και την λειτουργία της Δημοτικής Αρχής.

Τι αντιμετωπίζουμε

Η χώρα μας αφήνει πίσω της μια δεκάχρονη περίοδο κρίσης, σκληρής λιτότητας και στυγνής επιτροπείας από τους δανειστές της. Τα όσα ζήσαμε στα χρόνια αυτά είναι αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης διακυβέρνησης, που χαρακτηρίστηκε από κακοδιοίκηση, διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, διαφθορά και διαπλοκή. Η κρίση άφησε βαθιά τα σημάδια της και στην πόλη μας. Υποβάθμισε το βιοτικό επίπεδο πολλών από τους κατοίκους της και έφερε ανεργία, κλειστά μαγαζιά, φυγή των νέων στο  εξωτερικό, υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Ο τρόπος που λειτουργεί και διοικείται ο Δήμος δεν διαφέρει σε τίποτα από την νοοτροπία που οδήγησε την χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Το προσωποκεντρικό μοντέλο διοίκησης που εφαρμόστηκε μέχρι τώρα χαρακτηρίζεται από έλλειψη οράματος και στρατηγικής, αυταρχικότητα, αδιαφάνεια, αυθαιρεσία και απουσία συναινετικής αντίληψης στην λήψη των αποφάσεων.
Όλα αυτά αναδεικνύουν σε πρωταρχική υποχρέωση της επόμενης Δημοτικής Αρχής την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των συσσωρευμένων σφαλμάτων και παραλείψεων των διοικήσεων του χθες και του σήμερα.

Τι θέλουμε και τι διεκδικούμε

Θέλουμε μια πόλη καθαρή, λειτουργική, πράσινη, φιλική στον άνθρωπο. Μια πόλη σχεδιασμένη με τρόπο που να βελτιώνει καθημερινά τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της.
Θέλουμε μια Δημοτική Αρχή που να αξιοποιεί στο έπακρο όσες δυνατότητες παρέχουν η Περιφέρεια και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, στοχεύοντας στην ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών των πολιτών και στην ανακούφισή τους από τα δεινά που δημιούργησε η κρίση.
Θέλουμε η λειτουργία του Δήμου να θεμελιώνεται στην μαζική συμμετοχή των κατοίκων στα κοινά, στους τοπικούς φορείς και στα κινήματα των πολιτών. Να στηρίζεται σε περισσότερη και ουσιαστικότερη δημοκρατία, αποσκοπώντας στην συλλογική ιεράρχηση των προβλημάτων που μας απασχολούν και στην Από Κοινού αντιμετώπισή τους.

Διεκδικούμε να γίνει το Γαλάτσι μια σύγχρονη, πολυκεντρική και ταυτόχρονα ανθρώπινη
πόλη, που να αναδεικνύει την κάθε γειτονιά σε κύτταρο ζωής και κοινωνικής δράσης.
• Να γίνει η Δημοτική Αρχή πραγματικός φορέας προάσπισης, διεκδίκησης και υπηρέτησης του
συλλογικού συμφέροντος της κοινωνίας μας.
• Να έχουν όλοι οι κάτοικοι της πόλης ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης που να αποτρέπει
κάθε είδους κοινωνικούς αποκλεισμούς και περιθωριοποιήσεις.
• Να δημιουργηθούν κίνητρα και ευκαιρίες για την ένταξη και την ενεργή συμμετοχή της
νεολαίας στην κοινωνική και οικονομική δράση.
• Να προστατευθούν οι δημόσιοι χώροι από ιδιωτικοποιήσεις και οι δασικές και αναδασωτέες
εκτάσεις από καταπατήσεις ή αλλαγή της χρήσης τους.
• Να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ανακύκλωσης των απορριμμάτων με επωφελή για την πόλη
μας τρόπο και κάτω από δημοτικό ή δημόσιο έλεγχο.
• Να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των δημοτικών υπηρεσιών και να γίνουν οι αναγκαίες
προσλήψεις για την κοινωνικά επαρκή λειτουργία του Δήμου.
• Να αξιοποιηθούν το Άλσος, το δασόκτημα και το Παλαί, στο πλαίσιο μιας διαδημοτικής
ενοποίησης των Τουρκοβουνίων, σαν κοινωφελείς υπερτοπικοί χώροι οι οποίοι θα
χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για αναψυχή, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Για να υλοποιήσουμε τους στόχους αυτούς και για να επιλυθεί κάθε επιμέρους πρόβλημα που συλλογικά θα εντοπίσουμε και θα αξιολογήσουμε,
Καλούμε όλους εσάς, τους πολίτες του Γαλατσίου και ιδιαίτερα τη νεολαία, να πορευτούμε μαζί στον αγώνα για να ανατρέψουμε το παλιό και να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη πόλη, όπου δεν θα κατοικούμε απλά, αλλά θα ζούμε και θα προοδεύουμε Από Κοινού.

Η Γραμματεία της Δημοτικής Παράταξης Γαλάτσι Από Κοινού
Αναγνώστου Ζωή, Γκοντίνου Χρυσάνθη, Ζωγράφου Κατερίνα, Θεοδοσοπούλου Nίκη, Καλαντζή Ράνια, Κουτσιαύτης Δημήτρης, Μαστρογιάννης Βασίλης, Μπαμπάνας Τάσος, Μπουλούτης Δημήτρης, Σκούντζος Δημήτρης, Χωριανόπουλος Νίκος