e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Mε μια αρκετά σκληρή ανακοίνωση, η δημοτική κίνηση "Γαλάτσι ο τόπος μου…", που αποτελεί  συνέχεια της υπάρχουσας Δημοτικής Παράταξης "Ενότητα για την Ανατροπή" και θα συμμετάσχει στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές, λέει ΟΧΙ στην πρόσκληση της  προσκείμενης  στον Σύριζα δημοτικής κίνησης «Γαλάτσι από κοινού»,για συζήτηση με θέμα την συνεργασία στις δημοτικές εκλογές, πριν και μετά τη διεξαγωγή τους. 

 

 

Το Γαλάτσι δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο…

Είμαστε θετικοί και πρόθυμοι να συμμετάσχουμε σε κάθε πρωτοβουλία που θα αφορά συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης.

Είμαστε αποφασισμένοι να διοργανώσουμε τέτοιες συζητήσεις στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που ξεκινά.

Στην πρόσκληση των φίλων της δημοτικής κίνησης «Γαλάτσι από κοινού», δεν είδαμε καμμιά αναφορά στα μεγάλα προβλήματα της πόλης.  Αντίθετα σε παλαιότερο κείμενο τους διαπιστώσαμε ένα χωρίς όρια «λιβανιστήρι» στις «επιτυχίες» της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Η επιλογή αυτή δεν μας αφορά. 

Οι δημοτικές παρατάξεις δεν μπορεί να είναι φορείς μεταφοράς των κυβερνητικών «επιτυχιών» στους πολίτες. Ούτε «κολυμβήθρες του Σιλωάμ».  Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που οι δρόμοι μας χώρισαν… Εμείς δεν μετρήσαμε κόστος, προσπαθήσαμε να μείνουμε πιστοί σε όσα δημόσια υποστηρίξαμε.

 

Αντιλαμβανόμαστε τις δημοτικές παρατάξεις ως φορείς προτάσεων που απαντούν στις αγωνίες και τις ανάγκες των πολιτών, το Δήμο ως διεκδικητή λύσεων για αυτά τα μεγάλα προβλήματα.

Αρνούμαστε να γίνουμε μέρος μιας διαπραγμάτευσης που με πρόσχημα τον δήθεν  «δημοκρατικό διάλογο» αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο σε ένα παζάρι θέσεων και αξιωμάτων ενόψει των επερχόμενων εκλογών. 

Μας προσβάλλουν οι «ίντριγκες», οι «βυζαντινές συνωμοσίες», οι κομματικές έριδες τάσεων, συνιστωσών και «προσωπικοτήτων» που αδιαφορούν για την πόλη και διαγκωνίζονται μόνο για τη μικροκομματική τους ενδυνάμωση. Λυπούμαστε που δεν βγήκε κανένα συμπέρασμα, από εκείνους τουλάχιστον που θα μπορούσαν.

 

Δεν μας αφορά η απελπισμένη προσπάθεια κομματικής διάσωσης των ΣΥΡΙΖΑ –ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Η κεντροαριστερά στη χώρα μας, ενωμένη ή χώρια, …από κοινού με το μνημονιακό της εταίρο, τη ΝΔ, για οκτώ και παραπάνω  χρόνια τώρα σφραγίζουν με τις επιλογές τους, την καταστροφή της χώρας και της κοινωνίας. Στην πόλη μας πήραμε γεύση των επιλογών τους: Στο ΠΑΛΑΙ, στη διάλυση του ΙΚΑ, στην υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας, στη συνέχιση των παράνομων περικοπών πόρων στους Δήμους, στο σχέδιο μετατροπής τους σε ανίσχυρους διαχειριστές κυβερνητικών επιλογών, σε μηχανισμούς συνεχούς επιβολής φόρων για ανύπαρκτες παροχές…  

Φτάνει πια με την προσβολή της νοημοσύνης μας! Περίσσεψε η υποκρισία και το ψέμα. Κούρασαν οι ένοχες σιωπές, οι συνεχιζόμενες ψευδαισθήσεις και αυταπάτες.

Το Γαλάτσι πρέπει να γυρίσει σελίδα. Οι πολίτες του πρέπει να γυρίσουν σελίδα.

 Η πόλη μας καλείται να αποφασίσει για το μέλλον της με βάση προτάσεις, ιδέες και σχέδια στηριγμένα στη θέληση και τη συμμετοχή των πολιτών. Προτάσεις, ιδέες και σχέδια που κοιτάζουν μπροστά χωρίς να ξεχνούν τις ευθύνες όσων μας έφεραν μέχρι εδώ. Γιατί θα τις βρούμε και πάλι μπροστά μας…

Η πόλη μας δεν έχει άλλο καιρό για χάσιμο…

Ο καθένας μας κρίνεται με βάση αυτά που κάνει, όχι με βάση αυτά που λέει ή νομίζει  ότι είναι…

 

                                                                                          Δημοτική Κίνηση 

                                                                                          Γαλάτσι ο Τόπος μου

                                                                                          Η Συμμετοχή είναι προϋπόθεση

Γαλάτσι 20/1/2019

 

YΓ. Η Δημοτική Παράταξη "Ενότητα για την Ανατροπή " ,είχε πάρει μέρος στις δημοτικές εκλογές του 2014 με την υποστήριξη και του Σύριζα και έχει δύο  Δημοτικούς Συμβούλους,τον Σπύρο Παναγιώτου και Αρη Παπαδοκωστόπουλο ,οι οποίοι όμως αποχώρησαν από τον Σύριζα , μετά την ψήφιση των Μνημονίων.