e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι


Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης , είχαν προσέλθει αντιπρόσωποι της Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, μέλη των Συλλόγων Γονέων των σχολείων της Γκράβας και της Ένωσης Γονέων Γαλατσίου, με σκοπό να διαβαστούν και να συζητηθούν αιτήματα που αφορούσαν  προβλήματα στα σχολεία της Γκράβας (Θέρμανση...κτιριακές υποδομές κ.λ.π)

Τα πνεύματα όμως άναψαν , όταν η Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ο δήμαρχος , αρνήθηκαν να διαβαστούν στη συνεδρίαση τα αιτήματα αυτά , γιατί όπως δήλωσαν είχε  ήδη προγραμματιστεί για τις 9 Απριλίου,  ένα Δημοτικό Συμβούλιο αφιερωμένο αποκλειστικά στα σχολεία , με την παρουσία και των Διευθυντών. 

Απόφαση που όπως φάνηκε δεν βρήκε σύμφωνους τους παρευρισκόμενους και ενδιαφερόμενους πολίτες , που άρχισαν να διαμαρτύρονται ζωηρά, αλλά ούτε και το σύνολο της αντιπολίτευσης που απαιτούσε να διαβαστούν οι ανακοινώσεις και εγκαλούσαν τη πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για απαράδεκτη συμπεριφορά.

Τελικά ο Δημοτικός Σύμβουλος  Άρης Παπαδοκωστόπουλος, ξεκίνησε να διαβάζει την ανακοίνωση των Γονέων και δεν έδειχνε καμιά  διάθεση να συμμορφωθεί στις παραινέσεις της Προέδρου που του ζητούσε να σταματήσει...

Για κάποιες στιγμές επικράτησε χάος ...και προς έκπληξη όλων, η Πρόεδρος(που σίγουρα χθες δεν ανταποκρίθηκε στο ρόλο της) ανακοινώνει την διακοπή της συνεδρίασης και αποχωρεί από την αίθουσα,  ακολουθούμενη από το σύνολο της πλειοψηφίας...

Η συζήτηση όμως συνεχίσθηκε  για μισή ακόμα  ώρα,  με τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους  της αντιπολίτευσης  και τις αντιπροσωπείες της ΕΛΜΕ και των Γονέων , και τονίστηκε η  ανάγκη για την άμεση  αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αύξηση της χρηματοδότησης.

Την στιγμή όμως που  και οι τελευταίοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, νομίζοντας  ότι δεν θα συνεχιζόταν η συνεδρίαση, αποχωρούσαν από την αίθουσα , άρχισαν να επιστρέφουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας ,με σκοπό να ξεκινήσει πάλι η συνεδρίαση. Όπως ήταν αναμενόμενο η συνεδρίαση δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί με απούσα την αντιπολίτευση και το μόνο που έγινε, ήταν να μετατεθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για την Πέμπτη ή τη Παρασκευή.