e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η  πρόσβαση στην πρώτη είσοδο του  Άλσους, ήταν πάντα επικίνδυνη, αφού ήταν αρκετοί αυτοί που για να φτάσουν από ή  στο απέναντι ρεύμα της κυκλοφορίας , έκαναν σάλτο μορτάλε πάνω από την νησίδα. Η διέλευση στο σημείο εκείνο, έγινε ακόμα πιο επικίνδυνη με την έναρξη των εργασιών του Μετρό

Μετά από συνεχείς και επίμονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, αλλά και λόγω της επικινδυνότητας του σημείου, ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 η λειτουργία του φωτεινού σηματοδότη για πεζούς (πεζοφάναρο), μετά την πεζογέφυρα του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου, μπροστά από την πρώτη είσοδο του άλσους Βεΐκου.

Πρόκειται για πεζοφάναρο με διακόπτη, που ενεργοποιείται από τον ίδιο τον πεζό, πατώντας το ειδικό κουμπί που υπάρχει πάνω στην κολώνα του σηματοδότη, παράλληλα με ειδική κίτρινη φωτεινή διαγράμμιση στο οδόστρωμα.

Ύστερα από τις απαιτούμενες μελέτες που έγιναν με σκοπό να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση πεζών στο συγκεκριμένο σημείο, η Δημοτική Αρχή είχε ζητήσει  ζητήσαμε από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη για πεζούς (πεζοφάναρο).
Το αίτημά  υλοποιήθηκε άμεσα, με αποτέλεσμα από σήμερα Πέμπτη 18 Ιανουαρίου να λειτουργεί πεζοφάναρο και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.