e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

1.  Ανακοινώθηκε στις 31.12.15 από την ΕΤ1, η μεγάλη συναυλία που δόθηκε στο BADMINTON από τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ και ότι την  ορχήστρα σύγχρονης μουσικής και χορωδίας της ΕΡΤ διηύθυνε ο Α .Πυλαρινός ,ενώ πήραν μέρος πλειάδα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

2. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, τα μουσικά σύνολα :                                                                              

"ανοίγονται στην κοινωνία με σειρά δράσεων πολιτισμού και τέχνης όπου με συμβολικό αντίτιμο οι πολίτες θα μπορούν να απολαύσουν έργα υψηλής αισθητικής αξίας σε σημαντικούς συναυλιακούς κύκλους ". 

3. Στην  "Καθημερινή" της 30.12.15 δημοσιεύεται επιστολή- απάντηση από το Γραφείο τύπου της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με κριτική των μουσικών  εκδηλώσεων που, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής,  πραγματοποιούνται στο Πεδίον του Άρεως .                                                                                        Στο δελτίο τύπου ,μεταξύ άλλων, αναφέρεται :                                                                                                                    

"Η  διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και μάλιστα μέσα από την ανιδιοτελή , χωρίς χορηγούς και τυμπανοκρουσίες ,συνέργεια πέντε σημαντικών δημόσιων φορέων πολιτισμού ( Καμεράτα , Ορχήστρα φίλων μουσικής ,ΚΟΑ, Μπάντα και ορχήστρα της Πυροσβεστικής ,Ωδείο Αθηνών ,ΕΛΣ ) δημιουργεί νέα δεδομένα, ενώ παράλληλα ικανοποιεί πάγιο αίτημα των κατοίκων  της  περιοχής.

4. Στο Γαλάτσι δεν έχουμε ποτέ απολαύσει "μεγάλη εκδήλωση" γιατί, πέραν άλλων εγγενών αδυναμιών και νοοτροπίας , δεν διαθέταμε μεγάλη και κατάλληλη αίθουσα.   Τώρα όμως διαθέτουμε !Είναι η  μεγάλη αίθουσα – αρένα των 5000 καθισμάτων  μέσα στο ΠΑΛΑΙ.  

5. Ας  αναλάβουμε λοιπόν σχετική πρωτοβουλία .Τα πράματα λίγες φορές είναι δρομολογημένα και απλά περιμένουν κάποιους να τα κινήσουν. Και αρμόδιος προς τούτο είναι ο Δήμος.                                            

Ας γίνει επί τέλους και στο Γαλάτσι κάτι μεγάλο!.Ένα σχετικό καθάρισμα – περιποίηση της αίθουσας απαιτείται και θεληματική  διεκδίκηση της συναυλίας με συμβολικό αντίτιμο 1 ευρώ Ι . Τα υπόλοιπα αφορούν στην Περιφέρεια Αττικής και στην ΕΡΤ. Μία ανάσα απέχουμε από το φωτισμένο κέντρο τα Αθήνας .Ας μην συνεχίζουμε εθισμένοι στή σκιά που μας ρίχνει. 

1.1.16  

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου