e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Σύμφωνα με την Καθημερινή , έχει πλέον ξεκινήσει ο πόλεμος των τεχνικών εταιριών για το μεγαλύτερο δημόσιο έργο της επόμενης δεκαετίας . Οι δύο από τις τέσσερις κοινοπραξίες που συμμετέχουν στην Α’ φάση του διαγωνισμού (προεπιλογή) για την κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας ήδη κατέθεσαν ενστάσεις έναντι του αποτελέσματος, ενώ εξαιρετικά πιθανό θεωρείται να ακολουθήσουν μέσα στην ημέρα και οι άλλες δύο.

 Η εξέλιξη αυτή είναι επόμενο ότι θα έχει επίπτωση στο χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού, μεταθέτοντας κατά μερικούς μήνες τη β’φάση του. Η κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας (13 χλμ σήραγγα, 15 σταθμοί) έχει προϋπολογισμό 1,45 δισ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ και είναι, κατά την Αττικό Μετρό, το μεγαλύτερο έργο υποδομής που προωθείται σήμερα στην Ε.Ε.

Όπως αναμενόταν το μέγεθος του έργου έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ξένων και ελληνικών τεχνικών εταιριών, που θα «κονταροχτυπηθούν» τους επόμενους μήνες για το έργο.  Η πρώτη φάση του διαγωνισμού (η διαδικασία της προεπιλογής) ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο με τη συμμετοχή τεσσάρων κοινοπραξιών: «ΤΕΡΝΑ- Vinci- Siemens», «J&P ΑΒΑΞ- Ghella- Alstom», «ΑΚΤΩΡ- Ansaldo- Hitachi Rail» και «FCC- Archirodon- Μυτιληναίος».

 Η Αττικό Μετρό ενημέρωσε προ ημερών τις τέσσερις κοινοπραξίες ότι θα «περνούσαν» και οι τέσσερις στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, δίνοντας προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων τη σημερινή ημέρα κατά την οποία διατυπώθηκαν οι αντιρρήσεις των εταιριών.

Η κατάθεση των ενστάσεων έχει ως αποτέλεσμα ότι θα καθυστερήσει μερικούς μήνες το δεύτερο και πιο ουσιαστικό κομμάτι, η υποβολή οικονομικών και τεχνικών προσφορών.

 Επομένως, το σενάριο ανάδειξης αναδόχου μέχρι το τέλος του έτους (και υπογραφής της σύμβασης στις αρχές του 2019) δείχνει να μετατίθεται κατά μερικούς μήνες. Ενώ η κατάθεση ενστάσεων ήδη από αυτό το πρώιμο στάδιο δίνει μια πρόγευση για τον «πόλεμο» που θα ακολουθήσει στη συνέχεια ανάμεσα στις κατασκευαστικές εταιρίες.

ΠΗΓΗ:KAΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχεδόν 50 κιλά κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβη εντόπισαν στελέχη του λιμεναρχείου Πειραιά σε σπίτι στο Γαλάτσι, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών. Παράλληλα, προχώρησαν στη σύλληψη ενός 56χρονου και μιας 37χρονης.

Με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, οι λιμενικοί βρήκαν και κατάσχεσαν: 

  • 92 συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 10 κιλών και 704 γραμμαρίων
  •  64 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 38 κιλών και 287 γραμμαρίων
  •  4.700 ευρώ
  • μία ζυγαριά ακριβείας 
  • δύο κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, σε ελέγχο στο αυτοκίνητο του 56χρονου, βρέθηκε στη θέση της ρεζέρβας, μία πλαστική συσκευασία, που περιείχε δύο συσκευασίες από αλουμινόχαρτο με πενήντα γραμμάρια 50 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Τα ναρκωτικά πρόκειται να αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, προκειμένου να εξακριβωθεί το ακριβές βάρος και το ακριβές είδος τους. 

ΠΗΓΉ:Nαυτεμπορική

Αιματηρό επεισόδιο με θύμα έναν 28χρονο που φορούσε φανέλα του Παναθηναϊκού σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Γαλάτσι.

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 22:30 όταν ομάδα αγνώστων μπήκε σε ταχυφαγείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βεΐκου και Γαλατσίου και επιτέθηκαν στον 28χρονο με έναν εξ αυτών να τον τραυματίζει με μαχαίρι.

Στη συνέχεια οι άγνωστοι όταν βγήκαν από το ταχυφαγείο προκάλεσαν υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο του 28χρονου. 

Το θύμα της επίθεσης μεταφέρθηκε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Έρευνες για το περιστατικό διεξάγει η αστυνομία που έρευνα υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του ταχυφαγείου.

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ