e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η ΔΡΑΣΗ για την Κοινωνία,το Πολιτισμό και τη Ποιότητα Ζωής, καταγγέλλει στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ,την απόθεση εκ μέρους του Δήμου, ασφαλτικών υλικών στην δασική – αναδασωτέα περιοχή του μητροπολιτικού πάρκου Τουρκοβουνίων 

                                                                                                      Γαλάτσι   24.10.2017                                                        
ΠΡΟΣ  κ.ΣΠΥΡΟ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κύριε συντονιστά,

Θέμα: Ανεπίτρεπτη απόθεση ασφαλτικών υλικών στην δασική – αναδασωτέα περιοχή του μητροπολιτικού πάρκου Τουρκοβουνίων ( περιοχή Γαλατσίου )

 Ο φορέας μας ,παράλληλα με τις ευχές του για μία ευδόκιμο ,παραγωγική  θητεία στην  υπεύθυνη θέση σας, επιθυμεί να θέσει υπόψη σας ενέργειες  εποπτευόμενων αρχών,  στην δασική – αναδασωτέα περιοχή του μητροπολιτικού πάρκου Τουρκοβουνίων  ( περιοχή Δήμου Γαλατσίου) και παρακαλούμε όπως ενεργήσετε για την αποκατάσταση της τάξης, όπως αυτή προσδιορίζεται από το θεσμικό πλαίσιο,την εφαρμογή του οποίου είστε ταγμένος να προστατεύετε.  Συγκεκριμένα :  

Α.   Κατά το πρώτο δεκαήμερο του μηνός Σεπτεμβρίου,  από την ``ομάδα περιβάλλοντος`` του φορέα μας, διαπιστώθηκε η απόθεση σε σωρούς, άχρηστων υλικών ασφαλτοστρώσεων,  σε δασικούς δρόμους της δασικής-αναδασωτέας περιοχής  Γαλατσίου (δεξιά της Λ.Βέικου,προς λόφο Κόκκου,με κατεύθυνση προς Ψυχικό στους πρώτους αριστερά διασταυρούμενους δασικούς δρόμους )

Β.   Σε επικοινωνία μας ,  ο Δήμαρχος Γαλατσίου  κ.Γ.Μαρκόπουλος , παραδέχθηκε ότι η απόθεση των υλικών  έγινε  από τον Δήμο και ότι πρόκειταιι για υλικά ασφάλτου που προέκυψαν από εργολαβία αντικατάστασης του φθαρμένου δαπέδου δρόμων της πόλης.Επικαλέστηκε τον κίνδυνο πυρκαιάς και εντολές Πυροσβεστικής να διορθώσει τους δασικούς δρόμους από τα νεροφαγώματα .

Γ.  Του ζητήσαμε να μην προβεί στο στρώσιμο του υλικού στους  δασικούς  δρόμους και να το αποσύρει, γιατί ο Δήμος είναι αναρμόδιος για τέτοια πράξη,το δε υλικό  δεν είναι αδρανές, περιέχει υπολείμματα ασφάλτου – πίσσας  με κίνδυνο μόλυνσης της δασικής περιοχής  που μπορεί να διαπιστωθεί  μετά από  χρόνια. 

Δ.  Την επόμενη της επικοινωνίας μας με τον κ.Δήμαρχο , ένα μέρος των δασικών δρόμων είχε απλά  στρωθεί  με τα εν λόγω  υλικά ( συνημμένες  φωτογραφίες ) ,χωρίς στοιχειώδη μελέτη,έστω σχέδιο,όπως άλλωστε μπορεί,ανά πάσα στιγμή, να διαπιστωθεί.  Μετά από μία ισχυρή βροχόπτωση,λόγω της έντονης κλίσης,   θα μετακινηθούν ανεξέλεγκτα.

E.  Στις 14.9.17 αποστείλαμε έγγραφο  προς τον Δήμαρχο κιαι το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου  ,ζητώντας  "τις απαραίτητες ενέργειες διασφάλισης του περιβάλλοντος της περιοχής "( συνημμένο). 

ΣT.   Ανάλογα έγγραφα  καταδίκης της ενέργειας του Δήμαρχου  απέστειλαν και άλλες Δημοτικές κινήσεις που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29.9.17  

Ζ   Η θέση του κ.Δήμαρχου είναι διατυπωμένη στα πρακτικά ( συνημμένα ) 

Η.  Στις  6.10.17 η τοπική εφημερίδα ΠΑΛΜΟΣ σε εκτενές άρθρο αναφέρεται σε συζητήσεις μεταξύ   του Δήμαρχου και εκπροσώπων της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της Δασικής υπηρεσίας και  χρησιμοποιεί πληροφορίες και έγγραφα που δεν παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Θ.  Στην επόμενη έκδοση της  ίδιας εφημερίδας( 13.10.17)   δημοσιεύεται επιστολή του Ίκαρου Πετρόπουλου ,όπου ο συντάκτης της εφημερίδας   αποφεύγει επιμελώς να υπερασπίσει  το άρθρο του παραπέμποντας στους αρμόδιους φορείς για τις ερωτήσεις και τα ερωτηματικά που ο επιστολογράφος έθεσε .

Κύριε Συντονιστά,

Με σταθερή την αντίληψη ότι  είναι  ακατανόητη η σύνδεση της συντήρησης των δασικών δρόμων  και του κίνδυνου πυρκαιάς με την απόθεση υλικών εργολαβίας ασφαλτόστρωσης  σε δασική-αναδασωτέα περιοχή,όπως και ότι   τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος πρέπει να   αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων  Διοικητικών  οργάνων της πολιτείας,χωρίς παρέμβαση της Δικαιοσύνης , παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, με ειδοποιησή μας .

Διατελούμε,με υπόληψη,

                                                      Για το Διοικητικό  Συμβούλιο

 

                                  Ο Πρόεδρος                                               Ο Γενικός Γραμματέας

 

                          Ίκαρος Πετρόπουλος                                              Ηλίας Ανδριόπουλος

               

Συνημμένα:

1.      ΔΡΑΣΗ ``:Επιστολή προς Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Γαλατσίου( 14.9.17)

2.      ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ: Έγγραφο 17627 Φ.702.15

3.      ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ-Γ.Δ.ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡ.ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Δ.Υ.22.9.17                                 

4.  ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ: Έγγραφο  1273 Φ. 702.15                                                                                     

5.  ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ: Έγγραφο 437/16.5.17                                                                       

6.  ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δ.ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ :29.9.17( Πρόχειρο απόσπασμα) 

7.   ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ:Έγγραφο προς Δήμαρχο και Δ.Συμβούλιο(27.9.17 )   

8.   ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ :Ανακοίνωση                                                                                                          

9.    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ `` ΠΑΛΜΟΣ `` 6.10.17  ` Δασικοί δρόμοι ``                                                                                                                            

10.  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ `` ΠΑΛΜΟΣ `` 13.10.17 ``Επιστολή για τους δασικούς δρόμους ``                                          

11.   ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

4.      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:                                                                                                                                                                                      

ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ κ.Γ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ  -ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ –ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

ΓΑΛΑΤΣΙ ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ   

 ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου ,πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το βράδυ στο Καμίνι η συναυλία Πολιτισμού & Αλληλεγγύης της Δράσης, με τα τραγούδια του Αντώνη Χατζηγιάννη.                

Δελτίο Τύπου             Γαλάτσι 7.11.2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί  τα μέλη, τους φίλους και τους συμπολίτες που προσήλθαν μαζικά στην εκδήλωση "60' s"με τον Αντώνη Χατζηγιάννη ,την Δευτέρα 6/11/2017 στο `` ΚΑΜΙΝΙ ``. Αποδεικνύεται ένας υπέροχος Αντώνης που μπορεί να τραγουδάει τρεις περίπου ώρες(!) μπροστά σε ενθουσιώδες κοινό. Ιδιαίτερα σημαντική θεωρούμε την ανταπόκριση των συμπολιτών μας που προσκόμισαν τρόφιμα και είδη ανάγκης για συνανθρώπους που έχουν ανάγκες.
Ακόμη πιο σημαντικό θεωρούμε τις χειρονομίες και τα αισθήματα αλληλεγγύης  που ανώνυμοι συμπολίτες μας  έκφρασαν και που θα αξιοποιηθούν από την  "Ομάδα Αλληλεγγύης"  του φορέα μας .
Ευχαριστούμε το πολιτιστικό στέκι  "ΑΜΠΑΡΙΖΑ " για το χώρο που μας διέθεσε για την αποθήκευση των ειδών.  Η διαχείρισή τους θα γίνει με άμεσο τρόπο, χωρίς "αποδείξεις πενίας"  ,με βάση απόφαση που θα ληφθεί από το Δ.Σ. του φορέα μας σύμφωνα με την παρακάτω  εισήγηση –πρόταση ( συνοπτικά ) που έγινε στην αρχή της εκδήλωσης:

Γιατί μαζεύουμε τρόφιμα και είδη ανάγκης:  

H αποψινή πρωτοβουλία μας  δεν είναι αντιγραφή, ούτε ανταγωνιστική  άλλων.  δεν επιχειρούμε κι εμείς ότι κάνουν άλλοι. Είναι μία πρωτοβουλία για  να στηριχτεί μία κατηγορία συμπολιτών μας που επιμένουν στην αξιοπρέπεια ,όπως αυτοί την εννοούν. Που δεν είναι διατεθειμένοι,ακόμα,να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημά τους, προσκομίζοντας χαρτιά  που συνήθως ζητούνται από τις δομές αλληλεγγύης.
Εμείς δεν θέλουμε να έρχεται κάποιος και δημόσια,μέσα από μία διαδικασία, να ζητάει,να δηλώνει την ανάγκη του,την  πείνα του.
Αυτό που σκεπτόμαστε είναι, σε περιορισμένη έκταση αρχικά, κάποιες τσάντες με είδη να διοχετεύονται,  μέσα από  έναν άνθρωπο της ΔΡΑΣΗΣ,στο σπίτι εκείνου που δίνει την μάχη του για να κρατήσει την αξιοπρέπειά του. Εκείνου που ντρέπεται να βγάλει στο τελάλι την ανάγκη του, όπως εκείνος την εννοεί.  Εκείνου που βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.Πρέπει να τον προλάβουμε.
Δεν μπορούμε πλέον να παρακολουθούμε απεγνωσμένες κινήσεις συμπολιτών μας. Κάποιοι δεν αντέχουν την αλληλεγγύη όταν εκδηλώνεται με την μορφή της φιλανθρωπίας.
Δεν μπορούμε να αισθανόμαστε την οριακή κατάσταση κάποιων συνανθρώπων μας  που ορισμένοι  μπορεί να είναι ακόμη  και δίπλα μας ,κι εμείς να μιλάμε γενικά για αλληλεγγύη. Μέσα απ αυτή την χειρονομία θέλουμε να έρθουμε κοντά του ,εντελώς ατομικά, και να του παράσχουμε, πέραν της υλικής, και ηθική στήριξη.Στα μετρα βέβαια,των δυνατοτήτων μας που είναι μικρές . Μοιάζει θεωρητική η αναζήτησή μας ,αλλά δεν είναι.
Κάτω από την ομίχλη των δηλώσεων των παραγόντων( κυβερνητικών και αντικυβερνητικών) , συντελούνται υπόγειες, ψυχοφθόρες, διαδικασίες. Διαδικασίες που φθείρουν τη συνείδηση του Έλληνα,τον ψυχισμό του.  Και εμείς,όσοι ακόμα βρισκόμαστε εντός των τειχών, μιλάμε μόνο για το φαί αυτών που είναι  εκτός των τειχών,εκτός του συστήματος. Μοιάζει υποκριτικό να μιλάνε για παροχή   μερίδων φαγητού που ,άλλωστε, το κόστος τους είναι πολύ μικρό σε σχέση με τις άλλες ανάγκες του, σε ένδεια ,πολίτη. Στοχεύουμε σε αυτόν τον Έλληνα που οργίζεται και ταυτόχρονα απαγοητεύεται και δεν ακούγεται η  φωνή του, επειδή καθημερινά βυθίζεται στην απόγνωση και , χωρίς ορίζοντα, έχει αφεθεί στα αδιέξοδά του,στην αβουλία. Αυτόν τον Έλληνα επιχειρούμε να τον συναντήσουμε,να τον κάνουμε να μιλήσει,να μας βρει αρωγούς,να του κερδίσουμε την εμπιστοσύνη.
Δεν έχουμε αυταπάτες.Δεν είμαστε αφελείς.Το εγχείρημα είναι δύσκολο.Είναι ένα πείραμα. Θα φανεί ο βαθμός επιτυχίας του.Τον  πρακτικό χειρισμό του θέματος ακόμα τον ψάχνουμε.Στο δρόμο και στην πράξη θα κριθεί.. 

                     

                                                                                                        

. YΓ. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες του Κυριάκου Μπούρα

                                  

 

Η σύλληψη του 58χρονου έγινε στη συμβολή των οδών Κύκνων και Τανάγρας στο Γαλάτσι (απέναντι από τη Πλατεία Λιναρά), πολύ κοντά στην οδό Αετοράχης, όπου βρίσκεται το σπίτι της 32χρονης εφοριακού.

Ο 58χρονος δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη  γνωστός στην γειτονιά του ως ο «Κωλαράκιας», είναι πατέρας ενός παιδιού και ήταν γνωστός στις Αρχές, καθώς είχε φυλακιστεί στο παρελθόν δύο φορές για υποθέσεις ναρκωτικών.Για δεύτερη φορά είχε συλληφθεί το 2011 με 37,5 κιλά χασίς στην κατοχή του. Η σύλληψη είχε γίνει σε περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής και ο άντρας καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση. Ωστόσο τον Μάιο του 2017 αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου .

Τυχαία ήταν  η συνάντησή του με τη Δώρα

Ήταν το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου ο δράστης πήγε στο Β’ Νεκροταφείο, όπου εισήλθε υπερπηδώντας τον τοίχο από την πλευρά των σιδηροδρομικών γραμμών με σκοπό να κλέψει και να πουλήσει μεταλλικά και χάλκινα κηροπήγια και καντήλια από μνήματα.

Εκεί, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, εντόπισε τη Δώρα Ζέμπερη και αφού την προσέγγισε την απείλησε με μαχαίρι που είχε μαζί του απαιτώντας να του δώσει τη τσάντα της. Η εφοριακός αντέδρασε και ο δράστης τις έπληξε επανειλημμένα με το μαχαίρι, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα.

Στη συνέχεια πήγε αμέσως στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου σε κατάστημα αλλοδαπών πούλησε το κινητό του θύματος για 20 ευρώ.  Το στίγμα του κινητού, το οποίο δεν είχε απενεργοποιήσει, και οι πληροφορίες που έδωσε στους αστυνομικούς ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, στο οποίο πουλήθηκε το τηλέφωνο της άτυχης κοπέλας. ήταν αυτά πρόδωσαν τα ίχνη του δολοφόνου

Με τις εικόνες από τις κάμερες και τα στοιχεία από την ημέρα και την ώρα που βρέθηκε στα πέριξ της Ομόνοιας για να πουλήσει το κινητό οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποσπάσουν πληροφορίες για το ποιος μπορεί να είναι. Οι πληροφορίες του ιδιοκτήτη του καταστήματος ήταν αυτές που οδήγησαν στα ίχνη του δολοφόνου. 

Πηγή:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ,NewsBomb

Δείτε το βίντεο της σύλληψης