e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

H Δημοτική κίνηση "Ενότητα για την Ανατροπή στο Γαλάτσι", απαντά στις αιχμές  του  Γ. Μαρκόπουλου  προς την αντιπολίτευση , στο θέμα των οφειλών στην ΕΥΔΑΠ  και τον κατηγορεί για διαστρέβλωση των απόψεών της.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πόσα ψέματα μπορούν να χωρέσουν σε μερικές αράδες μιας ανακοίνωσης;

Πόσα ψέματα χρειάζονται για μερικά “like” ;

Πόσο εύκολο είναι να «κατατροπώσεις» την αντιπολίτευση διαστρεβλώνοντας τις απόψεις της;

Όσοι διαβάσατε την ανακοίνωση του κ. Δημάρχου στο facebook αναρωτηθείτε και, αν τον συναντήσετε, ρωτήστε τον κ. Δήμαρχο:

Ήταν δικαιολογημένα τα χρήματα που διεκδικούσε η ΕΥΔΑΠ και ο Χαραγκιώνης από το Δήμο;

Είναι αλήθεια ή ψέμα ότι ο Δήμος μας για χρόνια πρόσφερε υπηρεσίες καθαριότητας σε ΕΥΔΑΠ και Χαραγκιώνη στο ΠΑΛΑΙ, με κόστος για το Δήμο και τους πολίτες;

Είναι αλήθεια ή ψέμα ότι οι δύο εταιρείες προσχηματικά και δόλια κατέθεσαν αγωγή κατά του Δήμου διεκδικώντας να επιστραφούν χρήματα για υπηρεσίες που ο Δήμος τους προσέφερε;

Και ο «νοικοκύρης δήμαρχος» και η ομάδα του, βεβαίως βεβαίως, τι έκαναν;

Συγκάλυψαν τις ευθύνες των προηγούμενων διοικήσεων που βαρύνονται με βαριά αμέλεια, καθώς (τυχαία άραγε;;;) δεν κοινοποίησαν νόμιμα τις υποχρεώσεις των εταιρειών προς το Δήμο.

Ανέθεσαν σε νομικό σύμβουλο να πιστοποιήσει ότι η νομική δικαίωση του Δήμου είναι ανέφικτη και ότι πρέπει να αποδεχθεί τον «συμβιβασμό».

Ποιος ήταν αυτός; Να αναγνωρισθεί χρέος των πολιτών ύψους 630.000 ευρώ.

Παρέδωσαν τα όπλα χωρίς μάχη. Χωρίς ενημέρωση των πολιτών. Χωρίς να επιμεριστούν ευθύνες. Χωρίς πολιτική πίεση προς τα κόμματα, την κυβέρνηση, τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ που παρότι τάχα «αριστερή» συνέχιζε να διεκδικεί παράνομα χρήματα του Δήμου και των πολιτών.

Κομπορρημονεί, και κορδώνεται ο κ. Μαρκόπουλος.

Τι πέτυχε; Να «γλυτώσει» λέει ο Δήμος την επιστροφή ενός τεράστιου ποσού. Αυτό, λέει, καλύφθηκε από ευρωπαϊκό πρόγραμμα του Υπ. Εσωτερικών.

Τους έπιασε «Κότσους» τους «κουτόφραγκους» ο κ. Δήμαρχος μαζί με το κ. Μπαλάφα, τότε υφυπουργού εσωτερικών.  Βέβαια και οι δύο ξεχνούν ότι τα χρήματα του ευρωπαϊκού προγράμματος δεν ήταν τίποτα περισσότερο από την μνημονιακή δέσμευση να εξοφληθούν οι οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες. Τα χρήματα αυτά φορτώθηκαν στο Δημόσιο χρέος της χώρας. Και μέσω αυτού σε όλους τους πολίτες της χώρας, Γαλατσιώτες και μη.

Και, τώρα, καλούμαστε όλοι μας να πληρώσουμε την συμβολή του κ. Δημάρχου στις υπόλοιπες κυβερνητικές «επιτυχίες».  Με νέες περικοπές στις συντάξεις, με μείωση μισθών, με αύξηση των φόρων, του ΕΝΦΙΑ, της ανεργίας, του ξενιτεμού των παιδιών μας.  Και τέλος με ξεπούλημα και της ίδιας της ΕΥΔΑΠ καθώς έγινε πιο «ελκυστική» τώρα που στο ταμείο της εισέρευσε και η «επιτυχία» του κ. Δημάρχου. 

Φτάνουν τόσες επιτυχίες. Φθάνει τέτοιο «σώσιμο».

Αρκετά με τέτοιες νοικοκυρεμένες «ομάδες».

Ας κάνουν τη «δουλίτσα» τους αλλά, τουλάχιστον, χωρίς να προκαλούν την νοημοσύνη όλων μας.

 

Σπύρος Παναγιώτου

Άρης Παπαδοκωστόπουλος

Η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιούχων Γαλατσίου καλεί σε συγκέντρωση την Τετάρτη 6 Ιουνίου στο Παλιό Τέρμα,ενάντια στην εφαρμογή των καταστρεπτικών αντισυνταξιουχικών διατάξεων από την κυβέρνηση Σύριζα Ανέλ...

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ    ΕΠΙΤΡΟΠΗ    ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ    ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Α   Ν   Α   Κ   Ο   Ι   Ν   Ω   Σ   Η

                        ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ    ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΟΟΛΟΙ   ΣΤΟΝ   ΔΡΟΜΟ   ΤΟΥ   ΑΓΩΝΑ

ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4387/16

 

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Η   ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ   ΕΠΙΤΡΟΠΗ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ   ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

6 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 19:30 μ.μ. στο ΠΑΡΚΟ ΛΥΣΙΟΥ (Παλαιό Τέρμα).

ΣΤΗ   ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   ΘΑ   ΜΙΛΗΣΕΙ   Ο   ΔΗΜΟΣ  ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

 

Να     απαιτήσουμε

 

Ø  Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος κατρούγκαλου)

Ø  Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας δικαιωμάτων και του ΕΚΑΣ.

Ø  Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί από το αντισυνταξιουχικό-αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο ποτυ ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

Ø  Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα ό,τι η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες-επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.

Ø  Να μην περάσουν τα καταστρεπτικά νέα μέτρα της 4ης αξιολόγησης.

Ø  Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.

Ø  Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 

 

Η   ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ   ΕΠΙΤΡΟΠΗ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ   ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ   εδρεύει

στην   οδόν   Αρτέμιδος    7-9,  τηλ : 210 29 29 946

Ώρες λειτουργίας : 11.00 – 13.00 μ.μ   &   19.00 – 20.30 μ.μ.

Από   Δευτέρα   έως   Παρασκευή

Η Επιτροπή Συνταξιούχων Γαλατσίου με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την κατάσχεση σύνταξης καρκινοπαθούς συνταξιούχου με γυναίκα και 2 παιδιά άνεργους!

 

Συνεχίζονται οι κατασχέσεις συντάξεων από ακατάσχετους λογαριασμούς!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ 

ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

 Να μη συμβιβαστεί κανείς με τη φοροληστεία και το χαράτσωμα που καταληστεύουν το λαϊκό εισόδημα! Χιλιάδες οι κατασχέσεις καθημερινά, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πλέον και για χρέη άνω των 500 € προς δημόσιους φορείς, αυταπάγγελτες διώξεις ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα που αντιδρά στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας. Αυτά είναι ένα μικρό κομμάτι από τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε.

Γινόμαστε μάρτυρες της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στα φτωχά νοικοκυριά που δεν μπορούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο χαράτσωμα και την κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών βαρών, στις απολύσεις και στα λουκέτα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, με αποτέλεσμα να “κοκκινίσουν” τα δάνεια και τα χρέη τους. Την ίδια στιγμή οι κατασχέσεις χρημάτων για χρέη αφήνουν χιλιάδες συνταξιούχους, εργαζομένους, άνεργους, φτωχούς αυτοαπασχολούμενους χωρίς ένα στοιχειώδες εισόδημα για να ζήσουν, μην υπολογίζοντας τίποτα μπροστά στην εξυπηρέτηση των κερδών του κεφαλαίου. Χρέη που αφορούν την εφορία, τα δημοτικά τέλη, δάνεια κλπ.

Τέτοια είναι και η περίπτωση συνταξιούχου, κάτοικου Γαλατσίου, με καρκινοπαθή σύζυγο, του οποίου παραμονές Χριστουγέννων του κατασχέθηκε ολόκληρη η σύνταξη, από «ακατάσχετο» υποτίθεται λογαριασμό, για χρέη προς την εφορία, ζήτημα για το οποίο η Επιτροπή μας έκανε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις τόσο στην εφορία όσο και στην τράπεζα (ΕΤΕ).

Το ίδιο βιολί συνεχίζεται και τώρα (Μάης 2018) με κατάσχεση σύνταξης καρκινοπαθούς συνταξιούχου με γυναίκα και 2 παιδιά άνεργους! Και σε αυτή την περίπτωση η εντολή δόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και εκτελέστηκε από την τράπεζα. (ALPHA BANK) και είναι φανερό  ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει εμπαιγμός του συνταξίουχου και από την τράπεζα και από την εφορία.

Αποδεικνύεται πλέον επανειλημμένα εκτός των άλλων ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ  περί ακατάσχετων λογαριασμών, οι οποίοι θεσμοθετήθηκαν για να εξασφαλίσουν ένα στοιχειώδες επίπεδο διαβίωσης των λαϊκών οικογενειών, είναι «κενό γράμμα».

Η επίθεση της κυβέρνησης, των κρατικών μηχανισμών και των αρπαχτικών έχουν κλιμακωθεί και θα κλιμακωθούν. Οι κατασχέσεις χρημάτων για χρέη έχουν εκτοξευθεί και θα διευρυνθούν κι άλλο. Οι ηλεκτρονικοί πληστηριασμοί θα εντείνονται καθημερίνα, με σκοπό να φτάσουν τις 130.000 σε 3 χρόνια! Η προπαγάνδα της κυβέρνησης για προστασία των λαΪκών κατοικιών είναι θλιβερή και επικίνδυνη, διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα.

Καλούμε τους συνταξιούχους και όλο το λαό να οργανώσει τώρα αποφασιστικά την πάλη ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Μέσα από την Επιτροπή Συνταξιούχων Γαλατσίου, τα ταξικά συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, με την Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου της οποίας αποτελούμε συστατικό μέρος, να οργανώσουμε την πάλη μας και να διεκδικήσουμε μια ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 

Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία – Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις

Αγώνας τώρα ενάντια στις κατασχέσεις!

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

(Διεύθυνση : Αρτέμιδος 8, Παλιό Τέρμα / Τηλ.επικοινωνίας : 210 2912459, 693 4115756)