e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

loading...

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

loading...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

loading...

 

Το "αντί" γενικά δεν είναι καλός οδηγός στη ζωή.
Όμως, Δικαιωμά σου να είσαι και να δηλώνεις  αντιΣΥΡΙΖΑ.
Ίσως νιώθεις προδομένος,ίσως να έχεις ακόμη και τύψεις, επειδή το πρώην κόμμα σου ,μεταξύ άλλων , δεν έδιωξε τους  δανειστές και την τρόικα  ( έγιναν εταίροι και θεσμοί!), δεν εντόπισε και δεν  καταδίκασε τους υπεύθυνους της Ελληνικής τραγωδίας ( εθνικής ταπείνωσης ) ,μεταξύ των οποίων, εδώ και καιρό, συγκαταλέγεται  πλέον,  και ο ΣΥΡΙΖΑ .
Εγώ δεν σε κατηγόρησα γιατί, με αγαθή μεν  προαίρεση ,χωρίς όμως σοβαρή κοινωνική και οικονομική προσέγγιση του προβλήματος της χώρας,πίστεψες άκριτα ότι προεκλογικά  σου σέρβιραν.
Ούτε, γιατί σου απέκρυψαν  την δύναμη των άτεγκτων δανειστών ,των ανεξέλεγκτων αγορών, του αδίστακτου κεφαλαίου ,και κάτω από ποιες  προϋποθέσεις  θα μπορούσε να προβάλλει αντιστάσεις η καταχρεωμένη Ελλάδα.

Κάποιοι,σε κάποιες άκρες, τα έλεγαν,εσύ,όμως,…εκεί!!.
Ποιο συγκροτημένο κίνημα με μελετημένες  θέσεις και προετοιμασμένο λαό έβλεπες εσύ,που εγώ δεν διέκρινα; Αναφέρεσαι στο ΟΧΙ του 2015. Πράγματι, μπορούσε να ήταν αφετηρία για την  "ώρα Ελλάδας", χρειάζονταν,όμως κι άλλα πολύ περισσότερα πράγματα,όχι μόνον από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτός  ,δεν αρκούσε.Ήταν λίγος.
Αδικείς,όμως,τον εαυτό σου, όταν με εγκαλείς ως κρυφοΣΥΡΙΖΑ , επειδή δεν σκέπτομαι και δεν κρίνω τα πράγματα όπως εσύ.
Αγαπητέ φίλε,Για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολύ. Και ο Ήλιος δεν θα γυρίσει με εγωκεντρικούς  μωροφιλόδοξους αρχηγίσκους που δεν σπανίζουν ,ούτε στην αριστερά. Είναι μοιραίο ο λαός να απαγοητεύεται, όταν άκριτα στοιχισμένος πίσω από τον χαρισματικό, ή όχι, ηγέτη, διαπιστώνει την πραγματική πλευρά των πραγμάτων.Από τις  διασπάσεις που ακολουθούν και τις αποχωρήσεις, προκύπτουν  μικρές συλλογικότητες , όπου δεν απουσιάζουν,οι καπετάνιοι, οΙ αυλές ,η γραφειοκρατία. (ενδημικό φαινόμενο στην αριστερά)

Χρειαζόμαστε, πριν και πάνω απ όλα, όχι αρχηγούς,αλλά πραγματικά  αριστερούς πολίτες που μοχθούν να μάθουν ,να καταλάβουν,να κρίνουν και μετά να αποφασίζουν και να δρουν. Χρειαζόμαστε αριστερούς πολίτες,κι όχι οπαδούς αρχηγών,  γιατί  οπαδοί υπάρχουν και στα γήπεδα όπου, άλλωστε, εκεί δεν προσδοκούν κάτι προσωπικό.

Μα δεν αντιλαμβάνεσαι  ότι είναι πολύ φτωχό να ορίζεις, με απολυτότητα, την  πολιτική σου στάση και θέση, σε συγχορδία με όλους αυτούς που  καννιβαλίζουν τον ασθενή που οι ίδιοι έχουν στείλει στην εντατική; Δεν βλέπεις ότι,έτσι, γίνεσαι συνοδοιπόρος, αυτών  που παίζουν με την ασθενική μνήμη του μόνιμα προδομένου λαού  για να ξεχάσει τα ανομήματά τους;
Δεν εκνευρίζεσαι,βλέποντάς τους να στοιχίζονται δουλικά υπό τον Αυτιά- Σκάι, για λίγη δημοσιότητα και να διαμορφώνουν συνειδήσεις ;
Θέλουν να ξαναγυρίσουν, γιατί αυτή είναι η δουλειά τους,είναι ``επαγγελματίες`` οι άνθρωποι. Εσύ,όμως,είσαι μία άδολη ψυχή που παίζεις στο γήπεδό τους.Κι αυτό είναι άδικο για σένα.

Και το ερώτημα : Είμαστε ανήμποροι, καταδικασμένοι.Όχι βέβαια.Η κοινωνία ποτέ δεν πεθαίνει. Ο καθένας ,στην γενηά του, δουλειά μυρμηγκιού και η μεγάλη ώρα δεν θα αργήσει.Αν δεν προλάβει εμάς ,τους επόμενους.Άλλωστε ,το "σύστημα" έχει τόσες αδυναμίες. Θυμήσου τη ρήση του μεγάλου τιμονιέρη: "χάρτινη τίγρης". Και ο μεγάλος ΜΆΟ  δεν κρίνεται στα γεράματά του,όπως ο μεγάλος ΜΙΚΗΣ δεν θα κριθεί από τη θέση του έναντι του σκοπιανού.

Ας κλείσουμε και λίγο… φιλοσοφικά:

Αντί να γίνεσαι δέκτης της κατακλυσμιαίας  κομματικής προπαγάνδας,ένθεν κι  εκείθεν, στάσου σ εκείνα που συμβαίνουν γύρω σου. Στον τόπο σου,στην γειτονιά σου.Στο Δήμο σου. Θα καταλάβεις πολύ περισσότερα αν ενεργήσεις και μερικές φορές αυτενεργήσεις γύρω απ αυτά.Καταντά βολικό αλλά και δηλητηριώδες  να πιστεύεις ως δικές σου  απόψεις-  θέσεις που άλλοι με …πολύ λογική μας περνάνε..Σκέψου το λίγο.Φέρε στο νου σου τις τοπικές  εκφράσεις  του κομματικού συστήματος .Τέλος,σκέψου ότι μπορεί  ο  ΣΥΡΙΖΑ να έγινε σαν τα μούτρα τους,ουδόλως , όμως,τούτο  σημαίνει ότι ορισμένοι άνθρωποί του στο Γαλάτσι και αλλού  ,δεν είναι καλοί πολίτες με αξιοσημείωτο παρελθόν.

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου

 

 

Ένας συνηθισμένος  "Κυριακάτικος Περίπατος" ,που οργάνωσε η ΔΡΑΣΗ   την Κυριακή   7 /10/18, εξελίχθηκε σε ένα απρόσμενο κοινωνικό-πολιτιστικό γεγονός  που `` γέμισε `` την καρδιά μας.

Κύριος συντελεστής η προσφερθείσα ανιδιοτελώς  Ελένη Κυραμαργιού, ιστορικός,εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, που με προθυμία  και λιτό πλην πλούσιο λόγο και τεκμηριωμένη  ανάλυση, μας ξενάγησε στις ιστορικές γειτονιές,  κάνοντας στάσεις σε εθνικά σημαδεμένους χώρους .
Γεφυράκι των ρεμπέτηδων,Βούρλα,Πάρκο λιπασμάτων ,Αγιος Γεώργιος , Μάχη Ηλεκτρικής……..

Τι τόποι,τι ιστορία,τι πετυχαίνει μία μη  " δοσμένη" Δημοτική αρχή,όταν έχει τον κόσμο κοντά της.Αυτό που,προφανώς, δεν πέτυχε είναι να διώξει το διυλιστήριο Μελισσανίδη από την περιοχή του `΄Πάρκου  λιπασμάτων `` που με την φροντίδα του Δήμου  εξελίσσεται σε περιούσιο τόπο. 

Αυτό που συνέβη στις 7/10/18 μας  τόνωσε την πεποίθηση ότι τίποτα δεν έχει χαθεί,ότι,κάποια στιγμή, ο Έλληνας θα ξαναβρεί τον εαυτό του και θα γαντζωθεί  από το νήμα της πραγματικής   ιστορίας του κι όχι της νόθας  που την έχουν γράψει λαθρεπιβάτες   "νικητές "  αφού πρώτα την αμαύρωσαν.

Δεν είναι δυνατόν η Μάχη της Ηλεκτρικής να μένει στο περιθώριο και να μην αναδείχνεται η απόλυτος ευθύνη του πολίτη που, σε ιδιαίτερες στιγμές, μεταμορφώνεται σε υπέροχο πατριώτη.

Η πολιτεία οφείλει να δώσει χώρο στην παιδεία στο γεγονός ,με εκτενή αναφορά στο  ΕΑΜ – ΕΛΛΑΣ ,οι αγωνιστές του οποίου  έδωσαν την μάχη 

 

 

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου

 

 

 

Απόψεις

loading...

Άλλα νέα

loading...

Συνέβη στο Γαλάτσι

loading...