e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

loading...

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

loading...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

loading...

"Εξοργισμένος ασίγαστα από την απρόκλητη και βάρβαρη συμπεριφορά των ΜΑΤ στην Θεσσαλονίκη, στις 8 Σεπτεμβρίου 2018, που σχεδίασαν ακόμα και την δολοφονία μας!"

Ποιος είσαι συ ρε κουρδισμένο ρομπότ, που θα ασκήσεις βία πάνω μου; Ποιος είσαι συ ρε ακαλλιέργητο υποκείμενο, που θα εμποδίσεις να ασκήσω τα πολιτικά και τα ανθρώπινα δικαιώματά μου; Το δικαίωμα στην ελευθερία, στην ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης. Το δικαίωμα στην εργασία, στην υγεία, στην τροφή, στην κατοικία, στην ιατρική περίθαλψη, στην εκπαίδευση. Το δικαίωμα να υπερασπίζομαι την πατρίδα μου, την ιστορία μου, τον πολιτισμό μου, το Έθνος μου, έτσι όπως εγώ τα αισθάνομαι, έτσι όπως εγώ τα πρεσβεύω. Πάνω από όλα το δικαίωμα να είμαι υπεύθυνος και ικανός, να προστατεύω και να συντηρώ την οικογένειά μου!

Ποιος είσαι εσύ ρε ξαμολημένο αγρίμι, να γίνεσαι άμεσα ανεξέλεγκτος κριτής και τιμωρός μου, έτσι όπως σε καθοδηγούν νοσηροί εγκέφαλοι, γεμάτοι ressentiment και φασισμό; Ποιος είσαι εσύ ρε απανθρωποποιημένο στοιχείο, που επέλεξες το πιο μισητό επάγγελμα, για να διακυβεύεις την σωματική μου ακεραιότητα και την ζωή μου; Ό,τι πολυτιμότερο δηλαδή μου πρόσφεραν οι γονείς μου και η φύση! Ποιος είσαι εσύ ρε βαρύκουο πράγμα, που όταν σου μιλώ δεν αποκρίνεσαι;

Όμως εγώ θα σου τα ανακράξω:

«Τούτος ο καιρός του τόπου μου με συνταράζει συθέμελα. Βλέπω την γη μου, που τόσες φορές από μικρό παιδί έχω εγκωμιάσει την αξεπέραστη ομορφιά της, την ιστορία της, τον πολιτισμό της, τα μνημεία της, να την αρπάζουν μέσα από τα χέρια μου. Αισθάνομαι ξενόφερτους κατακτητές να χουν καθίσει πάνω στον σβέρκο μου. Βλέπω αρπακτικά όρνια και σένα μαζί (γιατί και συ από μένα τρέφεσαι), να αφαιρούν το βιος μου. Να ατιμάζουν την αξιοπρέπειά μου, την προσωπικότητά μου, την ιθαγένειά μου ως αυτόχθονα πολίτη.

Βλέπω το κράτος, την κοινωνία, την τέχνη, την οικονομία, την παραγωγή, ολόκληρη την δημόσια και ιδιωτική ζωή να παραδέρνουν σ ένα βδελυρό τέλμα. Να αρρωσταίνουν όλα γύρω μου. Κι η αρρώστια αυτή είναι πολύ βαριά, με το πιο χαρακτηριστικό σύμπτωμα την αδιαφορία πολλών προς όλους και για όλα. Δεν θα ακολουθήσω την συμπεριφορά τους. Οι καιροί ου μενετοί. Μια κοινωνία, που δεν έμαθε ακόμα να αντιστέκεται, να επιβάλει το θέλημά της, εγκαταλείπεται στην διάθεση των επιτήδειων, των ανερμάτιστων, των συμφεροντολόγων, των καιροσκόπων, των προδοτών, των ολετήρων. Δεν θα τους μοιάσω!

Όχι, πρέπει να μάθουμε να κάνουμε το χρέος μας. Και να είμαστε αδυσώπητοι αντίκρυ σ΄ εκείνον, που δεν το κάνει. Το «μην χάνεσαι», «δεν βαριέσαι», «ωχ αδελφέ» δεν είναι στην νοοτροπία μου!

Θα απαντήσω λοιπόν εγώ για σένα, αγροίκα μούμια. Θα απαντήσω ακριβώς με τα λόγια του ποιητή Γιώργου Σεφέρη από την ομιλία του στην Στοκχόλμη στην απονομή του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας: «Όταν στον δρόμο της Θήβας ο Οιδίπους απάντησε την Σφίγγα κι αυτή του έθεσε το αίνιγμά της, η απόκρισή του ήταν: Ά ν θ ρ ω π ο ς (σ.σ. σε κάθε ερώτημα, για κάθε μας πράξη, η απάντηση είναι μία: Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Σ!). Τούτη η απλή λέξη χάλασε το τέρας.»

Έχουμε πολλά τέρατα να καταστρέψουμε, σιδηρόφρακτε, άνανδρε, δειλέ δολοφόνε: Ένα είσαι εσύ!»

(*) Αθανάσιος Καρανάσιος, Αθήνα, 11/9/2018

Πολιτικός Μηχανικός

τ. Επιμελητής Πολυτεχνείου του Βερολίνου

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Το πάθαμε κι αυτό.Ένα τόσο σημαντικό γεγονός στο Δημαρχείο  κι εμείς,πάλι στην απέξω. Δεν το πήραμε χαμπάρι.Δεν το ζήσαμε
Ξέραμε ότι η αριστερή  κυρία Ρένα αρέσκεται στα εγκαίνια  στο Γαλάτσι.Τις άλλες όμως,επίσης αριστερές  κυρίες, την Θεανώ και την Ερμίνα, είχαμε καιρό να τις δούμε. Την πρώτη από τις εκλογές ( ομιλία στην Λυσίου), την δεύτερη από τότε που ,σε κοινό Δημοτικό Συμβούλιο Μαρκόπουλου – Γκότση ,στο ΠΑΛΑΙ ,  έλυσε με αριστερό τρόπο, το θέμα και πέτυχε  κοινωνική ειρήνη στο Γαλάτσι  με τον Αλαφούζο και τον Μαρκόπουλο ικανοποιημένους και με το  "Κίνημα Φορέων και Πολιτών " υπονομευμένο.  Αριστερές είναι, ξέρουν…..

Το γεγονός το μάθαμε,κατόπιν εορτής,από φωτογραφίες και από το δελτίο τύπου του Δήμου Γαλατσίου και από τον ΠΑΛΜΟ βεβαίως,βεβαίως.Οι τρεις αριστερές αξιωματούχες ήρθαν στην πόλη μας στις 5/9/18 για να εγκαινιάσουν  το    "Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γαλατσίου``.
Φαντάζομαι την ταλαιπωρία που υφίστανται γιατί  έχουν,ήδη,εγκαινιάσει άλλα 55 κέντρα στην Αττική.  Δεν είναι εύκολο να κόβεις,συνεχώς, κορδέλες. 
Η  πικρία της αποχής μας από το σημαντικό γεγονός υποχώρησε ,όταν διαβάσαμε  ότι,επί τέλους, στο Γαλάτσι λειτουργεί  "ένα ισχυρό και καλά οργανωμένο κοινωνικό δίκτυο  `` (Μαρκόπουλος ) αλλά και ,ότι  " οι αιρετοί πρέπει να είναι εργάτες" , και ότι  "ο Δήμαρχος Γαλατσίου `είναι ένας Δήμαρχος που τον χρειάζεται η πατρίδα μας"  (Δούρου). Καημένη Ράνια……

Μέσα από τις φωτογραφίες,θέλησα να εντοπίσω γνωστούς Γαλατσιώτες γιά να ενημερωθώ πληρέστερα.  Εκτός από ελάχιστους Δημοτικούς αξιωματούχους κι εθελοντές δεν διέκρινα κανέναν.  Κι όμως η αίθουσα έδειχνε γεμάτη.Το δελτίο τύπου μου έλυσε την απορία. Καταμέτρησα μία κουστωδία 32 τουλάχιστον ανθρώπων,  υπαλλήλων –στελεχών Υπουργείων και πολυποίκιλων  -δυσερμήνευτων οργανισμών  ( Υπ.Εργασίας,Περιφέρειας Αττικής, ,ΕΣΠΑ, ΕΥΣΕΚΤ, ΕΥΔΕΠ, ΚΠΑ Πατησίων,ΟΠΕΚΑ και εκπροσώπων εννέα Δήμων .Μαζί με συνοδούς , οδηγούς,ασφάλειες κ.λ.π. πάλι καλά που χώρεσαν στην αίθουσα.
Ποιος εξέθεσε ποιόν μ αυτό το δελτίο;

Τέλος,διάβασα  ότι η τελετή έγινε πρωί.Προφανώς  επειδή τις πρωινές ώρες είναι έντονη η αίσθηση της αύρας.Όχι της  ανύπαρκτης αύρας  της αριστεράς ,αλλά της εξουσίας που ξέρει να προφυλάσσει τα νώτα της. 

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου

 

 

 

Απόψεις

loading...

Άλλα νέα

loading...

Συνέβη στο Γαλάτσι

loading...