e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Την Τετάρτη το απόγευμα ,14 Νοεμβρίου, προς χαρά των τετράποδων φίλων και συνοδών τους,εγκαινιάστηκε στο Άλσος Βεΐκου, το νέο Πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άθλησης Σκύλων του Δήμου Γαλατσίου

Με δεκάδες τετράποδους φίλους να αδημονούν να εισέλθουν στον ξεχωριστό προσωπικό τους χώρο εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, στις 17:00, το νέο Πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άθλησης Σκύλων του Δήμου Γαλατσίου, στο Άλσος Βεΐκου (ανεξάρτητη είσοδος στο 2ο πάρκινγκ μετά την Κεντρική Πύλη). 

Ικανοποιώντας χρόνιο αίτημα των πολιτών του Γαλατσίου και με δεδομένο την ανάγκη κοινωνικοποίησης, αλλά και ελεύθερης και ασφαλούς άθλησης των σκύλων ο Δήμος προχώρησε στην ίδρυση του πρότυπου αυτού πάρκου σκύλων στο Γαλάτσι.

Στα εγκαίνια την τιμητική τους είχαν τα σκυλιά που βρέθηκαν εκεί με τους συνοδούς τους για να κάνουν τις πρώτες τους επισκέψεις στο νέο απόκτημα - πρότυπο πάρκο και να δοκιμάσουν ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια αποκλειστικά για εκείνα. 

 

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ότι : «Ξέρετε ότι δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσουν τα πολλά λόγια. Και πολύ περισσότερο, δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για το Γαλάτσι μας, προτιμώ να μιλούν τα έργα. Από σήμερα, λοιπόν, ο Δήμος μας αποκτά ένα πρότυπο Πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άθλησης Σκύλων. Και μπορεί αυτό, για κάποιους, να μην είναι το πιο βαρύγδουπο και μεγαλεπήβολο έργο… Είναι όμως ένα έργο που μπορεί να κάνει την καθημερινότητά μας –και κυρίως την καθημερινότητα των σκύλων μας φυσικά- έστω και λίγο καλύτερη. Και γι’ αυτό είμαστε εδώ, γι’ αυτό οι συνεργάτες μου και εγώ ασχολούμαστε με την Αυτοδιοίκηση. Για να βοηθάμε να γίνεται, μέρα με τη μέρα, έστω και λίγο καλύτερη, ευκολότερη και ομορφότερη η καθημερινή ζωή στην πόλη μας».

Την κόκκινη κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν οι τετράποδοι φίλοι που είχαν συγκεντρωθεί εκεί με κίνητρο μπισκοτάκια δεμένα πάνω στην κορδέλα. 

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Φιλοζωικών Σωματείων, η νομική σύμβουλος του Δήμου για τα ζώα, υπάλληλοι του Δήμου Γαλατσίου και φυσικά σκύλοι με τους συνοδούς τους.

Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε εκλεκτός μπουφές για σκύλους καθώς και λιχουδιές για τους συνοδούς. 

Σημειώνεται ότι το πάρκο διαμορφώνεται σε δύο ανεξάρτητους χώρους, ένας για τα μεγαλόσωμα σκυλιά και ένα για τα μικρόσωμα και κατασκευάστηκε σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά σχετικά πρότυπα. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: 

• διαδρόμους, 

• παιχνίδια άσκησης, 

• χώρο αναμονής με στέγαστρο για τον ήλιο και τη βροχή, με παγκάκια και δέστρες σκύλων, 

• τρεις κλειστούς χώρους ασφαλών εισόδων εξόδων των συνοδών και των ζώων, 

• παρτέρια φυτεμένα με εντομοαπωθητικά φυτά, που υποστηρίζονται από αυτοποτιζόμενο σύστημα,

• μεταλλικά σταχτοδοχεία στις δύο εισόδους-εξόδους, 

• φωτισμό και προβολείς. 

 

Υπενθυμίζεται πως για την είσοδο στα πάρκα απαιτείται για όλους τους χρήστες η εγγραφή και η έκδοση κάρτα μέλους, με στοιχεία του συνοδού και του ζώου, και την χρήση μοναδικού κωδικού εισόδου στα πάρκα. Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους τους κατοίκους και δημότες του Δήμου Γαλατσίου, ενώ η συνδρομή για μη κατοίκους και δημότες είναι 36€ τον χρόνο. 

 

Το Πάρκο θα λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ώρο. Εννοείται ότι για τις βραδινές ώρες υπάρχει ο κατάλληλος φωτισμός. Σε όλους τους χρήστες θα παρέχονται δωρεάν σακούλες για τα περιττώματα των ζώων τους, που είναι υποχρέωσή μας να τα μαζεύουμε μόνοι μας, όπως επιτάσσουν οι αρχές και ο πολιτισμός μας. Στις ώρες αιχμής, θα υπάρχει και επιμέλεια του χώρου από δημοτικό υπάλληλο.

 

Τέλος, επισημαίνεται ότι μετά τα εγκαίνια και την έναρξη λειτουργίας του πάρκου ακολούθησε σεμινάριο για συνοδούς και σκύλους με θέμα: «Γνωρίζω τη φύση, με οδηγό τον σκύλο μου!». Συντονίστρια ήταν η κα. Ιωάννα Σκαλτσά, Γεωπόνος, σύμβουλος ανάπτυξης δεξιοτήτων και εκπαιδεύτρια ενηλίκων, καθώς και η κα. Ρενάτα Γρυπάρη, εκπαιδεύτρια σκύλων, η οποία έδωσε στους συνοδούς έξι πρακτικές συμβουλές για καλύτερη επικοινωνία με τον τετράποδο φίλο τους.

 

Δήμος Γαλατσίου 

16 Νοεμβρίου 2018

 

 

 

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον ομαδικό τάφο του Γαλατσίου, (Πρωτοπαπαδάκη & Καλπακίου) με τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς στις 29-09-1944.

Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και εκφώνηση ονομάτων πεσόντων, καθώς και ενός λεπτού σιγή από τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Γαλατσίου, της Διευθύντριας κ. Ελένης Προκοπίου και των καθηγητών του σχολείου. 

Στην  μαρμάρινη αναθηματικής στήλη, αναγράφονται τα εξής:

 

Εδώ, την Παρασκευή 29.09.1944,  εκτελεστήκαμε από τους Γερμανούς - ναζί κατακτητές:

1. Αλατσεράκης Γεώργιος, ετών 24

2. Ασβεστάς Νικόλαος, ετών 16

3. Γραμμάτικας Ηλίας, ετών 24

4. Ζεμπεκές Νικόλαος

5. Μπρούνης Πέτρος

6. Νικηφόρου Ιωάννης

7. Τουρλός ή Τούρλος Δημήτριος

8. Τσομπανίδης Γεώργιος, ετών 49

9. Χρυσόγελος Δημήτριος, ετών 20

10. Αβούρης Γεώργιος

 

 

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Γαλατσίου κ. Γιώργο Μαρκόπουλο, τον Δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού κ. Παντελή Ξυριδάκη, από τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Γαλατσίου, καθώς και από τις οικογένειες των θυμάτων. Επίσης, στην επιμνημόσυνη δέηση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Μάνος Ελευθερίου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Βασίλης Δερεδίνης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής κ. Κώστας Μπάστας. 

Με άνθη και δάφνινα στεφάνια, κεράκια, κόλυβα, αλλά και μια ελληνική σημαία να κυματίζει επάνω από τον τάφο, το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Γαλατσίου - στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων της "28ης Οκτωβρίου 1940" - τίμησε τους εκτελεσθέντες στον αυχένα του Αγχεσμού, αλλά και όλους τους νεκρούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

 

Aπαγχονισμένος στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι εντοπίστηκε περίπου στις 12.00 σήμερα ένας 56χρονος συνδημότης μας. Ο άνδρας βρέθηκε από τον φύλακα, κρεμασμένος με ένα καλώδιο.

Σύμφωνα με την αστυνομία δεν προκύπτουν προς το παρόν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας ενώ εκτιμάται ότι ο θάνατος του , οφείλεται σε αυτοχειρία,αφού κοντά του βρέθηκε μία καρέκλα, που φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε για να φτάσει τη θηλιά.

Πηγή:www.zougla.gr

ΥΓ..Αντίο,φίλε,γείτονα και συμμαθητή Γιώργο