e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η Επιτροπή Συνταξιούχων Γαλατσίου με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την κατάσχεση σύνταξης καρκινοπαθούς συνταξιούχου με γυναίκα και 2 παιδιά άνεργους!

 

Συνεχίζονται οι κατασχέσεις συντάξεων από ακατάσχετους λογαριασμούς!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ 

ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

 Να μη συμβιβαστεί κανείς με τη φοροληστεία και το χαράτσωμα που καταληστεύουν το λαϊκό εισόδημα! Χιλιάδες οι κατασχέσεις καθημερινά, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πλέον και για χρέη άνω των 500 € προς δημόσιους φορείς, αυταπάγγελτες διώξεις ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα που αντιδρά στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας. Αυτά είναι ένα μικρό κομμάτι από τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε.

Γινόμαστε μάρτυρες της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στα φτωχά νοικοκυριά που δεν μπορούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο χαράτσωμα και την κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών βαρών, στις απολύσεις και στα λουκέτα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, με αποτέλεσμα να “κοκκινίσουν” τα δάνεια και τα χρέη τους. Την ίδια στιγμή οι κατασχέσεις χρημάτων για χρέη αφήνουν χιλιάδες συνταξιούχους, εργαζομένους, άνεργους, φτωχούς αυτοαπασχολούμενους χωρίς ένα στοιχειώδες εισόδημα για να ζήσουν, μην υπολογίζοντας τίποτα μπροστά στην εξυπηρέτηση των κερδών του κεφαλαίου. Χρέη που αφορούν την εφορία, τα δημοτικά τέλη, δάνεια κλπ.

Τέτοια είναι και η περίπτωση συνταξιούχου, κάτοικου Γαλατσίου, με καρκινοπαθή σύζυγο, του οποίου παραμονές Χριστουγέννων του κατασχέθηκε ολόκληρη η σύνταξη, από «ακατάσχετο» υποτίθεται λογαριασμό, για χρέη προς την εφορία, ζήτημα για το οποίο η Επιτροπή μας έκανε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις τόσο στην εφορία όσο και στην τράπεζα (ΕΤΕ).

Το ίδιο βιολί συνεχίζεται και τώρα (Μάης 2018) με κατάσχεση σύνταξης καρκινοπαθούς συνταξιούχου με γυναίκα και 2 παιδιά άνεργους! Και σε αυτή την περίπτωση η εντολή δόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και εκτελέστηκε από την τράπεζα. (ALPHA BANK) και είναι φανερό  ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει εμπαιγμός του συνταξίουχου και από την τράπεζα και από την εφορία.

Αποδεικνύεται πλέον επανειλημμένα εκτός των άλλων ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ  περί ακατάσχετων λογαριασμών, οι οποίοι θεσμοθετήθηκαν για να εξασφαλίσουν ένα στοιχειώδες επίπεδο διαβίωσης των λαϊκών οικογενειών, είναι «κενό γράμμα».

Η επίθεση της κυβέρνησης, των κρατικών μηχανισμών και των αρπαχτικών έχουν κλιμακωθεί και θα κλιμακωθούν. Οι κατασχέσεις χρημάτων για χρέη έχουν εκτοξευθεί και θα διευρυνθούν κι άλλο. Οι ηλεκτρονικοί πληστηριασμοί θα εντείνονται καθημερίνα, με σκοπό να φτάσουν τις 130.000 σε 3 χρόνια! Η προπαγάνδα της κυβέρνησης για προστασία των λαΪκών κατοικιών είναι θλιβερή και επικίνδυνη, διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα.

Καλούμε τους συνταξιούχους και όλο το λαό να οργανώσει τώρα αποφασιστικά την πάλη ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Μέσα από την Επιτροπή Συνταξιούχων Γαλατσίου, τα ταξικά συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, με την Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου της οποίας αποτελούμε συστατικό μέρος, να οργανώσουμε την πάλη μας και να διεκδικήσουμε μια ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 

Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία – Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις

Αγώνας τώρα ενάντια στις κατασχέσεις!

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

(Διεύθυνση : Αρτέμιδος 8, Παλιό Τέρμα / Τηλ.επικοινωνίας : 210 2912459, 693 4115756)

 

Τέλος στη ζωή του απειλούσε να βάλει ένας άνδρας από ταράτσα του σπιτιού  στην οδό Ήρας,  στο οποίο διαμένει η μητέρα του στο Γαλάτσι.

Άμεσα στο σημείο κλήθηκαν και μετέβησαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, που τελικά κατάφεραν  να μεταπείσουν τον άνδρα να μην προβεί σε αυτήν την πράξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών  και είχε πάει στο σπίτι της μητέρας του, προκειμένου να της ζητήσει χρήματα.

Στη συνέχεια, είχαν έντονο διαπληκτισμό και την χτύπησε ενώ μόλις πριν από μια εβδομάδα της είχε σπάσει το χέρι.

Πηγή:  iefimerida.gr 

Η Δημοτική Παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου" με Δελτίο Τύπου , χτυπάμε καμπανάκι κινδύνου προς τους κυβερνώντες και τη δημοτική αρχή και  εκφράζει τις θέσεις της , για τα ζητήματα της Πυρασφάλειας και Δασοπροστασίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ως Λαϊκή Συσπείρωση θέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου της 14/5/2018, το ζήτημα της πυρασφάλειας και της δασοπροστασίας. Υπενθυμίζουμε ότι η προσέγγισή μας για τα ζητήματα αυτά, όπως και για το πράσινο, τους ελεύθερους χώρους, για το περιβάλλον συνολικά, είναι κυρίως πολιτική και λιγότερο «τεχνική».

Δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι ο υπεύθυνος που οπλίζει το χέρι κάθε λογής καταπατητών, των ίδιων των εμπρηστών, είναι το καπιταλιστικό κέρδος. Είτε αυτό αφορά κατασκευαστικούς ομίλους, είτε άλλους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), της βιομηχανίας γενικότερα. Αυτά τα συμφέροντα έρχονται άλλωστε να εξυπηρετήσουν μέσω της εμπορευματοποίησης της γης και των δασικών οικοσυστημάτων, οι πολλαπλές αναθεωρήσεις του άρθρου 24 του Συντάγματος, οι άλλοι δασοκτόνοι νόμοι, η απαξίωση και υποστελέχωση της δασικής και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η επιχειρούμενη μετατροπή της υπηρεσίας του πρασίνου στους Δήμους, σε ανταποδοτική, με βάση τις αλλαγές που θα γίνουν από το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον λεγόμενο «Κλεισθένη». Πέραν του γεγονότος ότι οι αλλαγή αυτή θα φορτώσει νέα βάρη στις πλάτες των δημοτών που θα κληθούν να πληρώσουν τη λειτουργία της, την ίδια στιγμή ανοίγεται διάπλατα ο δρόμος για την ιδιωτικοποίησή της υπηρεσίας του πρασίνου, με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για την διαχείριση και την προστασία του πρασίνου των Δήμων.

 

Κατά τη γνώμη μας, ως συνδυασμός του Κ.Κ.Ε., μόνο η κοινωνική ιδιοκτησία πάνω στη γη, στα δασικά οικοσυστήματα, συνολικά στους φυσικούς πόρους, μπορεί να τα προστατέψει ουσιαστικά και μόνιμα. Προς αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται να κινηθεί η πάλη των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων. Να απορρίψουν την αυταπάτη ότι στο καπιταλιστικό σύστημα που τα πάντα, ο αέρας, το νερό, η υγεία και η εργατική δύναμη του ανθρώπου, είναι εμπορεύματα, μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση. Να δυναμώσουν τη δική τους συμμαχία για να ανατρέψουν την εξουσία των μονοπωλιακών ομίλων και την κυριαρχία του κέρδους σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

 

Να συμπορευτούν με το Κ.Κ.Ε. δείχνοντας εμπιστοσύνη στη δύναμή τους και στην πεποίθηση ότι υπάρχει ο δρόμος που αλλάζει το σκοπό της παραγωγής και αξιοποιεί την υπεροχή του επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας για την ικανοποίηση του συνόλου των λαϊκών αναγκών. Αυτός ο δρόμος δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν απαλλαγούμε από τις αλυσίδες του καπιταλιστικού κέρδους και της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στην οικονομία.

 

Και στο Γαλάτσι χάσκουν σαν ανοιχτές πληγές εδώ και δεκαετίες, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους τελευταίους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους, με φερόμενους ιδιοκτήτες ή και επιχειρήσεις που έως και σήμερα προσπαθούν να ρουφήξουν όσο πιο πολλά τετραγωνικά μέτρα μπορούν από ελεύθερους δημόσιους χώρους, από δασικές αναδασωτέες εκτάσεις.

Γύρω από αυτά τα ζητήματα, καλούμε να πάρουν θέση η διοίκηση του δήμου και όλες οι δημοτικές παρατάξεις. Προτείνουμε δε, ως ημέρα ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την 5η Ιούνη, ημέρα αφιερωμένη στο περιβάλλον.

 

Με δεδομένο το γεγονός ότι το προηγούμενο καλοκαίρι επιχειρήθηκε –πάνω από μία φορά- να παραδοθεί στις φλόγες λόγω εμπρησμού, κομμάτι του ενιαίου χώρου των Τουρκοβουνίων ακριβώς στις παρυφές του Άλσους  Βεϊκου, θέσαμε τα εξής ερωτήματα:

 

1)  Ποια μέτρα πρόληψης έχουν ληφθεί για να προστατευτούν όσοι χώροι έχουν ανάγκη από προστασία.

2)  Ποια είναι η κατάσταση σε επίπεδο συντήρησης αλλά και επέκτασης –αν και όπου χρειάζεται- του συστήματος της πυρασφάλειας (Άλσος Βεϊκου, Λόφος Παιδιού κλπ)

3)  Ποια είναι η κατάσταση του δασικού δρόμου στο Άλσος, για την περίπτωση ανάγκης επέμβασης της πυροσβεστικής.

 

Οι απαντήσεις που δόθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ανησυχητικές, σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και προετοιμασίας του Δήμου ενόψει αντιπυρικής περιόδου. Υπάρχουν εργασίες αποψίλωσης, διάνοιξης των δασικών δρόμων που δεν έχουν ολοκληρωθεί. Υπάρχουν ελλείψεις και προβλήματα στον τομέα της ενεργητικής πυρασφάλειας (κρουνοί, γεωτρήσεις κ.α.). Δεν υπάρχει κάποιος κοινός σχεδιασμός για τον ενιαίο χώρο των Τουρκοβουνίων μεταξύ Περιφέρειας, Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δασαρχείου και όμορων δήμων.

Χτυπάμε καμπανάκι κινδύνου προς τους κυβερνώντες και τη δημοτική αρχή, αλλά και συνολικά προς τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας. Πρέπει να παρθούν όσο γρηγορότερα γίνεται, όλα τα απαραίτητα μέτρα, να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες. Θεωρούμε προτεραιότητα τα ζητήματα της πυρασφάλειας και της δασοπροστασίας στις διεκδικήσεις, στους καθημερινούς αγώνες μας, χρειάζεται να πάρουμε στα χέρια μας και την υπόθεση της προστασίας των δασών.

Για τη Λαϊκή Συσπέιρωση

Χαραλαμπίδης Γρηγόρης

Βουρδουμπάς Χάρης