e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου τελέστηκαν οι Αγιασμοί στα σχολεία του Δήμου Γαλατσίου παρουσία του Δημάρχου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2019-2020.

Στον αγιασμό του 7ου Δημοτικού Σχολείου ,όπου και παρέστη ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος , επέλεξε να παρευρεθεί και ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μετά την καθιερωμένη τελετή απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ενώ στην συνέχεια μαζί με τα παιδιά και τον Δήμαρχο Γαλατσίου φύτεψαν μια ελιά στον προαύλιο χώρο του σχολείου και δέχθηκε ερωτήσεις εφ’ όλης της ύλης από τους μικρούς μαθητές. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο και τους εκπαιδευτικούς για τα σχολεία της πόλης μας και τόνισε πως η κυβέρνηση θα είναι αρωγός στην εξαιρετική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής. Την τελετή παρακολούθησε και η Υφυπουργός Παιδείας, κα. Σοφία Ζαχαράκη. 

Ο Πρωθυπουργός επίσης ,αντάλλαξε δυο κουβέντες με  μέλη της Δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ "Λαϊκή Συσπείρωση",που μοίραζαν κατά την διάρκεια της τελετής, ανακοίνωση  για την υποχρηματοδότηση των σχολείων   και τα χρονίζοντα  προβλήματα ποιότητας και επάρκειας των κτιριακών υποδομών 

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου απηύθυνε με την σειρά του εγκάρδιες ευχές στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς λέγοντας μεταξύ των άλλων ,ότι περιμένουμε όλοι από  τα νέα παιδιά να φτιάξουν μια καλύτερη Ελλάδα,ενώ τα προέτρεψε να γελάνε και να παίζουν ,καθώς επίσης να  αδράξουν  την κάθε μέρα και να  γευτούν  τη χαρά της δημιουργίας. 

 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε  τα ξημερώματα της Κυριακής   σε χαμηλή βλάστηση, στη συμβολή των λεωφόρων Βεΐκου και Καποδιστρίου, στα όρια Φιλοθέης - Γαλατσίου.

Στο σημείο έσπευσαν  45 πυροσβέστες με 14 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, καθώς και οχήματα εθελοντών πυροσβεστών , θέτοντας πολύ γρήγορα υπό έλεγχο τη φωτιά!!

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, δεν κινδύνευσαν κατοικίες σε κοντινή απόσταση.

ΥΓ.Στη περιοχή αυτή έχουν εκδηλωθεί επανειλημμένα πυρκαγιές

Οι φωτό από Κώστας Καψάλης

 

 

Φωτιά εκδηλώθηκε στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης (28/08/2019) εντός του πρώην Λατομείου της Λατό στο Γαλάτσι,στη περιοχή Ακτήμονες. 

Η φωτιά εκδηλώθηκε παραπλεύρως του δρόμου  και έκαψε ξηρά χόρτα ,αφού η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 3 οχήματα και 15 πυροσβέστες κατάφερε να την περιορίσει και να την σβήσει πολύ γρήγορα. Στο σημείο της φωτιάς  έφτασε και μια υδροφόρα του Δήμου Γαλατσίου.

 

Το παράδοξο  είναι ότι σε μια περίοδο άκρως επικίνδυνη για πυρκαγιές ,  εντός του Λατομείου και πολύ κοντά στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά ,υπάρχουν μεγάλοι σωροί από μπάζα, χόρτα , κλαδιά  και σακούλες που είχε εναποθέσει ο Δήμος...

Το θέμα έχει απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο ,αφού κατά καιρούς έχουν υπάρξει σχετικές καταγγελίες ,ενώ μόλις λίγες μέρες πριν ,ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Άρης Παπαδοκωστόπουλος προέβη σε νέες καταγγελίες για συνέχιση εναπόθεσης μπάζων.

Το πρώην λατομείο ανήκει στο Δασαρχείο,ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να περάσει στην κυριότητα του Δήμου Γαλατσίου, ο οποίος δύο 
χρόνια πριν  προχώρησε στον καθαρισμό και τη περίφραξή του

.