e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Μια  τεράστια διαφημιστική πινακίδα έκανε την εμφάνισή της στο πεζοδρόμιο της Πλατείας Νικ. Μανδηλαρά(πρώην πλατεία Σκύρου) στο Νέο Τέρμα Γαλατσίου.Μια κατασκευή, που εκτός του ότι προσβάλλει την αισθητική μας είναι και άκρως επικίνδυνη.

Συνεδριάζει την Παρασκευή  19 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 15:00 μ.μ., το Δημοτικό Συμβούλιο για την  λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

ΑΡΙΘ.  ΘΕΜ. ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ  ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
1 Διαβίβαση της υπ’ αριθ. 656/2014 απόφασης – εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής για τον «Καθορισμό ύψους ετήσιων ανταποδοτικών τελών έτους 2014 (τέλη καθαριότητας και φωτισμού άρθρου 25 παρ. 12 Ν. 1828/1989) για το Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου “ΠΑΛΑΙ”». Γεώργιος Μαρκόπουλος
2 Διαβίβαση του αιτήματος της επιχείρησης του Ευάγγελου Δ. Σπανού για την παράταση της προθεσμίας τελευταίας παράδοσης – παραλαβής σάκων απορριμμάτων και λήψη απόφασης.  Βασίλειος Δερεδίνης
3

Α. Έγκριση διενέργειας εκδήλωσης Εορτασμού Θεοφανείων 2015.

Β. Έγκριση διάθεσης ποσού από τον υπό έγκριση προϋπολογισμό του 2015 για την ως άνω εκδήλωση. κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Βασίλειος Δερεδίνης
4 Έγκριση εφαρμογής Προγραμμάτων Οικονομικής Ενίσχυσης ευπαθών ομάδων κατοίκων του Δήμου και καθορισμός τρόπου εφαρμογής των (Κριτηρίων & προϋποθέσεων).  Εμμανουήλ Ελευθερίου
5

Έγκριση Ποιητικής βραδιάς προς τιμήν του Ποιητή Κωστή Παλαμά.

Εμμανουήλ Ελευθερίου
6 Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Κατα-σκευή αγωγών σύνδεσης ακινήτων με το δίκτυο ακαθάρτων» - εργ. Σ.5 Γερμάνος Μελισσουργός 
7 Διαγραφή χρέωσης της κ. ΜΟΥΤΕΒΕΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ, από βεβαιωτικούς καταλόγους κλήσεων (Κ.Ο.Κ.). Βασίλειος Δερεδίνης
8 Διαγραφή χρέωσης της κ. ΚΩΤΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ, από βεβαιωτικούς καταλόγους κλήσεων (Κ.Ο.Κ.). Βασίλειος Δερεδίνης
9 Διαγραφή χρέωσης της κ. ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΜΑΡΙΑΣ, από βεβαιωτικούς καταλόγους κλήσεων (Κ.Ο.Κ.). Βασίλειος Δερεδίνης
10 Διαγραφή χρέωσης του κ. ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, από βεβαιωτικούς καταλόγους κλήσεων (Κ.Ο.Κ.). Βασίλειος Δερεδίνης

 

 

 

 

 

6ο κ. 

Αντιδήμαρχος

 

7ο

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος  

 

8ο Διαγραφή χρέωσης της κ. ΚΩΤΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ, από βε-βαιωτικούς καταλόγους κλήσεων (Κ.Ο.Κ.).

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος  

 

 

9ο Διαγραφή χρέωσης της κ. ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΜΑΡΙΑΣ, από βε-βαιωτικούς καταλόγους κλήσεων (Κ.Ο.Κ.).

 

 

 

 

 

 

 

 

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος  

 

 

10ο Διαγραφή χρέωσης του κ. ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, από βε-βαιωτικούς καταλόγους κλήσεων (Κ.Ο.Κ.).

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος  

 

 

 

Αρμόδιος επιμελητής να επιδώσει την πρόσκληση τούτη μέσα στη νόμιμη προθεσμία.

 

Ο Δήμος Γαλατσίου με αφορμή την χτεσινή καταρρακτώδη νεροποντή ενημερώνει για τα εξής:
1.      Όπως κάθε χρόνο, τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος ο Δήμος έχει προνοήσει και καθαρίσει τα φρεάτια της πόλης, εγκαίρως. Μάλιστα, η εργολαβία καθαρισμού τους, η οποία λήγει στις 09/08/2018, ολοκλήρωσε τον καθαρισμό τους με σχολαστικότητα.
2.      Ο Δήμος Γαλατσίου, για άλλη μια φορά μετά από πολλά χρόνια, χωρίς εξαγγελίες και δημόσιες ανακοινώσεις, πύκνωσε το δίκτυο των όμβριων υδάτων στην πόλη, αυξάνοντας τον αριθμό των φρεατίων κατά 27, που ενώθηκαν με νέες σωληνώσεις με το κύριο δίκτυο. Έτσι, περισσότερο νερό διοχετεύεται υπογείως παρά επιφανειακώς στους κατηφορικούς δρόμους του Γαλατσίου.
3.      Υπάρχει συνεχής καθημερινός και ποιοτικός καθαρισμός όλων των δρόμων του Γαλατσίου από τα συνεργία οδοκαθαρισμού του Δήμου. Το Γαλάτσι είναι πεντακάθαρο. Δεν αφήνονται σκουπίδια στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, που ενδεχομένως σε μια βροχή θα βουλώσουν τα φρεάτια.
4.      Η συγκεκριμένη καταιγίδα έπληξε με εξαιρετικά μεγάλη ένταση την ευρύτερη περιοχή του Γαλατσίου. Το φαινόμενο αυτό παρέσυρε αναπόφευκτα κάποια φερτά υλικά από τα Τουρκοβούνια. Ήταν τόσο έντονη η συγκεκριμένη νεροποντή που έκλεισαν σταθμοί του Μετρό (Πανόρμου, Νομισματοκοπείο), διακόπηκε η κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας (2 ώρες η Λεωφόρος Μεσογείων, η υπόγεια γέφυρα Κατεχάκη, η Πειραιώς, η Καυτατζόγλου, η Μιχαλακοπούλου, κεντρικοί δρόμοι στη Νέα Ιωνία και στη Χαλκηδόνα), διακόπηκε η ηλεκτροδότηση από το Μαρούσι μέχρι την Αθήνα, στο Καματερό, στον Κόκκινο Μήλο κ.α.
5.      Το πρόβλημα των αυξημένων υδάτων στους δρόμους του Γαλατσίου την Κυριακή 29 Ιουλίου προήλθε κυρίως από το γεγονός ότι οι αγωγοί της ΕΥΔΑΠ, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τον αυξημένο όγκο του βρόχινου νερού, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν και να πετάξουν τα καπάκια τους από την πίεση. Στην επίσης, πολύ έντονη νεροποντή του Σαββάτου (28/7), οι δρόμοι του Γαλατσίου και οι υποδομές του δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα.
Ο Δήμος Γαλατσίου ζητά συγνώμη από τους κατοίκους και τους επισκέπτες του για την ταλαιπωρία που υπέστησαν από τη χτεσινή πρωτόγνωρη για την πόλη νεροποντή. Ο Δήμος Γαλατσίου διαβεβαιώνει τους πολίτες του ότι θα συνεχίζει να θωρακίζει την πόλη περαιτέρω και θα επενδύσει και σε άλλες υποδομές και υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των πολύ ακραίων γεγονότων και φαινομένων, που δυστυχώς βιώνει η χώρα μας, τα τελευταία χρόνια.