e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Λόγω εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό, για τους επόμενους δύο μήνες (14 Αυγούστου  έως 14 Οκτωβρίου 2023) καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα ισχύσουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα παρακάτω οδικά τμήματα, του Δήμου Γαλατσίου

ΦΑΣΗ 1

1) Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Αγ. Γλυκερίας ελάχιστου πλάτους 6,00 μ. περίπου και στο τμήμα αυτής από την συμβολή της με την οδό Κιλκίς έως την συμβολή της με την οδό Κόκκερελ με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Κόκκερελ.

2) Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Πάρνηθος ελάχιστου πλάτους 4,70 μ. περίπου και στο τμήμα αυτής από την συμβολή της με την οδό Ηπείρου έως την συμβολή της με την οδό Χοπφ με κατάληψη της αριστερής πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

3) Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Πάρνηθος ελάχιστου πλάτους 5,00 μ. περίπου και στο τμήμα αυτής 35,00 μ. περίπου πριν την συμβολή της με την οδό Κόκκερελ με κατάληψη της αριστερής πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτωn,

4) Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Ιθάκης ελάχιστου πλάτους 3,50 μ. περίπου και στο τμήμα αυτής 50,00 μ. περίπου πριν την συμβολή της με την οδό Χοπφ με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

5) Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Χοπφ ελάχιστου πλάτους 4,00 μ. περίπου και στο τμήμα αυτής από την συμβολή της με την οδό Ιθάκης έως την συμβολή της με την οδό Πάρνηθος με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

6) Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Κόκκερελ ελάχιστου πλάτους 3,50 μ. περίπου και στο τμήμα αυτής από την συμβολή της με την οδό Πάρνηθος έως την συμβολή της με την οδό Ελικώνος με κατάληψη της αριστερής πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

7) Τον ολικό αποκλεισμό της οδού Μαραθώνος με εξαίρεση την χρήση από τους παρόδιους και τα οχήματα εργοταξίου και έκτακτης ανάγκης από την οδό Αγ. Γλυκερίας και για μήκος 30,00 μ. περίπου και της οδού Ηπείρου στην συμβολή της με την οδό Πάρνηθος.

8) Τον χαρακτηρισμό ως αδιεξόδου της οδού Μαραθώνος και στο τμήμα αυτής από την εργοταξιακή κατάληψη έως την οδό Ζήνωνος και της οδού Ηπείρου από την εργοταξιακή κατάληψη έως την οδό Άλτεως.

9) Την μονοδρόμηση της οδού Πάρνηθος από την οδό Σπον προς και έως την οδό Κόκκερελ και της οδού Κόκκερελ από την οδό Πάρνηθος προς και έως την οδό Ελικώνος.

10) Την απαγόρευση της δεξιάς στροφής των οχημάτων που κινούνται από την οδό Ελικώνος προς την οδό Κόκκερελ.

11) Την υποχρεωτική πορεία με στροφή αριστερά των οχημάτων που κινούνται στην οδό Κόκκερελ από την οδό Αρμονίας προς την οδό Ελικώνος.

12) Την απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων επί της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος της οδού Αγ. Γλυκερίας σε όλο το μήκος της εργοταξιακής κατάληψης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Κόκκερελ.

13) Τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην οδό Αγ. Γλυκερίας σε όλο το μήκος της εργοταξιακής κατάληψης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Κόκκερελ.

14) Τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 20 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην περιοχή των έργων στο τμήμα που καθορίζεται από την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης και έως το πέρας αυτής.

15) Την απαγόρευση του προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στην περιοχή των έργων στο τμήμα που καθορίζεται από την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης και έως το πέρας αυτής.

16) Την απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος στην περιοχή των έργων στο τμήμα που καθορίζεται από την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης και έως το πέρας αυτής.

ΦΑΣΗ 2

1) Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Αγ. Γλυκερίας ελάχιστου πλάτους 6,00 μ. περίπου και για μήκος 45,00 μ. περίπου στο τμήμα αυτής 50,00 μ. περίπου πριν την συμβολή της με την οδό Κόκκερελ με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Κόκκερελ.

2) Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Πάρνηθος ελάχιστου πλάτους 4,70 μ. περίπου και στο τμήμα αυτής από την συμβολή της με την οδό Ηπείρου έως την συμβολή της με την οδό Κόκκερελ με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

 

Σήμερα έπεσαν οι υπογραφές με  τον εργολάβο και στις 20 Αυγούστου,όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Γ. Μαρκόπουλος, ξεκινουν οι εργασίες για την κατασκευή του Διπλού Βιοκλιματικού Βρεφονηπιακού σταθμού επί των οδών Παπαφλέσσα και Κυμοθόης!

Ο  σταθμός θα είναι έτοιμος σε 2 χρόνια, αφού όπως προβλέπει η σύμβαση, οι εργασίες κατασκευής θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε  540 μέρες 

Να θυμίσουμε ότι ο βρεφονηπιακός σταθμός γίνεται στον παραπάνω χώρο , αφού όταν αγοράστηκε το οικόπεδο που θα φιλοξενήσει την Ζαϊρα ,έγινε αλλαγή χρήσης τμήματος του κοινόχρηστου χώρου πρασίνου  του οικοπέδου Κυμοθόης - Παπαφλέσσα -Φαύνου , και ο χώρος αυτός μεταφέρθηκε σε τμήμα του οικοπέδου της Ζαϊρα  ,που θα γίνει χώρος πρασίνου

 

Το τι θα ισχύσει και πώς θα διενεργηθούν οι δημοτικές και οι περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, περιγράφεται αναλυτικά στις δυο εγκυκλίους που εξέδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιος. Με τις δυο εγκυκλίους, που είναι διαθέσιμες από σήμερα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, παρέχεται στους ενδιαφερόμενους πλήρης ενημέρωση για σειρά ζητημάτων που άπτονται της εκλογικής διαδικασίας. Επισημαίνεται ότι στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές θα εφαρμοστούν σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2019, οι οποίες εισήχθησαν με τον ν.4804/2021 που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2021.

Ειδικότερα:

- Επιτυχών συνδυασμός στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αναδεικνύεται αυτός ο οποίος στον πρώτο γύρο συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 43% (43%+1 ψήφο) επί των εγκύρων ψηφοδελτίων κάθε δήμου ή περιφέρειας αντίστοιχα. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023, μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων ή περιφερειαρχών των δύο (2) πρώτων συνδυασμών.

- Επανέρχεται η πενταετής θητεία των αυτοδιοικητικών αρχών, όπως ακριβώς ίσχυσε μεταξύ 2014 και 2019. Επομένως, οι νέοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024 και η θητεία τους θα λήξει την 31η Δεκεμβρίου 2028.

- Εξορθολογίζεται ο αριθμός των μελών του δημοτικού συμβουλίου και του περιφερειακού συμβουλίου, ώστε να είναι πιο λειτουργικά και να ασκούν αποτελεσματικότερα τον ρόλο που τους αναθέτουν οι πολίτες. Συνολικά, το 2019 είχαν εκλεγεί εννέα χιλιάδες τετρακόσιοι εβδομήντα (9.470) δημοτικοί σύμβουλοι στους 332 δήμους της χώρας, ενώ για την επόμενη θητεία εκλέγονται οχτώ χιλιάδες τετρακόσιοι ογδόντα ένας (8.481). Αντίστοιχα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν στις προσεχείς εκλογές είναι εξακόσιοι έντεκα (611) έναντι επτακοσίων τριών (703) της τετραετίας 2019 – 2023.(Στο Γαλάτσι από 33 που ήταν, θα εκλεγούν 35 Δημοτικοί Σύμβουλοι)

- Ταυτόχρονα, αυξάνεται ο μέγιστος αριθμός των υποψηφίων που μπορούν να συμπεριληφθούν στον συνδυασμό υποψήφιου δημάρχου ή περιφερειάρχη, από το 50% του αριθμού των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας στο 150%. Αντίστοιχη είναι και η αύξηση για τους υποψήφιους συμβούλους των δημοτικών κοινοτήτων.(Στο Γαλάτσι οι Συνδυασμοί θα μπορούν να έχουν από 35 έως 88 υποψήφιους  ...τουλάχιστον 40% από κάθε φύλο)

 

- Για πρώτη φορά σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές οι συνδυασμοί θα καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους ηλεκτρονικά, μέσω της «ηλεκτρονικής πύλης δήλωσης υποψηφιοτήτων», όπως ακριβώς έκαναν τα κόμματα στις πρόσφατες εθνικές εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου. Με τον τρόπο αυτό μειώνονται δραστικά οι άσκοπες γραφειοκρατικές αναζητήσεις και εκτυπώσεις εγγράφων, καθώς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αντλούνται αυτόματα από τις βάσεις δεδομένων του ελληνικού Δημοσίου (όπως ενδεικτικά το Μητρώο Πολιτών), παρέχεται η δυνατότητα στους επικεφαλής των συνδυασμών να ελέγχουν την τήρηση των προϋποθέσεων που θέτει ο νόμος (ενδεικτικά ποσόστωση ανά φύλο, ελάχιστος αριθμός υποψηφίων) ενώ τα κατά τόπους Πρωτοδικεία διευκολύνονται στην έγκυρη και έγκαιρη ανακήρυξη των υποψηφίων. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία δήλωσης των συνδυασμών εκπνέει την 31η Αυγούστου.

Όσοι ενδιαφέρονται να μεταδημοτεύσουν για να θέσουν υποψηφιότητα , οφείλουν να υποβάλουν αίτηση για μεταδημότευση από την 1 η Αυγούστου 2023 μέχρι και την προηγούμενη ημέρα της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης των συνδυασμών, δηλ. μέχρι και την 30η Αυγούστου 2023. Απαιτούμενα δικαιολογητικά

• Αίτηση του ενδιαφερόμενου ή της ενδιαφερόμενης στον δήμο όπου επιθυμεί να μεταδημοτεύσει. Στην αίτηση αυτή πρέπει να δηλώσει ρητά ότι θα θέσει υποψηφιότητα στον συγκεκριμένο δήμο και για το λόγο αυτό ζητά την εγγραφή του στο δημοτολόγιο.

 • Τα υπόλοιπα δικαιολογητικά (δηλ. οι ληξιαρχικές πράξεις και τα πιστοποιητικά δημοτολογίου) προκύπτουν από το πληροφοριακό σύστημα «Μητρώο Πολιτών» και αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τον αρμόδιο υπάλληλο του δημοτολογίου

Επισημαίνεται, επίσης, ότι η διαδικασία μεταδημότευσης μπορεί να διενεργηθεί και μέσω της ενιαίας ψηφιακής Πύλης της δημόσιας διοίκησης (gov.gr), καθώς και των ΚΕΠ.80

ΔΕΙΤΕ ..ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΓΚΎΚΛΙΟ