e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου δήλωσε ομόφωνα την στήριξή του στον κομμουνιστή Δήμαρχο της Πάτρας Κ.Πελετιδη, ο οποίος διώκεται γιατί δεν διευκόλυνε τη δράση της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει τα εξής:

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου καταδικάζει τη συνεχιζόμενη δίωξη του δημάρχου της Πάτρας Κ.Πελετίδη, επειδή δεν διευκόλυνε την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις, δίνοντάς της χώρο μπροστά στις βουλευτικές εκλογές το 2015. Καθώς και γιατί αρνήθηκε να παραδώσει στους χρυσαυγίτες στοιχεία με τα πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου.

Ο δήμαρχος Πάτρας έχει οδηγηθεί σε δίκη η οποία συνεχίζεται στις 23 Φλεβάρη από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος (μετά από μήνυση πρώην βουλευτή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής). Γι’ αυτούς φαίνεται θεωρείται παράβαση καθήκοντος το να μην αφήνεις το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής να εμποτίζει το λαό και κυρίως τη νεολαία της χώρας μας, να αποκαλύπτεις τον πραγματικό της ρόλο ως απόγονοι των ναζί, να αναδεικνύεις την εγκληματική της δράση απέναντι σε μετανάστες και ανθρώπους του λαϊκού κινήματος.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνες γιατί δεν έχει νομοθετήσει ακόμα το σταμάτημα των διώξεων δημάρχων που υπερασπίζονται τα λαϊκά δικαιώματα και τις δημοκρατικές λαϊκές ελευθερίες και την καλούμε να το κάνει τώρα.

Η απόφαση αυτή του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προκαλεί, ιδιαίτερα τώρα, που συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους χρυσαυγίτες, τα δολοφονικά χτυπήματα στα μέλη του ΠΑΜΕ, στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τα γεγονότα στο σχολείου του Νέου Ικονίου και τα πολλά ακόμα στοιχεία για την εγκληματική της δράση που καθημερινά βγαίνουν στο φως. Ο εγκληματικός της χαρακτήρας απορρέει από την ίδια τη ναζιστική θεωρία την οποία πιστεύει. Απορρέει από τη δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου της εναντίον μεταναστών, αντιφασιστών, μελών του εργατικού κινήματος.

Ο λαός της πόλης μας, όλος ο λαός της Ελλάδας έχει μνήμη, θα απομονώσει αυτό το φασιστικό, εγκληματικό μόρφωμα. Οι θηριωδίες των ναζί μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες τους, τα ολοκαυτώματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μας θυμίζουν την αντίσταση του λαού μας απέναντι στο τέρας του φασισμού, μας εμπνέουν για τους αγώνες τού σήμερα. Για άλλη μια φορά, το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα δηλώνει ότι η Χρυγή Αυγή είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ και στη δική μας πόλη, το Γαλάτσι. 

 

 

 

Συνεδριάζει την Παρασκευή  24 Φεβρουαρίου 2017  και ώρα 18:30, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γαλατσίου για τη λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

 

 

 

ΑΡΙΘ.

ΘΕΜ.

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

 

 

 

1ο

Διεξαγωγή ιερών πανηγύρεων Αγ. Ειρήνης, Αγ. Γλυκερίας και Προφήτη Ηλία (Διαβίβαση της υπ’ αριθ. 18/2017 Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

2ο

Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 65/2017 απόφασης – εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής για την «Κατάρτιση Πίνακα για Έκτα-κτη Οικονομική Ενίσχυση σε κατοίκους του Δήμου μας».

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

3ο

Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου προς ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

4ο

Έγκριση του Δήμου Γαλατσίου για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του Έργου με τίτλο «Κοινωνικές Δομές στο Δήμο Γαλατσίου: Πολυδύναμο σχέδιο κοινωνικών δράσεων άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας», για την ανανέωση της παραχώρησης των χώρων που ανήκουν στο Δήμο για τη συνέχιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών καθώς και για την επικαιροποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας.

κ. Αγγελική – Μαρία Ζήκου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

5ο

Ορισμός δύο (2) Δημοτικών Συμβούλων της Επιτροπής Μίσθωσης, Εκμίσθωσης και εκποίησης κινητών πραγμάτων του Δήμου.

κ. Ισιδώρα Μπακάλου

Πρόεδρος Δ.Σ.

 

 

 

6ο

Αντικατάσταση Αναπληρωματικού Μέλους στη σύνθεση της Επιτροπής για τις λαϊκές αγορές που εδρεύουν στον Δήμο Γαλατσίου.

κ. Ισιδώρα Μπακάλου

Πρόεδρος Δ.Σ.

 

 

 

7ο

Αντικατάσταση Τακτικού Μέλους της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για την απομάκρυνση και μη τοποθέτηση νέων κεραιών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

κ. Ισιδώρα Μπακάλου

Πρόεδρος Δ.Σ.

 

 

 

8ο

Αντικατάσταση Τακτικού Μέλους της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για την ονοματοθεσία οδών και πλατειών.

κ. Ισιδώρα Μπακάλου

Πρόεδρος Δ.Σ.

 

 

 

9ο

Αντικατάσταση Τακτικού Μέλους στη σύνθεση της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

κ. Ισιδώρα Μπακάλου

Πρόεδρος Δ.Σ.

 

 

 

10ο

Έκδοση εγγυητικής επιστολής ΔΕΠΑ ποσού 1.396,00 €.

κ. Ιωάννης Οικονόμου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

11ο

Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής των διατακτικών μέσω των οποίων θα μοιραστούν τρόφιμα για την ενίσχυση των οικονομικά αδύνατων κατοίκων.

κ. Ιωάννης Οικονόμου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

12ο

Έγκριση αναγκαιότητας διενέργειας προμήθειας τριών (3) αριθμομηχανών, διακοσίων εξήντα ευρώ και σαράντα λεπτών (260,40 €) που θα βαρύνουν τον Κ.Α. 10.7135.0015 οικονομικού έτους 2017.

κ. Ιωάννης Οικονόμου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

13ο

Έγκριση αναγκαιότητας διενέργειας προμήθειας δέκα πέντε (15) τηλεφωνικών συσκευών ενδεικτικού προϋπολογισμού τετρακοσίων πενήντα ευρώ (450,00 €) που θα βαρύνει τον Κ.Α. 10.7133.0001 οικονομικού έτους 2017.

κ. Ιωάννης Οικονόμου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

14ο

Έγκριση αναγκαιότητας διενέργειας προμήθειας διαφόρων ανταλλακτικών (καπάκια, σωλήνες, τροχοί, βίδες)για τους κάδους μηχανικής αποκομιδής ενδεικτικού προϋπολογισμού έντεκα χιλιάδων εννιακοσίων εβδομήντα δύο ευρώ και είκοσι λεπτών (11.972,20 €) που θα βαρύνει τον Κ.Α. 20.6673.0001 οικονομικού έτους 2017.

κ. Ιωάννης Οικονόμου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

15ο

Έγκριση διενέργειας εκδήλωσης – ημερίδας με θέμα τον Σχολικό Εκφοβισμό την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017,  έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 302,00 € σε βάρος του Κ.Α. 00.6442.0001 οικονομικού έτους 2017.

κ.  Μαρία Δάσκα – Σώμου Αντιδήμαρχος

 

 

 

16ο

Έγκριση διοργάνωσης εκδήλωσης – ομιλίας για την Ημέρα της Γυναίκας, ψήφιση και διάθεση πίστωσης ενδεικτικού ποσού 100,00 €.

κ. Αγγελική – Μαρία Ζήκου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

17ο

Έγκριση διοργάνωσης εκδήλωσης με θέμα: «ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ».

κ. Αγγελική – Μαρία Ζήκου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

18ο

Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. υπ’ αρ. 321/2014 απόφασης του Δ.Σ. κατά το μέρος της αντικατάστασης Μέλους Επιτροπής Συντονισμού  «Τοπικού Δικτύου Αλληλεγγύης.

κ. Αγγελική – Μαρία Ζήκου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

19ο

Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. υπ’ αρ. 375/2016 απόφασης του Δ.Σ. κατά το μέρος της αντικατάσταση εκπροσώπου του Δήμου Γαλατσίου στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, του οποίου είναι μέλος ο Δήμος μας».

κ. Αγγελική – Μαρία Ζήκου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

20ο

Εισήγηση κοπής δένδρων στην οδό Χριστιανουπόλεως 61 (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 11/2017 Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

21ο

Εισήγηση κοπής δένδρων στην οδό Δελφών 4 (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 12/2017 Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

22ο

Εισήγηση κοπής δένδρων στην οδό Ανδριτσαίνης 33 (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 13/2017 Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

23ο

Εισήγηση κοπής δένδρων στην οδό Δρυάδων 6 (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 14/2017 Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

24ο

Εισήγηση κοπής δένδρων στην οδό Αλκυόνης 28 (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 15/2017 Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

25ο

Εισήγηση κοπής δένδρων στην οδό Κύκνων 59 (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 16/2017 Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

26ο

Διαγραφή χρέωσης Τ.Α.Π. & Δ.Τ. – Δ.Φ. από ανείσπρακτα Δ.Ε.Η. του κ. ΛΥΚΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ.

κ. Ιωάννης Οικονόμου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

27ο

Διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών από ανείσπρακτα ΔΕΗ βάσει του Ν. 4321/2015.

κ. Ιωάννης Οικονόμου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

28ο

Διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών από πρόστιμο αυθαίρετης χρήσης κοινόχρηστων χώρων βάσει του Ν. 4321/2015.

κ. Ιωάννης Οικονόμου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

29ο

Διαγραφή κλήσης βάσει του Ν. 3463/8-6-2006 αρθ. 174 σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 38697/21-12-2016 αίτηση της κ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ ΕΥΑΝΘΙΑΣ.

κ. Ιωάννης Οικονόμου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

 

Oι  178 θέσεις στο Γαλάτσι,είναι μέρος του προγράμματος, που αφορά τη δημιουργία 24.251 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού σε όλους τους Δήμους της χώρας,

Η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινάει την Τρίτη 24/01/2017 και ώρα 10η πρωινή μέχρι και την Παρασκευή 03/02/2017 και ώρα 12η μεσημβρινή.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται - αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο - στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ  www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, από πιστοποιημένους χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

Οι ενδιαφερόμενοι θα επιλέξουν μία (1) μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα του Παραρτήματος Ι και μέχρι τρεις (3) Επιβλέποντες Φορείς.

Θέσεις απασχόλησης στο Γαλάτσι μέσω ΟΑΕΔ ( pdf αρχείο )