e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η Δημοτική παράταξη "Γαλάτσι Νέα Αρχή" και οι δημοτικοί της σύμβουλοι Νίκος Μαγκανάρης και Χρήστος Κιούπης,με Δελτίου Τύπου εξαπολύουν σφοδρότατη επίθεση κατά της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου  Γιώργου Μαρκόπουλου.Αφορμή τα όσα συνέβησαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΓΑΛΑΤΣΙ ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Αίσχος Μαρκόπουλου με ΕΥΔΑΠ, απευθείας αναθέσεις 

 *Ήθελε να… χαρίσει 1 εκ. ευρώ στην Εταιρία Ύδρευσης, αλλά τα μάζεψε

 *Οι δουλειές με απευθείας αναθέσεις σε επιχειρηματίες από το Μελιγαλά και η ανύπαρκτη ημερήσια διάταξη

 *Πώς έδρασε το σύστημα του δημάρχου για να αποτρέψει τις αποκαλύψεις

 Κόλαφος ήταν για τον Δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο, η τελευταία συνεδρίασή του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς επιβεβαιώθηκε το πόσο επικίνδυνη είναι η διοίκησή του για την πόλη μας.

Η προσπάθεια του Δημάρχου να κρύψει τα μεγάλα και σοβαρά θέματα, όπως της ΕΥΔΑΠ και των απευθείας αναθέσεων, φροντίζοντας να μη τα βάλει στην ημερήσια διάταξη, έπεσε στο κενό.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου δέχτηκε πυρ ομαδόν, αφού αυτός ήταν που είχε καλέσει πριν από λίγες ημέρες τους επικεφαλής των παρατάξεων, για να τους ενημερώσει σχετικά με τις οφειλές του δήμου προς την ΕΥΔΑΠ.

Όταν του ζητήθηκαν εξηγήσεις για την οφειλή ύψους 1,6 εκ. ευρώ προς την Επιχείρηση, υποστήριξε ότι με τον τρόπο αυτό, ο Δήμος θα πληρώσει μόλις 1 εκ. ευρώ και θα γλιτώσει πρόστιμα και προσαυξήσεις. 

Κατάπιε όμως τη γλώσσα του, όταν ο Νίκος Μαγκανάρης, τον ρώτησε εάν είναι αληθείς οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, οι υπηρεσίες του δήμου υπολογίζουν την οφειλή σε περίπου 300.000 ευρώ.

Το αίσχος Μαρκόπουλου επιβεβαιώνει δυστυχώς για άλλη μια φορά τους επικίνδυνους χειρισμούς του για την πόλη.

Ο δήμαρχος  Γαλατσίου οφείλει να απαντήσει επί της ουσίας στα εξής;

1. Τι άλλαξε και δεν έφερε το θέμα με τις δήθεν οφειλές του Δήμου προς την ΕΥΔΑΠ στο Δημοτικό Συμβούλιο;

2. Μήπως κάλεσε πρώτα τους επικεφαλής στο γραφείο του για να μετρήσει αντιδράσεις και στη συνέχεια να αποφασίσει;

3. Αληθεύει ότι η πρόταση που έκανε για την τακτοποίηση των οφειλών βασίζεται σε στοιχεία που του έδωσε στέλεχος της ΕΥΔΑΠ;

4. Πώς προστατεύει τα συμφέροντα του Δήμου από τη στιγμή που η ΕΥΔΑΠ, είναι επί της ουσίας ιδιωτική επιχείρηση;

5. Έχει αναλογιστεί ότι τέτοιες κινήσεις, δίνουν την εντύπωση ότι θέλει να…. χαρίσει 1 εκ. ευρώ για να καλύψει τη μαύρη τρύπα της ΕΥΔΑΠ;

 

Απευθείας αναθέσεις

Η συγκεκριμένη υπόθεση βέβαια δεν είναι η μόνη που αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του δημάρχου Γαλατσίου. 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Χρήστος Κιούπης παρουσίασε έγγραφα με απευθείας αναθέσεις, οι οποίες έχουν ως κοινό παρανομαστή τον Μελιγαλά.

Η πρώτη αφορά απευθείας ανάθεση –συντήρησης επιστήλιων εορταστικού στολισμού του δήμου στην εταιρία ΤECHKNOKAT- Α- ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ με Διεύθυνση Ζευγολατιό Μεσσηνίας ύψους 6770,4 ευρώ.

Η δεύτερη έχει σχέση με απευθείας ανάθεση υπηρεσίας μίσθωσης ενός καλαθοφόρου οχήματος στον Παναγιώτη Κλεφτογιάννη με έδρα πάλι τον Μελιγαλά.

 

Προσβολές- ύβρεις

Το σύστημα Μαρκόπουλου στην προσπάθεια του να κρύψει τα μεγάλα αυτά θέματα για την πόλη μας, φρόντισε αρχικώς να μην μπουν στην ημερήσια διάταξη.

Όταν όμως αυτά τέθηκαν από τον επικεφαλής της παράταξης «Γαλάτσι Νέα Αρχή», τότε άρχισε η δράση συγκεκριμένου δημοτικού σύμβουλου της πλειοψηφίας.

Το σύστημα Μαρκόπουλου, έβαλε σε εφαρμογή την επιχείρηση διάλυσης της συνεδρίασης, προκειμένου να αποτραπούν οι αποκαλύψεις-φωτιά κατά της διοίκησης.

Οι προσβλητικοί και καθαρά προσωπικοί χαρακτηρισμοί του όμως, το μόνο που έδειξαν ήταν το έλλειμμα ήθους μιας πλειοψηφίας η οποία εκτός από ανίκανη είναι και επικίνδυνη για την πόλη.

 

Αποχώρηση

Μέσα σε κλίμα ύβρεων και αντεγκλήσεων και αφού η συνεδρίαση διακόπηκε, ο Νίκος Μαγκανάρης αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πώς λειτουργεί η σημερινή διοίκηση.

Λίγο αργότερα, αποχώρησε και ο Χρήστος Κιούπης, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές κατά της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία κατηγόρησε ότι «παίζει» το παιχνίδι του Δημάρχου.

Την κάλεσε μάλιστα να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι του Δημοτικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι είναι προσωπικά υπεύθυνη για την απουσία όλων των σημαντικών θεμάτων από την Ημερήσια Διάταξη.