e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η  Συνέλευση  των μελών της Δημοτικής Κίνησης Ενότητα για την Ανατροπή στο Γαλάτσι,που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  το βράδυ 17 Μαίου , ενέκρινε  κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα.

 

Η πορεία καταστροφής συνεχίζεται, 

η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψηφίζει  το 4ο μνημόνιο

 

Η Κίνησή μας συγκροτείται από ενεργούς πολίτες  που ανήκουν στην αριστερά και την οικολογία, και από ανένταχτους, δημοκρατικούς πολίτες του Γαλατσίου που αντιλαμβάνονται την ανάγκη να απαλλαγεί η χώρα από μνημόνια, τρόικα και κυβερνήσεις που προωθούν και στηρίζουν αυτές τις πολιτικές.

Αυτή είναι η πρώτη παράγραφος της ιδρυτικής διακήρυξης της Δημοτικής Κίνησης "Ενότητα για την Ανατροπή".

Τις μέρες αυτές η κυβέρνηση "ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ", ολοκληρώνει το έγκλημά της σε βάρος της χώρας και του λαού.  Υπογράφει το 4ο μνημόνιο. Συνεχίζει το έργο των Σαμαρά- Βενιζέλου και ολοκληρώνει την μνημονιακή συντριβή της χώρας

Το 4ο μνημόνιο 

• Δεσμεύει τη χώρα ακόμα και για την περίοδο μετά τη λήξη της θητείας της παρούσας Βουλής. Ουσιαστικά κουρελιάζεται το Σύνταγμα της χώρας και η λαϊκή βούληση.

• Εγκρίθηκε πρώτα από τη γερμανική βουλή και μετά γνωστοποιήθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο. 

• Προβλέπει απίστευτης αγριότητας  νέα μέτρα, το τελικό ύψος των οποίων ακόμα αναζητείται στις ερμηνείες του πολυνομοσχεδίου, σίγουρα όμως υπερβαίνει τα 5,5 δισεκ. € και τα οποία αφορούν κύρια τους πλέον αδύνατους (χαμηλά εισοδήματα και συνταξιούχους)

• θα είναι διαρκείας πολλών ετών, χωρίς σαφή ημερομηνία λήξης και χωρίς χρηματοδότηση...

Όλα αυτά συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό για το λαό. 

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας κοροϊδεύει απροκάλυπτα. Παρουσιάζει σαν "επιτυχία" με τα λεγόμενα αντίμετρα, το μηδενικό ισοζύγιο μέτρων, την μη εφαρμογή των μέτρων αν δεν μειωθεί το χρέος κλπ.  Όλα αυτά, αν ποτέ εφαρμοσθούν,  έχουν σαν προϋπόθεση να έχουν εφαρμοσθεί όσα επιβάλλουν Σόιμπλε και ΔΝΤ και επιπλέον  ανέφικτα πρωτογενή πλεονάσματα- ληστείας των πολιτών. Πρόκειται για εξόφθαλμη απάτη που και οι δανειστές ακόμα αμφισβητούν. 

Για όλους εμάς που αγωνιστήκαμε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στα μνημόνια θεωρούμε ότι το κακό, που γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο, δεν θα σταματήσει αν δεν σηκωθούμε ως τοπικές κοινωνίες, ως λαός συλλογικά στα πόδια μας. Αν δεν αναζητήσουμε  ένα διαφορετικό δρόμο.

• Για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, χωρίς λιτότητα, χωρίς κατοχή, χωρίς προστάτες.

• Για μια Ελλάδα λεύτερη, κυρίαρχη, ανεξάρτητη, δημοκρατική

• Για να είμαστε εμείς αφεντικά στον τόπο μας.

Η Ενότητα για την Ανατροπή, καλεί το λαό του Γαλατσίου να ορθώσει το ανάστημά του, να  κάνει την οργή του δύναμη αγώνα ενάντια σε αυτή και  σε κάθε κυβέρνηση που υπηρετεί μνημονιακές πολιτικές.  

 

Δημοτική Κίνηση

Ενότητα για την Ανατροπή στο Γαλάτσι

 

ΥΓ.Στη Συνέλευση ανέβηκαν αρκετά οι τόνοι, αφού  τα μέλη του του τοπικού Σύριζα  που "στηρίζουν" την Δημοτική Κίνηση,διαφωνώντας  κάθετα με το παραπάνω αντικυβερνητικό και αντιμνημονιακό ψήφισμα , παρουσίασαν και  ένα δικό τους ,που ούτε λίγο  ούτε πολύ, θύμιζε non paper του Μαξίμου..Τα δυο ψηφίσματα τέθηκαν σε ψηφοφορία και επικράτησε το πρώτο.
Όπως είναι γνωστό η Δημοτική Κίνηση είχε στηριχθεί και  από τον  Σύριζα,που συνεχίζει ακόμα και σήμερα να την στηρίζει ,παρά την διαφωνία και την  αποχώρηση από τον Σύριζα το 2015, των 2 Δημοτικών  Συμβούλων  Σπύρου Παναγιώτου και Αρη Παπαδοκωστόπουλου.
Μετά και τη χθεσινή Συνέλευση είναι θέμα χρόνου ...το οριστικό  διαζύγιο το οποίο όπως φαίνεται μόνο συναινετικό δεν θα είναι,αφού ο τοπικός Σύριζα ζητάει μεγάλη "διατροφή " που σίγουρα δεν δικαιούται ,αφού κατηγορείται για αθέτηση του προγαμιαίου συμβολαίου και της εκλογικής διακήρυξης.!!!