e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ένας συνηθισμένος  "Κυριακάτικος Περίπατος" ,που οργάνωσε η ΔΡΑΣΗ   την Κυριακή   7 /10/18, εξελίχθηκε σε ένα απρόσμενο κοινωνικό-πολιτιστικό γεγονός  που `` γέμισε `` την καρδιά μας.

Κύριος συντελεστής η προσφερθείσα ανιδιοτελώς  Ελένη Κυραμαργιού, ιστορικός,εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, που με προθυμία  και λιτό πλην πλούσιο λόγο και τεκμηριωμένη  ανάλυση, μας ξενάγησε στις ιστορικές γειτονιές,  κάνοντας στάσεις σε εθνικά σημαδεμένους χώρους .
Γεφυράκι των ρεμπέτηδων,Βούρλα,Πάρκο λιπασμάτων ,Αγιος Γεώργιος , Μάχη Ηλεκτρικής……..

Τι τόποι,τι ιστορία,τι πετυχαίνει μία μη  " δοσμένη" Δημοτική αρχή,όταν έχει τον κόσμο κοντά της.Αυτό που,προφανώς, δεν πέτυχε είναι να διώξει το διυλιστήριο Μελισσανίδη από την περιοχή του `΄Πάρκου  λιπασμάτων `` που με την φροντίδα του Δήμου  εξελίσσεται σε περιούσιο τόπο. 

Αυτό που συνέβη στις 7/10/18 μας  τόνωσε την πεποίθηση ότι τίποτα δεν έχει χαθεί,ότι,κάποια στιγμή, ο Έλληνας θα ξαναβρεί τον εαυτό του και θα γαντζωθεί  από το νήμα της πραγματικής   ιστορίας του κι όχι της νόθας  που την έχουν γράψει λαθρεπιβάτες   "νικητές "  αφού πρώτα την αμαύρωσαν.

Δεν είναι δυνατόν η Μάχη της Ηλεκτρικής να μένει στο περιθώριο και να μην αναδείχνεται η απόλυτος ευθύνη του πολίτη που, σε ιδιαίτερες στιγμές, μεταμορφώνεται σε υπέροχο πατριώτη.

Η πολιτεία οφείλει να δώσει χώρο στην παιδεία στο γεγονός ,με εκτενή αναφορά στο  ΕΑΜ – ΕΛΛΑΣ ,οι αγωνιστές του οποίου  έδωσαν την μάχη 

 

 

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου