e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Την Κυριακή το πρωί ,πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι, η επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας του Κώστα Ζώμπου για την Δημαρχία στο Γαλάτσι.

Εν μέσω πανηγυρικής ατμόσφαιρας και σε μια ασφυκτικά  γεμάτη αίθουσα , ο Κώστας Ζώμπος περιέγραψε τους λόγους που τον οδήγησαν να τεθεί επικεφαλής  της νέας Δημοτικής Κίνησης "Γαλάτσι.Ζούμε εδώ"  και παρουσίασε το λογότυπο του Συνδυασμού καθώς επίσης και τους πρώτους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους.

 

 Οι πρώτοι 20 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Συνδυασμού Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!

 • Αγγελέτου Νάντια, Φιλόλογος-Τραγουδίστρια
 • Αργυρόπουλος Γιάννης, Ασφαλιστικός Σύμβουλος
 • Βουδούρης Γιάννης, Πολιτικός Μηχανικός
 • Γκάμπλιας Θανάσης, Ιατρός Παθολόγος Phd
 • Γκολφινοπούλου Ρεβέκκα, Δημοσιογράφος - Βιοτεχνολόγος
 • Γλέζου Έλενα, Νηπιαγωγός 
 • Γλυμή Φιλίτσα, Δικηγόρος 
 • Δαβίλλας Παναγιώτης, Ψυκτικός, τ. Αντιδήμαρχος
 • Καραμπέτσος Μάκης, Στέλεχος ΟΤΕ 
 • Καρυτσιώτης Τάκης, τ. Διευθυντής ΕΛΤΑ Γαλατσίου 
 • Κωσιωρής Περικλής, Ιδ. Υπάλληλος
 • Μαγκανάρης Πέτρος, Πολιτικός Μηχανικός, Εκπαιδευτής Καράτε 
 • Μόρτης Γιάννης, Ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων 
 • Μουτσατσός Κωνσταντίνος, Συνταξιούχος, τ. μέλος Δ.Σ. Πανελληνίου Συνδέσμου τυφλών 
 • Μπούρα Χριστίνα, Διακοσμήτρια-Νηπιαγωγός, τ. Αντιδήμαρχος 
 • Νάτου Γιάννης, Αθλητικογράφος Αθλητικής Κυριακής-Δημοσιογράφος ΕΡΤ 
 • Παρτίδας Πάνος, Φοιτητής Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
 • Πασσαρέας Μιχάλης, Ηλεκτρονικός, αν. μέλος Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αγίας Γλυκερίας 
 • Σέγκος Κώστας, Ιδιοκτήτης Σχολής οδηγών & Δάσκαλος Κυκλοφοριακής αγωγής 
 • Σιδερής Πέτρος, Ηλεκτρονικός- Προιστάμενος Ο.ΣΥ. Α.Ε. 

 

 

 

Δελτίο τύπου 5-11-2018

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και δουλεύουμε για το Γαλάτσι, γιατί...Ζούμε εδώ! Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ» στην οποία ο Κώστας Ζώμπος ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Γαλατσίου.

Το πολιτιστικό κέντρο «Καμίνι» ήταν κάτι παραπάνω από ασφυκτικά γεμάτο αφού στους δρόμους γύρω από τον χώρο της εκδήλωσης επικρατούσε το αδιαχώρητο. Χαρακτηριστικό ήταν πως ο κόσμος είχε γεμίσει τον χώρο της ομιλίας, το φουαγιέ αλλά και τον προαύλιο χώρο.

Η προγραμματισμένη για τις 11:30 εκδήλωση ξεκίνησε με καθυστέρηση μισής ώρας και αυτό λόγω της συνεχόμενης προσέλευσης των κατοίκων του Γαλατσίου που θέλησαν να ακούσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια του πρώην αντιδημάρχου και νυν δημοτικού συμβούλου της πόλης τους ο οποίος τους υποδέχθηκε και τους χαιρέτησε όλους έναν-έναν κατά την άφιξή τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με οικοδέσποινα την δημοσιογράφο του ΑΝΤ1, Ντόρα Κουτροκόη η οποία μοιράστηκε με τους παρευρισκομένους την πρώτη της γνωριμία με τον υποψήφιο δήμαρχο Γαλατσίου για ένα ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού τονίζοντας παράλληλα πως πιστεύει σε αυτόν γιατί είναι ένα νέο άτομο με εμπειρία και γνώση. 

Όπως ήταν φυσικό παρά την μαζική προσέλευση κανείς δεν έμεινε παραπονεμένος αφού η άριστη οργάνωση της εκδήλωσης είχε μεριμνήσει για όλα. Έτσι, όσοι δεν χωρούσαν στο αμφιθέατρο παρακολούθησαν την παρουσίαση από το φουαγιέ από τις μεγάλες οθόνες που είχαν τοποθετηθεί στον χώρο.

Στο βήμα ανέβηκε καταχειροκροτούμενος ο Κώστας Ζώμπος στις 12:05 ξεκινώντας τη ομιλία του με αναφορά στον αείμνηστο δήμαρχο Γαλατσίου, Κυριάκο Τσίρο ο οποίος έφυγε από την ζωή πριν από έναν χρόνο. «Εάν δεν ήταν αυτός δεν θα ήμουν εγώ εδώ σήμερα», είπε για να συμπληρώσει πως το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει σήμερα για να τιμήσει τον «πολιτικό του μέντορα» ήταν να αφήσει μία θέση κενή στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, προς τιμήν του.

Στην συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου έδειξε ένα ολιγόλεπτο βίντεο το οποίο αναδείκνυε την φυσική ομορφιά του Γαλατσίου, παρουσίαζε Γαλατσιώτες και Γαλατσιώτισσες  να μιλούν για τις ανάγκες τους, ενώ στο τέλος αποκάλυψε το όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού.

«Τα βουνά συμβολίζουν την φυσική ομορφιά του Γαλατσίου δείχνοντας φυσικά τα Τουρκοβούνια τα οποία είναι συνδεδεμένα όχι μόνο με την ιστορία της πόλης αλλά και την ιστορία ολόκληρης της Ελλάδας», είπε ο κ. Ζώμπος.

Το Kαμίνι, συνέχισε, συμβολίζει τον μόχθο των προγόνων οι οποίοι πάλεψαν για να κάνουν το Γαλάτσι πατρίδα τους και να προσφέρουν σε αυτήν την πόλη ενώ ήλιος δείχνει την καθαρότητα, την ελπίδα και το όραμα της ομάδας Ζούμε Εδώ για το μέλλον του Γαλατσίου.

Στην συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου παρέθεσε μερικά από τα έργα της προηγούμενης διοίκησης (στην οποία είχε ο ίδιος διατελέσει αντιδήμαρχος) αναφερόμενος στο παρελθόν αλλά κυρίως μίλησε για το μέλλον αναλύοντας τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί ο συνδυασμός.

Παράλληλα τόνισε ότι θα δημιουργήσει ένα υπερκομματικό και ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο με επαγγελματίες, επιστήμονες, και ανθρώπους της διπλανής πόρτας. «Στην αυτοδιοίκηση δεν υπάρχει χώρος για τα κόμματα και τις σκοπιμότητές τους. Απόφασή μας είναι να παραμείνουμε μία ανεξάρτητη δημοτική κίνηση, όπως την οραματίστηκε ο Κυριάκος Τσίρος».

Στην συνέχεια ανέφερε πως οι συνεργάτες του θα είναι πολύ έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη αλλά και νέοι, άφθαρτοι, ορεξάτοι άνθρωποι. «Η εμπειρία και η γνώση των παλαιοτέρων δεν είναι απλώς ευπρόσδεκτη αλλά πολύτιμη και πρέπει να συνδυαστεί με την ορμή και τον ενθουσιασμό των νέων», τόνισε. 

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του συνδυασμού, ανέφερε πως αυτό καταρτίζεται βάσει της εμπειρίας και της γνώσης όλης της ομάδας των συνεργατών του και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.  «Επιθυμώ να είμαστε χρήσιμοι και ας μην είμαστε πάντοτε αρεστοί.  Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα επεξεργαστούμε και θα παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, με συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους».

«Θέλουμε, όμως, και την δική σας συμμετοχή», είπε ο Κώστας Ζώμπος, τονίζοντας πως «συστηματικά, καθημερινά θα βρισκόμαστε στους δρόμους, ανάμεσά σας, θα συλλέγουμε τα παράπονά σας, θα βλέπουμε τις ανάγκες σας και θα καταγράφουμε τις προτεραιότητές σας. Αυτό δεν θα τελειώσει την ημέρα των εκλογών και όσοι με γνωρίζετε ξέρετε ότι αυτό το έχω ήδη αποδείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Ζώμπος παρουσίασε  και τις ιστοσελίδες www.zompos.gr  και www.zoume-edo.gr όπου οι πολίτες θα μπορούν να καταθέτουν προτάσεις αλλά και να αποτυπώνουν τη  γνώμη τους απαντώντας σε ειδικά διαμορφωμένο ερωτηματολόγιο.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του με την βοήθεια της δημοσιογράφου του ΑΝΤ1, Ντόρας Κουτροκόη παρουσίασε και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, μια ομάδα όπως είπε η οποία θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους πολίτες του Γαλατσίου. «Ομάδα !!! Αυτή είναι η λέξη που μου έρχεται στο μυαλό όταν μιλάω για τους συνεργάτες μου, για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, για τους ανθρώπους αυτούς που με εμπιστεύτηκαν και μου έκαναν την τιμή να είναι δίπλα μου», είπε.

Ένας-ένας οι υποψήφιοι δημοτικοί ανέβαιναν στην σκηνή για να τους συστήσει ο Κώστας Ζώμπος στο κοινό παρουσιάζοντας ένα σύντομο βιογραφικό τους και αναφέροντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός. 

Το τέλος της εκδήλωσης βρήκε τον Κώστα Ζώμπο μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους να καταχειροκροτούνται από ένα ενθουσιώδες κοινό όλων των ηλικιών, καθώς έβλεπες νεαρούς 20ρηδες, μπαμπάδες στα 35τους και ηλικιωμένους οι οποίοι στριμώχθηκαν αλλά όπως έδειξε το αποτέλεσμα δεν μετάνιωσαν παρακολουθώντας την εκδήλωση.

Αμέσως μετά, όλοι βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του πολιτιστικού κέντρου και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μεταξύ τους, απολαμβάνοντας καφέ και γλυκά, που είχαν φροντίσει να προσφέρουν οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης.

Ο Κώστας Ζώμπος δεν άφησε πολίτη που να μην απαντήσει στις ερωτήσεις του και τις παρατηρήσεις του, δείχνοντας πως ο ίδιος θέλει να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος μιας ομάδας που θα αποφασίζει για τους Γαλατσιώτες μαζί με τους Γαλατσιώτες.

 

Κώστας Ζώμπος

Οικονομολόγος MSc

Υποψήφιος Δήμαρχος Γαλατσίου