e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

******ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ(κλικ εδώ)

 

Μια καινοτόμος τεχνολογία για το περιβάλλον έρχεται στο Γαλάτσι

Από την ΕΦΣΥΝ (10 Μαϊου)

 

Πόσο  ρυπογόνο μπορεί να είναι ένα απορριμματοφόρο της γειτονιάς μας, αν μάλιστα σκεφτεί κανείς ότι τα χιλιόμετρα που διανύει ετησίως είναι λίγα σε σχέση με τα ιδιωτικής χρήσης βαρέα οχήματα; Η απάντηση εκπλήσσει αφού τα δημόσια οχήματα (αποκομιδής απορριμμάτων, σκούπες, γερανοί, φορτηγά κ.α.) αποτελούν το 5% του στόλου των οχημάτων, ωστόσο  είναι υπεύθυνα για το 33% των εκπεμπόμενων ρύπων στις πόλεις. Ταυτόχρονα, επειδή «γράφουν» πολύ λιγότερα χιλιόμετρα, παραμένουν λειτουργικά και αξιόπιστα για περίπου μια εικοσαετία. Παρά ωστόσο τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, το κόστος αντικατάστασής τους παραμένει υψηλό, αγγίζοντας τα 150.000 ευρώ το καθένα.

Για να αντιμετωπίσει  αυτό το αρνητικό δίπτυχο (ρύπανσης του περιβάλλοντος και υψηλού κόστους αντικατάστασης των οχημάτων) ο Δήμος Γαλατσίου συμμετέχει στο καινοτόμο-σε πανευρωπαϊκό επίπεδο- έργο CAT4HEAVY, το οποίο χρηματοδοτείται από το  Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «LIFE 17», εργαλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Σε διημερίδα που διοργανώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα από το Πράσινο Ταμείο και την Greek LIFE Task Force παρουσιάστηκαν λεπτομέρειες του έργου,  το οποίο χρηματοδοτείται με 2,7 εκατομμύρια ευρώ και έχει στόχο τη μείωση της εκπομπής  τοξικών ρύπων από τα Δημόσιας Χρήσης Βαρέα Οχήματα με τη χρήση νανοτεχνολογίας. Η καινοτόμος καταλυτική τεχνολογία, θα  εφαρμοστεί σε τριάντα βαρέα οχήματα συνολικά του Δήμου Γαλατσίου (Ελλάδα), της Δημόσιας Εταιρίας Διαχείρισης Απορριμμάτων του Λιμανιού της Γένοβα (Ιταλία) και της Δημόσιας Εταιρίας Διαχείρισης Αστικών και Υπεραστικών Συγκοινωνιών  της Μάντοβα (Ιταλία). Τα 30 οχήματα θα αναβαθμιστούν βάσει της ευρωπαϊκής κλίμακας εκπομπών από EURO I έως EURO IV σε EURO VI, κάτι που θα επιφέρει κατά 95% μείωση των κύριων τοξικών ρύπων, όπως τα μικρο-αιωρούμενα σωματίδια και το οξείδιο του αζώτου.

Διαβάστε περισσότερα στην EFSYN

 

 

Παρασκευή  10 Μαϊου 2019

Συνάντηση με τον υποψήφιο  Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη

Kατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργος Πατούλης συζητήσαμε για την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας καθώς και για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αλλάξει εικόνα συνολικά το λεκανοπέδιο.

Ενημέρωσα μεταξύ άλλων τον υποψήφιο Περιφερειάρχη σχετικά με δύο έργα για τα οποία θα χρειαστεί η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να υλοποιηθούν.

Πρόκειται για το φάκελο που ήδη έχει κατατεθεί και αφορά στο αίτημα απαλλοτριώσεων ύψους 6 εκατ. Ευρώ προκειμένου να αποκτήσει το Γαλάτσι Πλατεία.

Επιπλέον, υπάρχει αίτημα για την εξασφάλιση πόρων για την ανέγερση νέου βρεφονηπιακού σταθμού για τις ανάγκες της πόλης σε οικόπεδο που έχει αγοραστεί επί της οδού Μεσσηνίας.

Με συνεργασίες και σκληρή δουλειά θα υλοποιήσουμε όλα τα εμβληματικά έργα που έχουμε εξαγγείλει και θα αλλάξουμε το Γαλάτσι μας.

 

 Παρασκευή  10 Μαϊου 2019

Γιώργος Μαρκόπουλος: Νορβηγική τεχνογνωσία και θερμοκοιτίδα για startups στο Γαλάτσι

Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στο συγκεκριμένο Δήμο της Αττικής.

Διαβάστε περισσότερα

 

 

Πέμπτη  9 Μαϊου 2019

Συνάντηση με την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου(Πέμπτη 9 Μαϊου 2019)

Σε άκρως φιλικό κλίμα συναντήθηκα εχθές το πρωί με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, προκειμένου να επισκεφτούμε τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί ή υλοποιούνται στο Γαλάτσι μας και τα οποία έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια.

Σημείο συνάντησης ήταν η πλατεία Χατζησπύρου, όπου με το καινούργιο λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας Γαλατσίου την ξενάγησα στο έργο ανάπλασης της νησίδας της οδού Πρωτοπαπαδάκη.

Επόμενη στάση μας ήταν ο περιβάλλων χώρος της Ομορφοκκλησίας, όπου γίνεται ολική ανακατασκευή των μονοπατιών και των πεζοδρόμων, προκειμένου να αναδείξουμε τη μοναδική ομορφιά αυτού του πραγματικού στολιδιού της πόλης μας αλλά και της γύρω περιοχής.

Τελευταίος σταθμός, το οικόπεδο που αγόρασε πρόσφατα ο Δήμος μας, προκειμένου εκεί να ανεγερθεί νέος βρεφονηπιακός σταθμός για τις ανάγκες των δημοτών μας.

Συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση και όρεξη γιατί για εμάς το Γαλάτσι είναι η ζωή μας! 

 

 

 

 

 

Aπολογισμός  της Δημοτικής Αρχής  στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ)