e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ολοκληρώθηκε η δράση δημιουργίας graffiti σε τρία σχολεία του Δήμου Γαλατσίου με θέμα την καταπολέμηση των έμφυλων διακρίσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο Ισότητας των Φύλων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας και το Τμήμα Παιδείας Δήμου Γαλατσίου, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε στα σχολεία στις 6 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 15 Μαΐου 2019.

Ειδικότερα συμμετείχαν 10 μαθητές/τριες από το 4ο Λύκειο με 5 σχέδια, 4 μαθητές/τριες από το 4ο Γυμνάσιο με 1 σχέδιο και 10 μαθητές/τριες από το  6ο Γυμνάσιο με 5 σχέδια. Ο τοίχος του κάθε σχολείου ήταν ο προνομιακός καμβάς πάνω στον οποίο αποτυπώθηκε το μήνυμα της μαθητικής κοινότητας για την καταπολέμηση των έμφυλων διακρίσεων και την άρση της διακριτικής συμπεριφοράς με παρονομαστή τις άνισες σχέσεις εξουσίας των φύλων.  Σημειώνεται ότι η έμφυλη διάκριση αφορά προκαταλήψεις ή συμπεριφορές διάκρισης σχετικά με το φύλο ενός ατόμου.

Η  διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου έθεσε σε ψηφοφορία στο ακόλουθο link: https://www.menti.com/3a4cf95e τα έργα των μαθητών, ώστε συμμαθητές και φίλοι να έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν το αγαπημένο τους graffiti από το 6ο Γυμνάσιο Γαλατσίου.

 

4olykeio2
4olykeio2 4olykeio2
4olykeio4
4olykeio4 4olykeio4
6ogymnasio
6ogymnasio 6ogymnasio
4 lykeio3
4 lykeio3 4 lykeio3
4olykeio
4olykeio 4olykeio
4ogymnasio
4ogymnasio 4ogymnasio