e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

                                                               

Δεν θα σταθώ στους λόγους που ώθησαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να θεσπίσει την απλή αναλογική. Θα σταθώ στο ότι  το μέτρο ,από την  φύση του ,σκοπεύει στην αντιπροσωπευτικότερη έκφραση της κοινωνίας, στην παροχή της δυνατότητας στις μειοψηφίες  να εκφραστούν στα όργανα και  τελικά να γίνεται η όσμωση με την διασταύρωση των των διαφορετικών απόψεων – θέσεων  και έτσι οι, σε αφασία  κοινωνίες να  αποκτήσουν κάποια κινητικότητα,κάποια  ζωντάνια . Να περιοριστεί η αλαζονεία της πλειοψηφικής εξουσίας . Εκτός και πιστεύει,κανένας, ότι οι προσωπικές πολιτικές των  λαοπρόβλητων  << σωτήρων >> θα βγάλουν από  το τέλμα τις κοινωνίες,ότι οι συντριπτικές πλειοψηφίες ,με την πολιτική τους, προάγουν   τον δημόσιο βίο.

Υπάρχουν ,βέβαια, και εκείνοι που πιστεύουν και το δηλώνουν, ότι οι μεγάλες πλειοψηφίες είναι εκείνες που εξασφαλίζουν αποτελεσματική Διοίκηση. Θέλουν να αγνοούν ότι η εξουσία είναι κίρκη,ότι χωρίς έλεγχο- διαφάνεια λοξοδρομεί και ότι μεγάλα ιστορικά  φάουλ έχουν γίνει στο όνομα της πλειοψηφίας. Άλλωστε μία εβδομάδα απέχει το  << Ωσαννά>> από το << Σταύρωσον >>  

Θα περίμενε κανένας ότι  με την απλή αναλογική μπορεί να μην άνθιζαν πολύ τα λουλούδια στο Γαλάτσι, τουλάχιστον δεν θα συντρίβονταν οι μικροί συνδυασμοί.  Κι όμως έγινε κι αυτό!.

Ως μη ψηφοφόρος του συμπαθούς και ,κατά τα άλλα, εγκάρδιου  Γ.Μαρκόπουλου,του ευχήθηκα <<δύναμη ικανή να διαχειριστεί αυτόν τον θρίαμβο>>. Δεν του είπα,όμως, ότι φαντάζει ευκολότερο να συνεργαστείς υποχρεωτικά με άλλους (έχει  απίθανη γοητεία η  διάφανη και έντιμη  συνεργασία με ``διαφορετικούς``  ), από το να κουμαντάρεις τους ``βαρώνους`` που έχεις σωρεύσει στο ψηφοδέλτιό σου.


Υ.Γ. Στην εποχή του κραταιού Β. Παπαδιονυσίου,μετά από κάθε εκλογικό του θρίαμβο, "έβγαινα" με άρθρο στην εφημερίδα και έκανα εκτιμήσεις.Εισέπρατα την οργή του .Όταν οι καιροί άλλαξαν και ο Β.Παπαδιονυσίου  μέτραγε τα παιδιά του, γίναμε φίλοι.
Αυτή την συνήθεια δεν πρόκειται να την αλλάξω.Οπωσδήποτε το συντριπτικό αποτέλεσμα προκαλεί  ερεθίσματα.Όμως δεν χρειάζεται βιασύνη.Ο << νέος>> Δήμαρχος αναλαμβάνει τον Σεπτέμβρη.

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου