e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Παρά τη πολύ κρύα ημέρα,πάνω από 1000 άτομα,μεταξύ των οποίων πολλοί  νέοι και μικρά παιδιά,πήραν μέρος στον πρωινό Αγώνα Δρόμου,που διοργάνωσε ο Δήμος Γαλατσίου για την διεκδίκηση του ΠΑΛΑΙ σαν Δημόσιο χώρο Αθλητισμού & Πολιτισμού.

 

Ήταν μια πετυχημένη εκδήλωση,που παρά το προσωρινό κλείσιμο κάποιων δρόμων δεν δημιούργησε έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα,αφού ήταν  άριστα οργανωμένη από τον Δήμο Γαλατσίου,με σημαντική βοήθεια και συνεισφορά από εθελοντές.

Ελλειμματική όμως ήταν η ενημέρωση των συμμετεχόντων,αφού πολύς κόσμος δεν είχε πληροφορηθεί τους λόγους για τους οποίους πραγματοποιήθηκε αυτός ο Άγώνας Δρόμου.Η υπόθεση του ΠΑΛΑΙ κερδίζεται από καθημερινούς αγώνες συνειδητοποιημένων πολιτών.

Παρών και με αθλητική περιβολή(αν και δεν έτρεξε) ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος.Στην εκδήλωση περευρέθησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Άρης Παπαδοκωστόπουλος και Σπύρος Παναγιώτου καθώς επίσης και οι βουλευτίνες Β' Αθηνών του Σύριζα,κκ.Ελένη Αυλωνίτου και Χαρά Καφαντάρη.

Παρόντες στον αγώνα και στον χώρο έξω από το ΠΑΛΑΙ με πορτοκαλί μπλουζάκια και μέλη της Κίνησης Φορέων και Πολιτών για την διάσωση του ΠΑΛΑΙ,που μετά το τέλος του Αγώνα Δρόμου πραγματοποίησαν πορεία έως το Παλιό Τέρμα Γαλατσίου.

Οι εικόνες από εκατοντάδες νέους και μικρά παιδάκια που συμμετείχαν στον Αγώνα Δρόμου και οι ελλείψεις από αθλητικούς χώρους στη πόλη μας,κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη απόδοσης του ΠΑΛΑΙ στους φυσικούς ιδιοκτήτες του.Στους πολίτες,που το πλήρωσαν και το πληρώνουν ακόμα πανάκριβα.