e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Το Σάββατο 30/11/19 στο 16ο Δημοτικό σχολείο, τέσσερις φορείς της πόλης, ( Σύλλογος Γονέων 16ου Δημοτικού σχολείου, ο εξωραιστικός και  ο εκπολιτιστικός σύλλογος Πανοράματος  και Α.Γαλατσίου και η Ενωση γονέων ) διοργάνωσαν ενδιαφέρουσα ημερίδα με επώνυμους εισηγητές ( Θ.Μέτσης  -Κ.Διάκος-Β.Τζαμαλούκα ) με θέμα:
<< Ασύρματη επικοινωνία.Οι σοβαροί κίνδυνοι της νέας τεχνολογίας>>.     

Η ΔΡΑΣΗ ( Πετρόπουλος –Μπουλούτης ) είχε παρακολουθήσει  τον πρώτο εισηγητή  (  Θ.Μέτση )να παρουσιάζει το  αποτέλεσμα της  επιστήμονικής ερευνάς του ,ενώπιον πολυπληθούς   ακροατηρίου  από εκπροσώπους φορέων  οικολογικών  οργανώσεων της Αττικής  , άλλων συλλογικοτήτων , αλλά και καθηγητών Ε.Μ.Π., σε πολύωρη ημερίδα  για το περιβάλλον,την Κυριακή  24/11/19, στους Αμπελοκήπους .                                                                                                                     
Η ερευνά του κ.Μέτση , αφορά στους κινδύνους από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.                                                 

Και στις δύο εκδηλώσεις  αναφέρθηκε  στο 5G (δίκτυο κινητής  πέμπτης γενιάς )  και ζήτησε την  ενεργοποίηση των φορέων και των πολιτών για να  διακοπούν οι δοκιμές του δικτύου 5G, που πραγματοποιούνται ,πιλοτικά ,σε τρείς Δήμους της χώρας  ( Καλαμάτα – Ζωγράφου- Τρικκαίων ) από τις τρεις γνωστές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
Ήδη στην Καλαμάτα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  διακόπηκε το πρόγραμμα της (wmd ).  Αλήθεια είναι ότι και στην πόλη και γενικότερα στην κοινωνία αντιπαλεύουν δύο απόψεις : Η μία της επιστημονικής κοινότητας που μιλούν για επίπτώσεις στην υγεία (Καρκινικοί όγκοι,λευχαιμία,καρδιολογικά,κυκλοφοριακά ,νευρολογικά προβλήματα, υπογεννητικότητα) και απ την άλλη η Wind που μιλάει για << τεχνοφοβία και ψηφιακό αναλφαβητισμό που απειλούν να πάνε την χώρα δεκαετίες πίσω>>

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει  ότι στην τοπική εκδήλωση της   30/11/19, από την ΔΡΑΣΗ παρουσιάστηκε δημοσίευμα της εφημερίδας του ΠΑΚΟΕ  <<ΟιΚΟνομία για το περιβάλλον >> (Σεπτ.2019) όπου  καταγράφονται   μετρήσεις  μαγνητικής επαγωγής ,σε ht ,που έγιναν,εδώ στο Γαλάτσι,  διαφορετικές  ώρες , από έντεκα ( 11) διαφορετικά σημεία,γύρω από τον  υποσταθμό  της ΔΕΗ στην Πρωτοπαπαδάκη , αλλά και από τους γύρω δρόμους (Ρόδου,Σύρου,Υδρας). Οι μετρήσεις δείχνουν μεγάλη υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπτού ορίου (20).                                                                                                                                                             

Πέραν των πιθανών επιπτώσεων στην υγεία ,υπάρχει και θέμα αισθητικής και παρωχημένης τεχνολογίας του υποσταθμού . 
Μήπως  Δήμος και κίνημα πρέπει να το ψάξουμε;                                                                                                   

Για τους ίδιους λόγους,μήπως  πρέπει να θέσουμε θέμα απομάκρυνσης του πυλώνα της ΔΕΗ από την αριστερή πλευρά της Λ.Βέικου που,πέραν άλλων ,  εμποδίζει την διέλευση των πεζών;                                                                                                                                   

Είναι,πράγματι,δυσάρεστο  να θίγει, κανένας, θέματα επιπτώσεων στην υγεία των κατοίκων και ιδιαίτερα μικρών παιδιών, όταν δεν μπορεί να ελέγξει την εγκυρότητα των μετρήσεων και των συμπερασμάτων. Όπως και την επίδραση των  ακτινοβολιών στην εμφάνιση ασθενειών  στους ανθρώπους .

Ενοχλούνται,βέβαια,, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών –ηλεκτρισμού  που δεν...καίγονται για την υγεία του πληθυσμού . Όμως  καιρός είναι, να αφήσουμε την καρέκλα και ψάχνοντας την γνώση να συναντήσουμε την  πραγματικότητα. Όπως,καιρός είναι,να μπει ένα μεγάλο ΣΤΟΠ στην  ανεξέλεγκτη ανάπτυξη, ακόμη κι όταν  αυτή παρουσιάζεται με δήθεν εγγυήσεις σεβασμού στο περιβάλλον. Κύρια επιδίωξη του επενδυτή  ιδιώτη είναι το κέρδος.   

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη