e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Προσπαθώ να παρακολουθώ το << γίγνεσθαι>> της πόλης  στην πηγή του, γιατί δεν θέλω να αδικώ παράγοντες που  λαμβάνουν αποφάσεις . Δεν ήταν,λοιπόν, δυνατόν να μην  πάρω στα χέρια μου το βιβλιαράκι<< Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ>>.   

 

Συνήθως,ένα βιβλίο,ένα φυλλάδιο ,πριν το  μελετήσεις,  του ρίχνεις μία γενική ματιά,το ξεφυλλίζεις, μετράς τις σελίδες του,ερευνάς   την πρώτη και την δεύτερη σελίδα,διαβάζεις τον πρόλογο , μετά  την τελευταία και προτελευταία σελίδα. Μετά ρίχνεις φευγαλέα ματιά στις  άλλες σελίδες του   για να << έχεις  εικόνα>> για το τι διάβασμα θα του κάνεις.               

                                                                                                                                             
Ξέροντας τον σκοπό του φυλλαδίου κι έχοντας  στο νου μου  προηγούμενα αντίστοιχα φυλλάδια , ομολογώ ότι μπερδεύτηκα. Κατ αρχήν  επεχείρησα να βρω την εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ στις 28 Δεκεμβρίου.  Και παρότι έμπειρος από κείμενα και  χαρτιά δυσκολεύτηκα!.
                               
Άρχισα να ερευνώ προσεκτικότερα  τις άπειρες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στο Γαλάτσι( ποσοτική αντίληψη, λες  και πρόκειται για απολογισμό   πεπραγμένων σωματείου) και τότε... υποπτεύτηκα ότι έχω ροπή στην  παραξενιά !
                                                                                                                   
Πράγματι αδυνατούσα να δεχθώ ότι αυτό το φυλλάδιο που ξεφύλλιζα,   εκφράζει αυτό που είναι ταγμένο να υπηρετήσει. Δηλαδή,ότι είναι ένα << εύκολο >> πληροφοριακό-ενημερωτικό φυλλάδιο.  Ανησύχησα για τον εαυτό μου,γιατί ...δεν μπορεί, κάτι άλλο σύγχρονο,μοντέρνο είναι αυτό που κρατάω στα χέρια μου , που εγώ ο ...ξεπερασμένος ,που χθες μάζεψα ελιές στην Καλαμάτα κι όχι ειρεσιώνες στο Γαλάτσι, δεν μπορώ να αντιληφθώ!. Ούτε απλή ανάγνωση ( πόσο μάλλον κατανόηση ) δεν μπορούσα. Το ίδιο κι όταν έβαλα τα γυαλιά μου. Τόσο μικρά γράμματα,τέτοιο στοίβαγμα θεμάτων, Τέτοια  οικονομία χώρου και μάλιστα  στον Δήμο των...  πλεονασμάτων !. Μέτρησα τις σελίδες  32,φύλλα 16 . Στην διαύγεια
κατάφερα να εντοπίσω  κάποια στοιχεία.                                                                             

Θυμάμαι ότι και προηγούμενες χρονιές το φυλλάδιο των εκδηλώσεων  δεχόταν κριτική από ενδιαφερόμενους για την ...ανάληψή του . Λέγεται ότι  το καλοκαιρινό , πέραν από                                << διαβαστερό >>  ήταν πολύ φθηνότερο  και είχε διπλάσιες σελίδες. Η σύγκριση θα είχε νόημα αν ξέραμε τον αριθμό των  φυλλαδίων κάθε χρονιάς.                                                                       
Σε κάθε  περίπτωση εάν δεν είναι έτσι, εάν μας διαφεύγουν πλευρές του θέματος, με καλοπροαίρετη διάθεση θα δεχθούμε τυχόν διόρθωση.
Απλά Θα χρειαστεί κάποιοι να κατέβουν  από τον θώκο και να μάθουν να παρακολουθούν και να απαντάνε. 
                                                                                         
Η στήλη, που έχει πλέον  τα χρονάκια της , εύχεται στους Γαλατσιώτες – Γαλατσιώτισες  μία νέα χρονιά ,με την τοπική κοινωνία μας  σε κινητικότητα,σε αναζήτηση,διεκδικητική με ένα κίνημα ρωμαλέο ,ενωτικό και πολυτασικό που να βάλει στις διεκδικήσεις του ,πέραν άλλων, το ΠΑΛΑΙ,την δασική-αναδασωτέα,τον κίνδυνο στην υγεία από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία,την  επανακατάκτηση των κοινωφελών-κοινόχρηστων χώρων ,την  δημοκρατία των πολλών......   

Η πόλη μας για να βελτιώσει την λειτουργία της,για να θεραπεύσει τις πληγές της, για να προλάβει ανεπιθύμητες  αποφάσεις χρειάζεται να δει  περισσότερους  δρώντες στα τοπικά μετερίζια.  

 

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη