e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Συνάντηση χωρίς αύριο

Πόλη που δεν διεκδικεί ,δεν παίρνει. Απλά χάνει!

Ανταποκρίθηκε σύσσωμη η Δημοτική αντιπολίτευση στην πρόσκληση της ΔΡΑΣΗΣ ,για  μία ενημερωτική  συνάντηση .
Παρουσία δήλωσαν οι δημοτικοί Σύμβουλοι:
Ζέρβα Έλενα, Ζώμπος  Κώστας, Παναγιώτου Σπύρος , Σαπουνά Αγγέλικα, Χαραλαμπίδης Γρηγόρης,Χωριανόπουλος Νίκος .
Παρόντες  και οι Μιμηγιάννης Ηλίας , Παπαδοκωστόπουλος Άρις ,τ ο προεδρείο της ΔΡΑΣΗΣ( Ανδριόπουλος  Ζάκης,Μπουλούτης,Πετρόπουλος), ο πρόεδρος του Συλλόγου Επτανησίων ( Ζαβιτσιάνος ), η Γραμματέας του Συλλόγου Πελοποννησίων ( Γκολφινοπούλου Ρέα ) στην έδρα του οποίου φιλοξενήθηκε η συγκέντρωση , ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού( Τάκης  Παπαζαφειρόπουλος ) και μερικοί ακόμη πολίτες. 
Κεντρικό πρόσωπο της συγκέντρωσης  η έμπειρη  περί τα δασικά, δικηγόρος  Χρυσαυγή Γκουβέτσου, που προσκλήθηκε από την ΔΡΑΣΗ να ενημερώσει για τις εξελίξεις γύρω από την δασική – αναδασωτέα περιοχή μας (Τουρκοβούνια ),μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών και τις εν εξελίξει δίκες.
Κατά την κ.Γκουβέτσου οι εξελίξεις είναι αρνητικές, οι δικαστικές αποφάσεις  που έχουν εκδοθεί και όσες αναμένονται, δεν  προοιονίζονται θετικές,το ίδιο και οι αναρτήσεις που έχουν γίνει στους δασικούς χάρτες.  Καταλόγισε ασυγχώρητη αδράνεια  στην  πλευρά του Δήμαρχου. Στην συζήτηση παρενέβησαν σχεδόν όλοι οι παρευρεθέντες. 
Όμως ,το θέμα περιορίστηκε στην  καθαρά  νομική του διάσταση και στις σχετικές επ αυτού πληροφορίες και διευκρινίσεις .  Ως προς την άλλη πλευρά,την κοινωνική και την << θέση πόλης >> επάνω στο ζωτικό ζήτημα,όχι μόνον   για την πόλη, αλλά και ολόκληρη την Αττική, δεν ακούσαμε κάτι σχετικό. Κάτι είπε η ΔΡΑΣΗ, κάτι ο Μιμηγιάννης, όμως κυριάρχησε η αρνητική  δικαστική εξέλιξη. Είχε/έχει θέση η πόλη  και πως τεκμηριώνει  την  εναντίωσή της  στον  διαγραφόμενο κίνδυνο οικοπεδοποίησης της περιούσιας έκτασης;
Κορεσμός; κούραση; Απογοήτευση; Παραταξιοποίηση;.                                                                                                                 
Πώς να μιλήσεις για διεκδικητικό κίνημα  μίας πόλης-  περιοχής με διάχυτα αυτά τα στοιχεία και έναν Δήμαρχο που έχει πάρει επάνω του ολόκληρη την πόλη; 


Του Ίκαρου Πετρόπουλου

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη