e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Στα πλαίσια των συζητήσεων της Δημοτικής αρχής με τις παρατάξεις για την αγορά των οικοπέδων στο Παλιό Τέρμα με σκοπό την δημιουργία Κεντρικής Πλατείας ,πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση των Δημοτικών Συμβούλων της Δημ. Παράταξης  "Λαϊκή Συσπείρωση " με τον Δήμαρχο 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια των συναντήσεων που κάλεσε η δημοτική αρχή Γαλατσίου τις δημοτικές παρατάξεις, με θέμα το δανεισμό του Δήμου με σκοπό την  αγορά ακινήτων στο 
ΟΤ 19/τ97 για την δημιουργία Κεντρικής Πλατείας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/6 συνάντηση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου με τον δήμαρχο Γαλατσίου κ. Μαρκόπουλο.

Στη συνάντηση αυτή, μετά την ενημέρωση που είχαν από τον δήμαρχο για τις εισηγήσεις του στο προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο της 22/6/2020, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης απεύθυναν σειρά ερωτήσεων που αφορούσαν κυρίως τα ζητήματα της χρηματοδότησης των επικείμενων αγορών, αλλά και τις μέχρι τώρα προτάσεις που έχουν κατατεθεί για δάνεια προς τον δήμο, ενώ τέθηκαν και ορισμένες ερωτήσεις για τη διαμόρφωση της πλατείας, παρόλο που δεν τίθεται ως θέμα συζήτησης στο συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο.

Οι ερωτήσεις αυτές, θα τεθούν από την Λαϊκή Συσπείρωση και στο επικείμενο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 22/6/2020.

Πέραν όμως της ενημέρωσης για το ζήτημα του δανεισμού για την αγορά των εν λόγω οικοπέδων, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έθεσαν στον κ. Μαρκόπουλο τα εξής θέματα :

 

1. Για τη δίχρονη προσχολική αγωγή 

Επανάφεραν το ζήτημα για άμεση διεξαγωγή δημοτικού συμβουλίου, το οποίο έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση την Τρίτη  με θέμα την προσχολική αγωγή και με την ασφυκτική κατάσταση που διαμορφώνεται ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς δεν έχει λυθεί το ζήτημα της στέγασης των νήπιων, λόγω και της ολιγωρίας που έδειξε η δημοτική αρχή τα τελευταία χρόνια, πέραν των τεράστιων ευθυνών της προηγούμενης αλλά και της σημερινής κυβέρνησης.

 

2. Για τη δημοτική συγκοινωνία

Μετέφεραν το αίτημα πολλών συμπολιτών μας για την ανάγκη επανέναρξής της, παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα (πχ συχνές απολυμάνσεις, όριο επιβατών κλπ)

 

3. Για τις παιδικές χαρές

Ανέδειξαν ότι δεν είναι δυνατόν την ώρα που είναι ανοικτά τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί, την ώρα που οι ελεύθεροι ανοικτοί χώροι της πόλης (πλατείες, άλσος Βεϊκού) να γεμίζουν από κόσμο, αντικειμενικά λόγω της καλοκαιρίας, να παραμένουν κλειστές οι παιδικές χαρές. Κάλεσαν τη δημοτική αρχή, με τα κατάλληλα μέτρα (συχνές απολυμάνσεις) να τις ανοίξει για το υπόλοιπα του καλοκαιριού τουλάχιστον.

 

4. Για την οδό Φιλοθέης

Ανέδειξαν την άσχημη κατάσταση στην οποία συνεχίζει να βρίσκεται το τέλος της οδού Φιλοθέης (χωματόδρομος, μεγάλες λακκούβες), κάτι το οποίο ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για το ζήτημα αυτό.