e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου" , αν και τάσσεται  υπέρ της δημιουργίας κεντρικής πλατείας, απείχε από την ψηφοφορία για τους όρους της δανειακής σύμβασης, λόγω της ανάγκης να υπάρξει καθαρότερη εικόνα για τα οικονομικά του Δήμου, μετά τις αποκαλύψεις για υπεξαίρεση σημαντικού χρηματικού ποσού στον Δήμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 21/7/2020

 

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 22/6/2020, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, υπερψήφισαν την ανάγκη δημιουργίας Κεντρικής Πλατείας στο Γαλάτσι, λαϊκό αίτημα και διεκδίκηση δεκαετιών.

Ταυτόχρονα :

Ανέδειξαν τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών για την άναρχη πολεοδομική ανάπτυξη, στην Αττική και στο Γαλάτσι, προς όφελος του κατασκευαστικού κεφαλαίου.

Τόνισαν την ανάγκη να παίρνουν ανάσες οι λαϊκές οικογένειες, πιέζοντας για να γίνουν συγκεκριμένα έργα και απαλλοτριώσεις όπου χρειάζεται στο Δήμο Γαλατσίου.

Κατήγγειλαν το γεγονός ότι τα βασικά χρηματοδοτικά εργαλεία των Δήμων, και από τη σημερινή Κυβέρνηση της ΝΔ και από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ και από όλες τις προηγούμενες, οι ΚΑΠ έχουν οδηγηθεί σε σφαγή και οι δε ΣΑΤΑ σε μηδενισμό. Αυτό σημαίνει ότι οι Δήμοι για να συνεχίσουν να λειτουργούν καταφεύγουν στο δανεισμό.

Τόνισαν, ότι το κατά πόσο είναι αξιόπιστη η σημερινή Δημοτική Αρχή να προχωρήσει την όλη διαδικασία θα φανεί στο μέλλον και πως αν αλλάξει ρότα σχετικά με τις σημερινές της δεσμεύσεις, θα έχει την ευθύνη της «κωλοτούμπας».

Τέλος, ανέδειξαν πως η Λαϊκή Συσπείρωση δεν κάνει απλά αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, στη λογική του όλα ή τίποτα. Πως είναι άλλο πράγμα να ξεχωρίζεις ποια εξουσία και ποια κυβέρνηση χρειάζεται η χώρα και άλλο να πιέζεις και να επιμένεις στην ανάγκη να πάρουν ανάσα οι λαϊκές οικογένειες, είτε καταθέτοντας τροπολογίες στη Βουλή είτε πιέζοντας για συγκεκριμένα ζητήματα στο Δήμο.

Στη συνεδρίαση της 21/7/2020 συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο οι όροι της δανειακής σύμβασης, στη βάση των προσφορών που δόθηκαν στον Δήμο. Προφανώς η πρόθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν ψηφίσει την πιο συμφέρουσα προσφορά.

Παρόλα αυτά, υπό το φως των αποκαλύψεων για υπεξαίρεση σημαντικού χρηματικού πόσου, το μέγεθος του οποίου ακόμα δεν μπορεί να υπολογιστεί, και την έναρξη έρευνας από την Αρχή Διαφάνειας για τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου και των Νομικών Προσώπων, η Λαϊκή Συσπείρωση συντάχτηκε με πρόταση που έγινε και πρότεινε την αναβολή του θέματος για ένα εύλογο χρονικό διάστημα λίγων μηνών, ώστε να υπάρξει μια σαφέστερη από την σημερινή, εικόνα των οικονομικών του Δήμου, μετά το ζήτημα που προέκυψε, προτού οριστικοποιηθεί το δάνειο.

Η πρόταση της αναβολής καταψηφίστηκε από την διοίκηση και άλλες παρατάξεις.

Ως εκ τούτου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, αν και σταθερά τάσσονται υπέρ της δημιουργίας κεντρικής πλατείας, απείχαν από την συγκεκριμένη ψηφοφορία για τους όρους της δανειακής σύμβασης, λόγω ακριβώς της ανάγκης να υπάρξει καθαρότερη εικόνα για τα οικονομικά του Δήμου, μετά τις εν λόγω αποκαλύψεις. Η δανειακή σύμβαση τελικά ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

 

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

 

Τάσος Οικονόμου

 

Μάνθος Ιμπριάλο