e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηεδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Γαλατσίου στη Γκράβα. με επιστολή του ,προς Υπουργείο Παιδείας,Δήμαρχο Γαλατσίου και Εκπαιδευτικούς,επισημαίνει τις ελλείψεις στα σχολεία και ζητά απ' όλους την απενοχοποίηση των μαθητών.Τάσσεται κατά της Τηλεκπαίδευσης και των απουσιών κατά την διάρκεια των καταλήψεων.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ &  ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  2ου ΓΕ.Λ.ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ –  ΠΑΣΣΩΒ  8
Γαλάτσι  8/10/2020 

        

Προς το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Κοινοποίηση
:  ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Α΄ ΑΘΗΝΩΝ-    ΔΗΜΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ-Γ΄ ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ- ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ-2ο ΓΕΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ-ΜΑΘΗΤΕΣ 2ου ΓΕΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

Γεια σας. Είμαστε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Γαλατσίου. 

Δυστυχώς, η φετινή χρονιά για τα παιδιά μας ξεκίνησε με τις πιο δύσκολες συνθήκες! Κορονοϊός σε έξαρση, προληπτικά μέτρα, ανησυχίες όλων και ειδικά των παιδιών μας. Οι κυρίαρχες απόψεις των ειδικών: Αποστάσεις-Μάσκες. Δηλαδή 1,5 μέτρο απόσταση ο ένας από τον άλλον-υποχρεωτική μάσκα. Πολύ σωστά! 

Μπήκαν τα παιδιά την πρώτη μέρα στις τάξεις τους και είδαν: 

1) Τμήματα με 22, με 25 και 27 Μαθητές.

2) Στα θρανία με 2 παιδιά, η μεταξύ τους απόσταση είναι 30 εκ. Στο σχολείο μας, που οι υπεύθυνοι κατάφεραν ευτυχώς νάναι 1 παιδί ανά θρανίο, απέχουν μεταξύ τους 60-70 εκ.        

3) Η πρώτη μάσκα, δυστυχώς ήταν … σεντονάκι! Η δεύτερη, ΔΕΝ ήρθε ακόμη. 

Με τέτοιο ξεκίνημα, θα έπρεπε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό από καταλήψεις; Η απάντηση μάλλον είναι όχι. 

Στις 1 Σεπτεμβρίου, ήρθαν οι Καθηγητές στο σχολείο μας. Η πρώτη ημερομηνία για το άνοιγμα, ήταν στις 7 του μήνα. Πέρασαν κάποιες μέρες, αλλά κ α μ μ ί α Καθαρίστρια δεν είχε φανεί στον ορίζοντα. Η έναρξη των μαθημάτων μετατοπίστηκε για τις 14. Πήγε 8, πήγε 10, πήγε 11 του μήνα, τίποτα!!! Το Σαββατοκύριακο, 12 και 13 Σεπτεμβρίου, ήρθε η πρώτη Καθαρίστρια!!!... Και τα Παιδιά μας, αναρωτιόντουσαν με αγωνία: Καλά, οι τακτικοί καθαρισμοί και οι 3 απολυμάνσεις την ημέρα από ειδικό προσωπικό , προκειμένου να εμποδιστεί η διασπορά του κορονοϊού, που μας έλεγαν οι ΕΙΔΙΚΟΙ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ από τις τηλεοράσεις, από π ο ι ο ύ ς και κάθε π ό τ ε θα γίνονται;;;…  

Με τέτοιες συνθήκες, θα έπρεπε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό από καταλήψεις; Η απάντηση μάλλον είναι όχι. 

Και πράγματι. Μερικές μέρες αργότερα, ξεκίνησαν. 

Απευθυνόμαστε προς το Υπουργείο Παιδείας και τους αρμόδιους παράγοντές του: Στις πέντε-έξη μέρες καταλήψεων, αρχίσατε να βλέπετε τους Μαθητές, τα Παιδιά μας, τα Παιδιά σας δηλαδή, σαν «εχθρούς» ή σαν «καταστροφείς». Αρχίσατε διαρροές για Εισαγγελείς, για Αστυνομία, για «σκληρές» παρεμβάσεις Διευθυντών, για «λίστες ονομάτων καταληψιών Μαθητών», ακόμα και για προειδοποιήσεις ή και τηλέφωνα σε Γονείς, πράγματα που νομίζουμε πως είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ σε μια κοινωνία που όλοι θέλουμε να είναι Δημοκρατική.

Κορύφωση όλων αυτών των επιλογών, ήταν η απόφασή σας να μετατρέψετε τους Εκπαιδευτικούς σε Χωροφύλακες των Μαθητών, σε όργανα καταστολής, σε… Απουσιολόγους τους, μέσω της περίφημης τηλεκπαίδευσης. Ακόμη, υπήρξαν και εξαγγελίες για μαθήματα τα Σάββατα, τις αργίες, τις ημέρες σχολικών περιπάτων.

Σεβαστό μας Υπουργείο Παιδείας, πιστέψτε ότι ΔΕΝ έχετε απέναντί σας «εγκληματίες». Δεν έχετε μια οποιαδήποτε ομάδα αυτής της κοινωνίας. Έχετε τα Παιδιά, το ΜΕΛΛΟΝ αυτού του Τόπου! ΜΗΝ τους μάθετε το…

ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ; ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ! … Δεν θα κερδίσει κανείς! Θα χάσουμε ΟΛΟΙ!

 

Δώστε «ΠΡΟΙΚΑ» στην ΠΑΙΔΕΙΑ!!! 

- 15 Μαθητές στα τμήματα! Ζητάμε την ελάχιστη τήρηση των δικών σας προδιαγραφών που δημοσιεύσατε στο ΦΕΚ, δηλαδή 1,5 μέτρο ανά μαθήτρια/ή

- Διορείστε μόνιμους Εκπαιδευτικούς, για να καλυφθούν όλα τα κενά και όλες οι ανάγκες στα σχολεία!

- Κάλυψη όλων των σχολείων με μόνιμο προσωπικό στην Καθαριότητα!

- Γενναία κρατική χρηματοδότηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης!

- Δωρεάν μαζικούς ελέγχους (τεστ κορονοϊού) σε Μαθητές, Εκπαιδευτικούς, Βοηθητικό Προσωπικό!

- Νοσηλευτές στο σχολεία και γιατρούς σε σχολικά συγκροτήματα, ιδιαίτερα στη Γκράβα, που φιλοξενεί τόσα πολλά σχολεία όλων των βαθμίδων!


Εκτός αν υπάρχουν σοβαροί λόγοι υγείας (Λοκντάουν) και δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα Εκπαίδευσης, σας ζητάμε:

 

ΟΧΙ στην ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!!!

- Επειδή υποβαθμίζει την Παιδαγωγική σχέση μεταξύ Εκπαιδευτικού και Μαθητή 

- Επειδή αποστειρώνει την Ζωντανή Εκπαιδευτική διαδικασία

- Επειδή απαγορεύει τον Μαθητικό αυθορμητισμό και την Παιδαγωγική Ελευθερία

Εμείς, ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Εκπαίδευση και η Μάθηση ΔΕΝ είναι μια online διαδικασία στον υπολογιστή ή στο κινητό, που επιπλέον δεν έχουν ΟΛΟΙ! Τα επικουρικά εργαλεία, όπως ο υπολογιστής, ΔΕΝ μπορούν να βαφτιστούν Εκπαίδευση!!!

Σεβόμαστε και στηρίζουμε τις αποφάσεις τους, όταν λαμβάνονται μάλιστα με Δημοκρατικές διαδικασίες και μυστικές ψηφοφορίες!

Απευθυνόμαστε στην Δευτερ/θμια Εκπαίδευση Α΄ Αθηνών: Σαν μια οντότητα πολύ κοντινή στην κοινότητά μας, σας ζητάμε να σκύψετε πάνω από τα σοβαρά μας προβλήματα: Μικρότερα τμήματα-Περισσότερους Μόνιμους Εκπαιδευτικούς. Μεταδώστε με όσο πιο πειστικό τρόπο μπορείτε την μεγάλη Γνώση που έχετε, στους ανωτέρους σας στο Υπουργείο Παιδείας.

Απευθυνόμαστε στον Δήμο Γαλατσίου: Ζητάμε την αμέριστη βοήθειά σας, στα θέματα που μπορείτε και έχετε την Ευθύνη. Έχετε την απόλυτη δυνατότητα να δώσετε Λύσεις στις μεγαλύτερες και Καλύτερες Αίθουσες, αξιοποίηση Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς επίσης και στην Καθαριότητα, για να μην κινδυνεύσουν τα Παιδιά μας από την Πανδημία.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους Εκπαιδευτικούς: Σας έχουμε εμπιστευθεί τα Παιδιά μας! Μην πάρετε «Απουσίες», μην τα «Προδώσετε»! Σταθείτε ΔΙΠΛΑ τους!