e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Σύμφωνα  με δελτίο τύπου  της<< Εθνικής αρχής Διαφάνειας>>  στα  χρηματικά διαθέσιμα  του   "Πολιτιστικού και Αθλητικού  Οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου"  διαπιστώθηκε  έλλειμμα  ποσού  230.οοο ευρώ . 

Επίσης, έλλειμμα  ΄ποσού 25.οοο ευρώ στα χρηματικά διαθέσιμα  του   << Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης >> .

Πρόκειται για υπεξαίρεση συνολικού ποσού 255.000 ευρώ, και αυτό  μόνο για το διάστημα  1/1/20 έως 30/6/20 , δεδομένου ότι η  έρευνα συνεχίζεται και για προηγούμενες  οικονομικές χρήσεις.

Το σοβαρό αυτό θέμα, μπορεί να γράφτηκε, (έστω  με καθυστέρηση)  στα τοπικά έντυπα  και σε σαϊτς, δεν αποτέλεσε όμως αντικείμενο προβληματισμού και πλατιάς συζήτησης  , όχι τόσο για τα πρόσωπα που εμπλέκονται ,όσο για τις αιτίες που το δημιούργησαν.

Ακόμη για την αξιοπιστία των οικονομικών στοιχείων του Δήμου  με βάση τα οποία ο Δήμος αναλαμβάνει υποχρεώσεις, συνάπτει δάνεια  για απαλλοτριώσεις κ.λ.π.
Σημειώνω  ότι,  από υπεύθυνα χείλη, έχει εκστομιστεί  για περίσσευμα στο ταμείο του Δήμου 9 εκ. ευρώ , λόγω … νοικοκυρέματος ,όμως, στη συνέχεια  το νούμερο αυτό  ξεχάστηκε! 

Το πρόβλημα που αναδεικνύεται δεν είναι τόσο ο κολασμός προσώπων ,όσο  ο τρόπος λειτουργίας του Δήμου με τον ορισμό αμοιβόμενων αντιδημάρχων και προέδρων Ν.Π. σε τομείς ευθύνης, όχι με βάση τις  ικανότητες  - εμπειρία ,αλλά στην βάση να  κρατηθεί σε ισορροπία  ο συνδυασμός .

Για να κρατηθεί  ακέραιος  ο συνδυασμός, μέχρι τις επόμενες εκλογές , Όλοι της πλειοψηφίας  ,μέσα στα 4 – 5 χρόνια θα αναλάβουν πόστο!!!.

Έτσι γράφεται η Δημοτική  ιστορία ,όταν η κοινωνία είναι απούσα, η κριτική δεν είναι ουσιαστική, η δε αντιπολίτευση  αδρανής.

17/10/20

 


Υ.Γ Και μία… κατατοπιστική ανακοίνωση στην  είσοδο του Δημαρχείου 

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη