e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ο 20χρονος τότε γιος του  είχε συλληφθεί έξω από το σπίτι του στην οδό Αιγοσθενών στο Γαλάτσι. Προφυλακίστηκε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τον Μάρτιο του 2011. Στο δικαστήριο που έγινε τον Ιούλιο του ίδιου έτους του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 11 χρόνια και έξι μήνες. 

Πατέρας κατηγορούμενου για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ήταν, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.,  ο 62χρονος άνδρας, που το πρωί ανέβηκε στον 2ο όροφο κτιρίου στα Εξάρχεια απειλώντας να πέσει στο κενό ως ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό και τις απολυμένες καθαρίστριες.

O 62χρονος τραγικός πατέρας, ανέβηκε στο κτίριο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Βαλτετσίου, ακριβώς απέναντι από το κατάστημα ψιλικών που διατηρεί. Ο άνδρας απειλούσε να πέσει στο κενό, ενώ μία ομάδα νεαρών που βρισκόταν εκεί φώναζε συνθήματα συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό. Ο 62χρονος, που είναι αδερφός απολυμένης καθαρίστριας, δεν πείστηκε να κατέβει από τους αστυνομικούς που είχαν φθάσει εκεί.

Το πλήρωμα πυροσβεστικού οχήματος έστησε κάτω από το διώροφο οίκημα το φουσκωτό στρώμα διάσωσης, πάνω στο οποίο τελικά έπεσε ο 62χρονος, παρότι οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να τον πείσουν να μην το κάνει. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο γιος του συγκεκριμένου ανθρώπου, είχε συλληφθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2009, μετά τις επιθέσεις με βόμβες-«χύτρες» στα σπίτια του τότε υφυπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Π. Χηνοφώτη, της κ. Λ. Κατσέλη στο Κολωνάκι και στο υπ. Μακεδονίας Θράκης.

Αρχικά οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει τέσσερα άτομα στη «γιάφκα» της Συνωμοσίας στην οδό 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι, ενώ ο 20χρονος τότε νεαρός είχε συλληφθεί έξω από το σπίτι του στην οδό Αιγοσθενών στο Γαλάτσι. Προφυλακίστηκε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τον Μάρτιο του 2011. Στο δικαστήριο που έγινε τον Ιούλιο του ίδιου έτους του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 11 χρόνια και έξι μήνες. 

ΠΗΓΗ:ΤΗΕ ΤΟC