e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Στα πλαίσια του κύκλου εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση  στον κοινωνικό και πολιτιστικό χώρο “παίρνω Αμπάριζα” φιλοξενείται η  συνδυαστική έκθεση φωτογραφίας του Χοσέ Οριόλ Μαρέρο Μαρτίνες, πρόξενου της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα, που αποτελείται από δύο θεματικές: “Χοσέ Μαρτί: Με την Ελλάδα στην καρδιά” και “Με την Κούβα στην καρδιά”. 

Επιλέγουμε την ταυτόχρονη παρουσίαση των δύο θεματικών διότι από αυτές αναδύεται η ίδια αγάπη για το λαό και τη ζωή που συνεπήρε τα επαναστατικά κινήματα των δύο χωρών αλλά και οι ρητοί ή άρρητοι δεσμοί των λαών που παλεύουν για την ελευθερία τους. 

Ο Χοσέ Μαρτί, Εθνικός Ήρωας της Κούβας, ποιητής, συγγραφέας, δημοσιογράφος, μεταφραστής, διπλωμάτης, αγάπησε “το ελληνικό στοιχείο”, όπως του άρεσε να λέει. Όπως αποκαλύπτει μία πρόσφατη έρευνα, στα έργα του αναφέρονται πάνω από 1.400 φορές, περισσότερα από 70 μέρη της Ελλάδας, καθώς και πραγματικά ή μυθολογικά πρόσωπα Ελλήνων. Αυτή η πολιτιστική κληρονομιά ενέπνευσε την έκθεση φωτογραφίας “Χοσέ Μαρτί: Με την Ελλάδα στην καρδιά”, έργο του ερασιτεχνικού φακού του Χοσέ Οριόλ Μαρέρο Μαρτίνες. 

Στην έκθεση με τίτλο “Με την Κούβα στην καρδιά”, η ματιά του επισκέπτη θα μπορέσει να συλλάβει αυθεντικές στιγμές της σύγχρονης ζωής στην Κούβα, πρόσωπα του πολύχρωμου κόσμου της Καραϊβικής· τα οργιώδη ανάγλυφα τοπία που σχηματίζουν την γεωγραφία στις Δυτικές, Κεντρικές και Ανατολικές επαρχίες του Νησιού, μέσα από το πράσινο και επιβλητικό αγροτικό περιβάλλον των πεδιάδων και των βουνών και μέσα από τις αστικές χρωματιστές δομές των πόλεων και των χωριών. 

Παρουσίαση Έκθεσης

Σάββατο 7 Nοεμβρίου  7 μ.μ

Ηλεκτρονική προβολή στη σελίδα www.facebook.com/ampariza/

Διάρκεια έκθεσης

8 έως 13 Νοεμβρίου 7.00 μ.μ. – 9.30 μ.μ

Πολιτιστικός και κοινωνικός χώρος “παίρνω Αμπάριζα” 

Λυσίου και Γαλακήδων 11

(θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας, ανά 9 άτομα στην αίθουσα)

https://pernoampariza.wordpress.com/