e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Με αφορμή τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και το κλείσιμο της εστίασης από 3 Νοεμβρίου ,η "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου" ζητά  από τον Δήμο μέτρα ανακούφισης για τους επαγγελματίες του χώρου..

 

ΠΡΟΣ : 

Τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Τον κ. Δήμαρχο Γαλατσίου

Τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

 

ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

 

Σε συνέχεια των πολλαπλών παρεμβάσεών μας τον τελευταίο χρόνο, και ενώ έχουμε μπει σε νέα οξύτερη φάση της πανδημίας, με την εστίαση να κλείνει από σήμερα 3/11 βάσει αποφάσεων της κυβέρνησης, επαναφέρουμε προτάσεις ανακούφισης για τους ΕΒΕ του Δήμου μας, ενόψει της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα Δημοτικά Τέλη και ζητάμε την εφαρμογή τους με προτεραιότητα τους αυτοαπασχολούμενους που καταγράφουν ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 12.000 ευρώ:

 

• Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής  είσπραξης -κατασχέσεων, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις   λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή   έχουν δρομολογηθεί για   χρέη   προς τους δήμους για 6 μήνες. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες. 

• Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που ισχύουν ειδικά περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία καταστημάτων. Παραγραφή των δημοτικών τελών που έχουν πιστωθεί για το ήδη υπάρχον διάστημα εφαρμογής έκτακτων μέτρων για αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ   μέχρι   το   τέλος   του   χρόνου. 

• Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, τέλος 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) μέχρι 30/6/2021

• Απαλλαγή από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία μέχρι 30/6/2021 (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια, κουλούρια, κάστανα, άνθη κ.λπ.). Διαγραφή των χρεών τους για το 2020 και για τους μήνες που ήταν σε ισχύ ειδικά μέτρα περιορισμού της λειτουργίας τους.

Τέλος, οφείλουμε να αναδείξουμε, ότι βάσει των εισηγήσεων για τα Δημοτικά Τέλη 2021, δεν υπάρχει καμία ελάφρυνση για τους επαγγελματίες που βάλλονται από τη πανδημία αλλά και τα κυβερνητικά μέτρα, όπως υποσχόταν η δημοτική αρχή το καλοκαίρι, όταν μαζί με το σύνολο των υπόλοιπων παρατάξεων, καταψήφιζαν μεμονωμένα αιτήματα επαγγελματιών για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη.

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

Μάνθος Ιμπριάλος