e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Στα πλαίσια της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης για την Υγεία, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γυναικών Γαλατσίου (Μέλος της ΟΓΕ) και της ΔΑΣ ΟΤΑ Γαλατσιου, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Γαλατσίου (ΙΚΑ) και συνομίλησε με γιατρούς, διοικητικό προσωπικό και ασθενείς, ενώ μοίρασε και ανακοινώσεις με τις διεκδικήσεις για την Πρωτοβάθμια Φρόντιδα Υγείας (Επισυνάπτεται).

Η αντιπροσωπεία κάλεσε το προσωπικό και τους ασθενείς σε οργάνωση και διεκδίκηση των απαραίτητων μέτρων που πρέπει να παρθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κόντρα στις χρονιές έλλειψεις και την υποστελεχωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Οι τεράστιες ελλείψεις και τα κενά του δημόσιου συστήματος υγείας ξεγυμνώθηκαν τελείως μπροστά στην πανδημία.<

 

Κι όμως σήμερα, τον 21ο αιώνα, με το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες  μας για πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση.

 

Υπάρχει η δυνατότητα να οργανωθεί το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα είναι δημόσιο και δωρεάν για όλους με Κέντρα Υγείας αναπτυγμένα με γεωγραφικά, πληθυσμιακά, επιδημιολογικά κριτήρια που θα καλύπτουν δωρεάν όλο το πληθυσμό, θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, θα συνδέονται με τα κρατικά Γενικά και Ειδικά Νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ και θα διαθέτουν:

 

όλα τα αναγκαία τμήματα (παθολογικό, καρδιολογικό, παιδιατρικό, οδοντιατρικό, γυναικολογικό, πνευμονολογικό κλπ.)

 

μόνιμο ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, όπως επίσης και το αναγκαίο μόνιμο νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό

 

• κέντρο οικογενειακού προγραμματισμού, εμβολιασμών, γυναίκας και παιδιού, ψυχικής υγείας, φυσιοθεραπευτήριο, φαρμακείο, παρέχοντας δωρεάν φάρμακα

 

• όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό για την πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση

 

• στελέχωση και εξοπλισμό για κάλυψη του προγεννητικού ελέγχου των εγκύων και τις ιδιαίτερες ανάγκες φροντίδας τους κατά την εγκυμοσύνη

 

• στελέχωση και εξοπλισμό για να πραγματοποιούνται κατ΄ οίκον επισκέψεις σε βαριά αρρώστους, ηλικιωμένους, ανάπηρους που χρειάζονται κλινική παρακολούθηση, ενέσεις ή άλλη φαρμακευτική αγωγή.

 

Αντί όμως να καλύπτει το κράτος αυτές τις ανάγκες μας με δωρεάν υπηρεσίες μας υποχρεώνει να καταφεύγουμε στα ιδιωτικά κέντρα υγείας και στους ιδιώτες γιατρούς. Να χρυσοπληρώνουμε την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, τα φάρμακα.

 

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει τις ανάγκες μας ως «κόστος» για το κράτος και ως «όφελος» για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας. Πρόκειται για την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που προωθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

 

Βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας, που αποτελεί εμπόρευμα αντί για κοινωνικό αγαθό. Χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ στους κλινικάρχες και δισεκατομμύρια στους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες. Γι’ αυτό η κυβέρνηση μας αφήνει απροστάτευτους μπροστά στην πανδημία και τις άλλες παθήσεις για τις οποίες απαιτείται κατάλληλη πρόληψη και θεραπεία.

 

Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα σπασμένα της νέας κρίσης πάλι εμείς που επιδιώκουν να μας φορτώσουν για να μην χάσουν ούτε ευρώ οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, και άλλοι. Παλεύουμε για Δημόσια και Δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για κατάργηση κάθε πληρωμής στην Υγεία, στην Πρόνοια, στο Φάρμακο.

 

ΔΙΕΚΔIΚΟΥΜΕ:

 

• Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), προκειμένου να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες για κατ’ οίκον επισκέψεις που συνδέονται με τα Κέντρα Υγείας.

 

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθούν πλήρως δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγεία, ΕΚΑΒ.

 

• Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας.

 

• Επαναλειτουργία όλων των δημόσιων δομών Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

 

• Να επιταχθούν οι μεγάλες μονάδες του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών και να ενταχθούν στην ευθύνη του κράτους για να ενισχυθεί με τις απαραίτητες νέες κλίνες ΜΕΘ, για να ενισχυθεί ο αριθμός των απλών κλινών νοσηλείας ασθενών, των διαγνωστικών εργαστηρίων, και της πραγματοποίησης μοριακού ελέγχου και γρήγορων τέστ για τον κορωνοϊό δωρεάν για όλους και όλες.

 

• Μέτρα για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Δωρεάν και με ευθύνη της εργοδοσίας τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.

 

• Να παρθούν μέτρα αντιμετώπισης του συγχρωτισμού σε κρίσιμους τομείς, όπως γηροκομεία, σχολεία, μέσα μαζικής μεταφοράς.

 

• Να γίνουν τώρα οι προσλήψεις που απαιτούνται για τα σχολεία και τους χώρους εκπαίδευσης. Να καλυφθούν τα αθλητικά κέντρα με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ:

 

·         Την άμεση ενίσχυση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ με:

 

-       Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού  (ιατρών όλων των ειδικοτήτων,  νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού) ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των κατοίκων.

 

-       Εξασφάλιση 24ωρης λειτουργίας, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό.

 

-       Επάρκεια σε διαγνωστικά εργαστήρια που θα παρέχουν δωρεάν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

 

Νοέμβρης 2020

 


 

                                                                                       Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου (Μέλος της ΟΓΕ)

                                         Αρτέμιδος 8, Παλιό Τέρμα - 2102912459, 698 2767115, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   www.oge.gr