e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13 Οκτωβρίου ,παρά τις αντιδράσεις του συνόλου της αντιπολίτευσης που ζητούσε  την έκπτωση του εργολάβου ,είχε δοθεί μια ακόμα δίμηνη  παράταση (η τρίτη στη σειρά) για την αποπεράτωση των έργων που αφορούν την  «Ανάπλαση Λ. Βεΐκου εκατέρωθεν από οδό Λ. Κόκκου έως Άλσος Βεΐκου».

Η δεύτερη παράταση είχε λήξει  στο τέλος Σεπτεμβρίου και ο εργολάβος παρά τις υποσχέσεις του σε Δημοτικό Συμβούλιο του Ιουνίου, δεν  είχε "καταφέρει"  για μια ακόμα φορά να φανεί συνεπής και αξιόπιστος 


Ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος είχε αναλάβει  στο ακέραιο τις ευθύνες του για την καθυστέρηση  και είχε ζητήσει λοιπόν μια ακόμα δίμηνη παράταση ,με την διαφορά ότι αυτή τη φορά θα περιλαμβάνει και ποινικές ρήτρες σε περίπτωση μη εκτέλεσης του έργου εντός του προκαθορισμένου χρόνου.

 

Όπως όλα όμως δείχνουν,αφού βρισκόμαστε 25 ημέρες πριν το τέλος της συμφωνηθείσας παράτασης, το έργο δεν θα τελειώσει μέσα στο 2020...και όλοι αναρωτιούνται τι μέλλει γενέσθαι.Θα ισχύσουν οι ποινικές ρήτρες για τον  εργολάβο...?Θα κηρυχθεί έκπτωτος...Θα αναλάβει κάποιος άλλος το έργο?

Να θυμήσουμε, ότι η  σύμβαση του έργου «Ανάπλαση Λεωφόρου Βεΐκου εκατέρωθεν από οδό Λόφου Κόκκου έως Άλσος Βεΐκου» υπογράφηκε  τον Ιανουάριο του 2019 ....ένα χρόνο και δυο μήνες  πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού..Και ενώ εχουμε φτάσει στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και ετοιμαζόμαστε με το καλό για το τρίτο...τα έργα στη Λεωφόρο Βεϊκου δεν λένε να τελειώσουν.

Φανταστείτε μόνο, ότι σε σχεδόν 1 χρόνο , έφτιαξαν 2-3 εμβόλια για τον ιό...ενώ σε 2 χρόνια ο εργολάβος δεν κατάφερε να φτιάξει 2 χιλιόμετρα πεζοδρομίου.

Δικαιολογημένα λοιπον στη φάση αυτή ,κάποιοι "συνωμοσιολόγοι" αναρωτιούνται ..αν πράγματι υπάρχει εργολάβος...

 

.Πληροφορίες από τον Δήμο αναφέρουν,ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες ώστε ο εργολάβος να κηρυχθεί έκπωτος,και να  καταπέσουν οι   ποινικές ρήτρες,  αφού  ο ανάδοχος έχει υπερβεί, με υπαιτιότητά του, τη συνολική και τις τυχόν τεθείσες τμηματικές προθεσμίες κατασκευής του έργου.