e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Η  Επιτροπή Νέων Εργαζομένων και Ανέργων Γαλατσίου,με ανακοίνωσή της,καλεί σε συμμετοχή στην Πανεργατική απεργία που έχει κηρυχθεί για τις 26 Νοεμβρίου,ως απάντηση στις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησηςτη διαχείριση της πανδημίας.

 

5+1 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

 

Πάρε κι εσύ μέρος στην Πανεργατική Απεργία που έχουν προκηρύξει εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα για τις 26 Νοέμβρη!

 

 

1. Γιατί ενώ βρισκόμαστε μέσα σε πανδημία και έχουμε θρηνήσει χιλιάδες θύματα, ακόμη υπολογίζουν τις ζωές μας με τη λογική του κόστους-οφέλους. Κάθε μέρα πια αποδεικνύονται με τον πιο τραγικό τρόπο οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας. Τα τεράστια κενά στο δημόσιο σύστημα Υγείας, η άρνηση της κυβέρνησης να πειράξει έστω και λίγα από τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση, κάτι που φάνηκε στον τραγέλαφο με την «επίταξη» επί πληρωμή λιγοστών ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει τώρα να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό στα νοσοκομεία, να επιταχθεί πραγματικά ο ιδιωτικός τομέας Υγείας, να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας μας στους χώρους δουλειάς.

 

2. Γιατί πρέπει τώρα  να πυκνώσουν τα δρομολόγια των ΜΜΜ, και όχι να γινόμαστε «σαρδέλες» μέσα στο τρένο και το λεωφορείο για να πάμε στη δουλειά και στα σπίτια μας.

 

3. Γιατί δεν πρέπει να αφήσουμε την κυβέρνηση να χρησιμοποιεί την πανδημία σαν ευκαιρία για να ψηφίζει νομοσχέδια ενάντια στους εργαζόμενους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η 10ωρη εργασία που ετοιμάζονται να ψηφίσουν.

 

4. Γιατί εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε και εκείνοι το γνωρίζουν. Για αυτό παίρνουν μέτρα ενάντια στην οργανωμένη δράση και πάλη, ψηφίζοντας νέο συνδικαλιστικό νόμο για να ξεδοντιάσουν τα συνδικάτα. Μετά την προσπάθεια περιστολής του απεργιακού δικαιώματος από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, σειρά έχει η επίθεση στην ίδια την οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία και τους άλλους φορείς τους.

 

5. Γιατί πρέπει να πάρει επιθετική απάντηση η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει φίμωτρο στους αγώνες και τις διεκδικήσεις. Μετά το όργιο καταστολής που εξαπέλυσαν στις 17 Νοέμβρη στο κέντρο της Αθήνας και σε όλη την χώρα, ακόμα και οι πιο δύσπιστοι το βλέπουν καθαρά: Η πανδημία αξιοποιείται σαν πρόσχημα για φιμωθεί η λαϊκή πάλη, για να μετατεθούν οι εγκληματικές ευθύνες για τη γύμνια του κρατικού συστήματος Υγείας στον λαό που αγωνίζεται και όχι στις κυβερνήσεις και το κεφάλαιο που μας έφεραν σ' αυτά τα χάλια.

 

6. Γιατί είμαστε ακόμα στην αρχή της οικονομικής κρίσης και ήδη φαίνονται τα αποτελέσματά της, στα εκατοντάδες λαϊκά νοικοκυριά που μένουν χωρίς εισόδημα, στην ένταση της εκμετάλλευσης, στην ένταση των πλειστηριασμών. Σε όλα εκείνα δηλαδή που αποτελούν την άλλη όψη των παχυλών χρηματοδοτήσεων των επιχειρηματικών ομίλων από την κυβέρνηση και την ΕΕ, που θα πληρωθούν πολλαπλά από τα εργατικά - λαϊκά στρώματα.

 

 

 

ΔΩΣΕ ΚΙ ΕΣΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ

 

 

 

Είναι αλήθεια ότι στην απεργία αυτή δεν υπάρχει κλάδος και χώρος δουλειάς, όπου οι εργαζόμενοι να μην έχουν κάθε λόγο εκείνη τη μέρα να «πέσει ο γενικός διακόπτης», να υπάρξει ένα καθολικό lockdown στην παραγωγή, στις υπηρεσίες του ιδιωτικού και του κρατικού τομέα. Μόνο έτσι μπορεί να δείξει η εργατική τάξη, ο λαϊκός παράγοντας στην πράξη τη δύναμή του.

 

 

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Αρτέμιδος 8, Παλιό Τέρμα  
neoi.galatsiou@gmail.co