e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε το δεύτερο διαδικτυακό  "ραντεβού" του Δημάρχου με πολίτες του Γαλατσίου ,που ανταποκρίθηκαν για μια ακόμα φορά στο κάλεσμα για ανταλλαγή ερωτημάτων και απαντήσεων.

Η τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε με έναν απολογισμό των έργων που έγιναν το 2020 και αυτών που θα γίνουν ή θα ολοκληρωθούν το 2020.Όπως είπε ο Δήμαρχος,το κολυμβητήριο του Άλσους ,η ανακαίνιση του οποίου θα ολοκληρωθει τις επόμενες ημέρες,θα ξεκινήσει την λειτουργία του τον Μάρτιο,ενώ τον Φεβρουάριο θα γίνει η δημοπράτηση για την κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού στην οδό Μεσσηνίας.Η ανακατασκευή των γηπέδων τένις θα ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι,ενώ  μέσα στο 1ο εξαμηνο του 2021,θα ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης του Λόφου του Παιδιού.

Οι περισσότερες ερωτήσεις και αυτή τη φορά κινήθηκαν γύρω από την καθημερινότητα και κάποια σημαντικά θέματα ,όπως η έλευση του Μετρό στη πόλη και τα έργα αναβάθμισης της Λεωφόρου Βεϊκου.

Σε ερωτήματα για την κατάσταση των πεζοδρομίων,αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που δόθηκε στην Λεωφόρου Βείκου,που χρησιμοποιεί ο περισσότερος κόσμος για την επίσκεψή του στα μαγαζιά, τους περιπάτους του και την πρόσβαση στο Άλσος Βεϊκου και ΠΑΛΑΙ.Δεν είναι δυνατόν είπε, να διορθωθούν τα πεζοδρόμια σε όλες τις γειτονιές και γι αυτό γίνονται στοχευμένες επιδιορθώσεις.Μέσα στον επόμενο χρόνο θα γίνει μελέτη για αποκατάσταση όλων των δρόμων του Γαλατσίου.

Για το κυκλοφοριακό κομφούζιο που δημιουργείται από την τροφοδοσία των Super Market ,το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ,ώστε να βρεθεί το κατάλληλο ωράριο τροφοδοσίας.

Σε  κάποια παράπονα για τον εορταστικό στολισμό της πόλης μόνο στους κεντρικούς και μεγάλους δρόμους,απάντησε ότι σιγά σιγά ..χτίζεται ο στολισμός της πόλης και ότι τον επόμενο χρόνο θα ξεκινήσουν να στολίζονται και οι γειτονιές.

Σε ερώτηση για την αγορά και τα σχέδια αξιοποίησης του οικοπέδου της Ζαϊρα, είπε ότι τον Φεβρουάριο θα γίνουν τα συμβόλαια αγοράς του οικοπέδου με τους ιδιοκτήτες και τον Σεπτέμβριο η Δημοπράτηση για την κατασκευή σινεμά, πλατείας και υπόγειου πάρκινγκ. 

Σε διαμαρτυρία κατοίκου,για την εγκατάλειψη της περιοχής των Κρητικών και τα προβλήματα που δημιουργούνται μετά από έντονες βροχοπτώσεις,ο Δήμαρχος υποσχέθηκε την δημιουργία αποχετευτικού συστήματος έως το καλοκαίρι.

Για την μη ύπαρξη Δημοτικής Αστυνομίας είπε, ότι εξ' αιτίας  το νομικού πλαισίου  που διέπει αυτόν τον θεσμό,το μόνο που θα μπορούσε  αυτή τη στιγμή  να προσφέρει ,θα ήταν να δίνει κλήσεις

Σε ερώτηση για τις καθυστερήσεις περαίωσης των έρων της Βείκου,αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στην ασυνέπεια του εργολάβου,ο οποίος αν και βρίσκεται σε διαδικασία έκπτωσης ,τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε πάλι κάποιες εργασίες,αλλά σίγουρα θα πάνε δε διαιτησία ,αφού σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου,δεν εκτελεί το έργο με τον τρόπο που προβλέπεται από την σύμβαση.

Μεγάλο θέμα που απασχολεί τους πολίτες ,αλλά και την Δημοτική Αρχή,είναι η έλευση του Μετρό και τα προβλήματα που αναπόφευκτα θα δημιουργηθούν.Πιο συγκεκριμένα, η έλλειψη χώρων στάθμευσης για τους πολίτες,που θα έρχονται να επιβιβαστούν στο Μετρό από γειτονικούς δρόμους,το πιθανότερο είναι να μετατρέψει τις γειτονιές σ' ένα άναρχο πάρκινγκ.Θέμα για το οποίο , όπως ο Δήμαρχος,, έχουν γίνει προτάσεις προς την Αττικό Μετρό για την δημιουργία υπόγειων σταθμών στάθμευσης .

Επίσης μέσα στα αντισταθμιστικά οφέλη που θα ζητηθούν από την εν λόγω εταιρεία, είναι μια ολοκληρωμένη συγκοινωνιακή μελέτη για το ρεύμα της Λεωφόρο Βείκου από Ολυμπιακό Στάδιο προς Γαλάτσι, αφού η αναμενόμενη επέκταση της Λεωφόρου Κύμης μέχρι την Εθνική οδό,θα επιβαρύνει υπέρμετρα την κίνηση τόσο στους κεντρικούς δρόμους όσο και στις γειτονιές."Σκοπός μας είναι να αποτρέπουμε ή να καθιστούμε δύσκολο το πέρασμα των οδηγών από το Γαλάτσι με κατεύθυνση το Κέντρο της Αθήνας" δήλωσε ο Δήμαρχος.

Η ερώτηση που έφερε σε μεγάλη δυσκολία ίσως και αμηχανία τον Δήμαρχο,έγινε από έναν νεαρό Δημότη,ο οποίος μίλησε για την σχεδόν ανυπαρξία των ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου,μέσω της ιστοσελιδας του.Ο Δήμος Γαλατσίου, όπως είπε ο Δημότης,έχει μείνει πολύ πίσω στον τομέα αυτό σε σύγκριση με άλλους Δήμους και μάλιστα σε μια περίοδο που η προσωπική  πρόσβαση στις υπηρεσίες του Δήμου,είναι προβληματική,χρονοβόρα και σχεδόν απαγορευτική λόγω της πανδημίας.

Στην απάντησή  του ο  Δήμαρχος παραδέχθηκε την καθυστέρηση στην υλοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας στις υπηρεσίες του Δήμου....υποσχόμενος ότι πριν την Άνοιξη, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν στον υπολογιστή του σπιτιού τους, πιστοποιποιητικά(οικογενειακής κατάστασης..γέννησης) Ληξιαρχικές πράξεις(γάμου...κ.λπ.) και βεβαιώσεις για επαγγελματίες.Εντύπωσή μας είναι,ότι ο νεαρός συμπολίτης μας δεν πείσθηκε ...για τους χρόνους υλοποίησης.

Μια ερώτηση διαφορετική  από τις  συνηθισμένες και μάλλον με χιουμοριστική εορταστική διάθεση,αφορούσε την "ταύτιση" του Δημάρχου με το παπάκι του και πως θα αισθανόταν αν έπρεπε να το αποχωριστεί. Ο  Δήμαρχος,όπως ήταν αναμενόμενο , επιβεβαίωσε τον στενό δεσμό που διατηρεί με το μηχανάκι του(το αποκάλεσε εργαλείο) και είπε ότι δεν μπορεί να φανταστεί τον ευατό του και την καθημερινότητά του χωρίς αυτό.
Απολογούμενος δε  για την μην χρήση κράνους, είπε, ότι κακώς δεν το φοράει , για να συμπληρώσει  χαριτολογώντας  "είχα πεί όταν θα γίνω δήμαρχος δεν θα αλλάξω ούτε τα καλά μου ούτε τα κακά μου..και τότε δεν φορούσα κράνος και τωρα δεν φοράω κράνος" ....αφηνοντας αιχμές ότι η ερώτηση αυτή έγινε κατόπιν προτροπής της μητέρας του.

Ελπίζουμε ότι η νέα χρονιά θα μας απαλλάξει από την πανδημία και τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και θα επιστρέψουμε ασφαλείς  στην κανονικότητα της προσωπικής επαφής.Ο νέος όμως αυτός τρόπος επαφής και επικοινωνίας θα παραμείνει και θα πρέπει να λειτουργεί συμπληρωματικά  για κάποια πολύ σπουδαία θέματα ,που απασχολόυν τη πόλη μας και απαιτούν την συμμετοχή των πολιτών.

 

ΥΓ.Είμαστε σίγουροι,ότι αν του δινόταν η δυνατότητα , η τηλεδιάσκεψη θα γινόταν με τον  χιουμοριστικό τρόπο που παρουσιάζουμε στην φωτογραφία