e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Στο  βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Παρασκευής  του ΜΕGA  ,το Γαλάτσι αναφέρθηκε σαν μια από τις περιοχές της Αττικής με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. 

Λογικό λοιπόν  να υπάρξει μια ανησυχία ,μετά και τα προχθεσινά επιβεβαιωμένα  κρούσματα μεταξύ εργαζομένων στο Δημαρχείο,Η αναφορά όμως  στη πόλη μας στις Ειδήσεις του ΜEGA έγινε, γιατί το Γαλάτσι ανήκει στο  Κεντρικό Τομέα Αθηνών , o οποίος πράγματι παρουσιάζει μια αύξηση κρουσμάτων,που οφείλεται κυρίως  στον Δήμο Αθηναίων(Κέντρο Αθήνας)


Στον Κεντρικό  Τομέα  Αθηνών  περιλαμβάνονται οι Δήμοι 

-Δήμος Αθηναίων 

-Δήμος  Βύρωνα 

-Δήμος Γαλατσίου

- Δήμος Δάφνης-Υμηττού

- Δήμος Ζωγράφου

- Δήμος Ηλιουπόλεως

- Δήμος Καισαριανής

- Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας

Τα  ακριβή στοιχεία για τα κρούσματα στον Δήμος μας  δεν είναι γνωστά, σύμφωνα όμως με πληροφορίες ,η επιδημιολογική είκόνα είναι αρκετά  πιο επιβαρυμένη από την εικόνα που παρουσίαζε  το Γαλάτσι τον περασμένο Νοέμβριο,που είμαστε σε πολύ χαμηλές θέσεις σχετικά με τα κρούσματα.
Για την επιδημιολογική εικόνα της πολής μας είναι ενημερωμένος ο Δήμαρχος και δεν υπάρχει  λόγος πανικού. Χρειάζεται απλά  να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και ατομικής υγιεινής,ενώ η Δημοτική Αρχή πρέπει να παρέμβει στον ΕΟΔΥ ,για την διενέργεια rapid tests.

 

YΓ: Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ της 9ης Ιανουαρίου 2021 τα κρούσματα στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών(εδώ περιλαμβάνεται και το Γαλάτσι) ,τα κρούσματα ήταν 78