e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Τον τελευταίο χρόνο  ,εν μέσω πανδημίας και lockdown , o μοναδικός ίσως τρόπος διαφυγής και χαλάρωσης, είναι  οι μεγάλοι περίπατοι σε δρόμους και βουνά.Στο Γαλάτσι οι έξοδοι  στο Άλσος και τα Τουρκοβούνια προσφέρουν μια διέξοδο από το στρες και τα μέτρα περιορισμού.Μοναδικοί πνεύμονες πρασίνου ,που έχουμε υποχρέωση  να προσέχουμε-φυλάμε  σαν κόρη οφθαλμού.Δυστυχώς όμως ,μια μικρή μειοψηφία , δείχνει να μην έχει την απαραίτητη παιδεία ,για να σεβαστεί τη φύση και τον κόπο κάποιων συμπολιτών  μας ....να διατηρήσουν τον θησαυρό αυτόν, που έχουμε δίπλα μας.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Αγαπητές Συμπολίτισσες-Αγαπητοί Συμπολίτες

Η Δράση με την περιβαλλοντική της ομάδα , υιοθέτησε πριν δεκαεπτά χρόνια μια μεγάλη περιοχή πάνω από το λόφο Κόκκου μέχρι τον αυχένα των Τουρκοβουνίων, με σκοπό την δενδροφύτευσή της. Η περιοχή αυτή ήταν τότε γυμνή, κυριολεκτικά κρανίου τόπος, όπως φαινόταν σε παλιές φωτογραφίες.

Σήμερα ο χώρος αυτός έχει μεταμορφωθεί μετά από μεγάλη, διαρκή και εθελοντική δουλειά, σε ένα δάσος με τους δρόμους του, τα μονοπάτια του, την πλατεία του, με τραπέζια και παγκάκια, όλα ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ. Επίσης έχουν τοποθετηθεί στα δέντρα τεχνητές φωλιές για τα πουλιά, έχει διαμορφωθεί χώρος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τα Σχολεία της περιοχής μας και έχουμε συμφωνήσει με τη Διοίκηση του ΑΣΥΛΟΥ ΑΝΙΑΤΩΝ, που είναι στην Κυψέλη, να φιλοξενούμε τους Τροφίμους τους στο Χώρο.

Στην προσπάθειά μας αυτή συνεργαζόμαστε διαχρονικά με τον Δήμο Γαλατσίου και τον διαδημοτικό Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης των Τουρκοβουνίων (ΣΠΑΤ). Με χαρά μας βλέπουμε κάθε μέρα να κάνουν τον περίπατό τους στον χώρο πολλοί/ές συνδημότες και συνδημότισσές μας και όχι μόνον, με τις οικογένειές τους . Ειδικά τον τελευταίο χρόνο της Καραντίνας οι επισκέπτες έχουν πολλαπλασιασθεί σε μεγάλο βαθμό.

Για την καθαριότητα του χώρου έχουμε τοποθετήσει προειδοποιητικές ταμπέλες να μην παρατάμε τα σκουπίδια μας στο χώρο αλλά να τα τοποθετούμε στους κάδους του Δήμου Γαλατσίου, που βρίσκονται έξω από το χώρο στην είσοδο του Δάσους.

Τις τελευταίες μέρες παρατηρήσαμε με λύπη μας:

- Να έχουν ξηλωθεί και εξαφανισθεί οι προειδοποιητικές ταμπέλες για τα σκουπίδια

- Να υπάρχουν σπασμένα δεντράκια (όχι από τα χιόνια), ξεριζωμένα αρωματικά φυτά, σπασμένα φυτά και δεντράκια στο χώρο της Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

- Να υπάρχουν διάσπαρτα σκουπίδια, πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια ακόμα και μέσα στις δεξαμενές του ποτίσματος και στους κάδους κομποστοποίησης. - Διαλυμένα παγκάκια και φαγωμένα από αιχμηρά αντικείμενα τραπέζια.

- Να έχουν αδειάσει τη δεξαμενή ποτίσματος, αφού πρώτα έσπασαν την πλαστική σωλήνα και άνοιξαν τη βάνα.

Αγαπητές Συμπολίτισσες-Αγαπητοί Συμπολίτες ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ σε όλες και όλους σας να προστατεύσετε μαζί μας το δάσος και να απομονώσουμε τους λίγους/ες , θέλουμε να πιστεύουμε, επισκέπτες με την παραβατική ως άνω συμπεριφορά.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ                     ΜΑΝΟΣ ΒΙΝΙΕΡΑΤΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

.............................................................