e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γαλατσίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τρίτης 23/3/2021 και μετά από πρόταση της  δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση", εξέδωσε το ακόλουθο ομόφωνο ψήφισμα :

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Οι ώρες είναι κρίσιμες. Είναι ώρες που χάνονται είναι ανθρώπινες ζωές! Δεκάδες ασθενείς μένουν εκτός ΜΕΘ, επειδή τα δημόσια νοσοκομεία, παρά τις τεράστιες προσπάθειες του υγειονομικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις εξαιρετικά μεγάλες ανάγκες των ασθενών.

Η «λύση» που παρουσίασε η κυβέρνηση με την επιστράτευση 200 αυτοαπασχολούμενων γιατρών, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Γαλατσίου, συντασσόμενο με το υγειονομικό προσωπικό του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και την κραυγή αγωνίας που βγάζει τα τελευταία 24ωρα, ζητάει 

- Την άμεση επίταξη -χωρίς αποζημίωση- όλων των νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων του ιδιωτικού τομέα, για να προστεθούν έτοιμες και κρίσιμες υποδομές και έμπειρο προσωπικό για την περίθαλψη Covid και No Covid ασθενών.

- Την άμεση πρόσληψη όλων των ειδικευμένων γιατρών και των γιατρών για έναρξη ειδικότητας.

- Μαζικές προσλήψεις όλου του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

- Tην ένταξη όλων των αυτοαπασχολούμενων γιατρών σε κρατικό σχέδιο για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας όλων των ασθενών.