e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 ....στην Διαδικτυακή  συνάντηση με τον Δήμαρχο24/3/21 )

Η ανάγκη του διάλογου στην πόλη μας είναι προφανής.  Πρέπει, συνεπώς, να σε συγχαρώ, Δήμαρχε, για αυτή την πρωτοβουλία που ,βέβαια, δεν αρκεί, από μόνη της , να θεραπεύσει την απουσία ουσιαστικού  διαλόγου στην πόλη μας  όπου, κυριαρχεί ο μονόλογος, είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε στον τοπικό τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι, ότι όποιος ελέγχει το μικρόφωνο, δίνει τον τόνο και  σε ένα βαθμό  και  τις εντυπώσεις ( αυτός, αυτή τη στιγμή  είσαι εσύ ), αποφάσισα να πάρω  μέρος στην σημερινή  πρωτοβουλία σου  και, συνοπτικά  να αναφερθώ σε  τρία μόνον θέματα   ( μεταξύ πολλών άλλων ):

Α. Καθαριότητα πόλης,                                                                                                   
Τοποθετούμαι μόνον  στην πηγή  του θέματος ,γιατί  το θέμα είναι πολύ μεγάλο,  θα έτρωγα χρόνο πολύ που δεν μπορώ να έχω.
Δεν στέκομαι στον Σ.Μ.Α.(Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων)  Στέκομαι στο γεγονός ότι γύρω από την καθαριότητα και την διαχείριση των σκουπιδιών ,τα τελευταία δέκα χρόνια, έχουν γραφτεί πολλά, έχουν γίνει πολλά,  έχει νομοθετηθεί πληθώρα  νόμων και αποφάσεων ( μεταξύ αυτών και της Περιφέρειας Αττικής ) και
 έχουν σημειωθεί παλινωδίες και συγκρούσεις .  
Ίσως αξίζει τον κόπο να μπει κανένας στον ΕΣΔΝΑ και θα καταλάβει..                                                
Θα αναφερθώ μόνον σε μία πλευρά του επίκαιρου αυτού θέματος. Στον  Βασικό παράγοντα  της ενημέρωσης και  της καθοδήγησης  του δημότη, της Γαλατσιώτισας νοικοκυράς, σχετικά με την διαλογή στην πηγή.  Γνωστό είναι  ότι,σε άλλες περιοχές (να μην πω Δήμους )  έχουν γίνει προσπάθειες  για την διαλογή στην πηγή ( σακκούλες διαφορετικών χρωμάτων  κ.λ.π. ). Μία ματιά  στην σελίδα του ΕΣΔΝΑ αρκεί.
Εσύ ,Δήμαρχε, παλιός πλέον στην Τ.Α. ( Στο Δήμο Γαλατσίου αλλά και της Αθήνας)  πως ανέχεσαι, στον Δήμο σου, να μην έχει γίνει το ελάχιστο, τουλάχιστον προς την πλευρά της  ενημέρωσης του Δημότη ,αλλά  και την επιβάρυνση  που υφίσταται ο Δήμος;


Β.ΝΑΊΔΡΙΟ.

Ο Δήμος και ο Δήμαρχος είναι η υπέρτατη τοπική αρχή. Αποτελεί πρότυπο. Παράγει ήθος . Παρά ταύτα , έχεις παραδεχθεί ότι προέβης σε παράνομη ενέργεια, τοποθετώντας ένα ακαλαίσθητο ( δεν ενδιαφέρει η καλαισθησία του) στην προστατευόμενη περιοχή του Άλσους,  ένα Ναϊδριο απειλώντας – διακηρύσσοντας ότι θα το νομιμοποιήσεις. . Προφανώς με τον γνωστό τρόπο των παραγόντων στην δημόσια διοίκηση και της εκκλησίας. Δηλαδή νομιμοποίηση διά του προστίμου(!).. Τι μήνυμα εκπέμπεις με αυτή την προσωπική σου  ενέργεια;                                           
Το σκέφθηκες καθόλου; 
Άρα, σωστά πράττει ο απλός πολίτης που ενεργεί με τον  ίδιο τρόπο, δηλαδή τοποθετώντας  σιδερένιους  δοκούς και περιφράξεις  στους κοινόχρηστους χώρους  στην Λ.Βέϊκου  και αλλού).Εκτός και δεχθούμε ,ως κανόνα, την ανομία στο Γαλάτσι !!

Γ. Κλειστο το Άλσος(!)
Είναι ακατανόητο το κλείσιμο του Άλσους, όταν  ήταν αυτονόητο, ότι τις ηλιόλουστες ημέρες   οι δημότες του πυκνοκατοικημένου   Δήμου μας  θα κατακλύσουν, τους  υπόλοιπους διαθέσιμους χώρους  ( Αγ. Γεώργιος, υιοθετημένα, λεωφόρος Βέικου. Κ.λ.π.             
Τ
ι είδους πρόνοια  είναι αυτή για την προστασία των πολιτών ;                                          
Μας αφήνει αδιάφορους αυτό που,  έτσι και αλλιώς ,θα συνέβαινε  στους, περιορισμένους, εκτός Άλσους  χώρους;
Σαν αποποίηση ευθυνών  μοιάζει η απόφασή σας.                                                                                   

Δεν θέλω να μακρηγορήσω. Γνωρίζω, το δηλώνεις άλλωστε, ότι διαβάζεις ότι γράφεται στα σάιτ της πόλης. Γνωρίζεις, συνεπώς  και τις προτάσεις μας  για μία, όσο γίνεται, υπεύθυνη  διαχείριση του ανοιχτού Άλσους.  Προϋποθέτει, όμως, μία <<άλλη>>  πολιτική  κάτι που δεν θα αναπτύξω, γιατί θα εκληφθεί ως αντιπολίτευση,  και κάτι τέτοιο τουλάχιστον  εμένα  δεν  με αγγίζει, δεν μου ταιριάζει . Δεν κάνω αντιπολίτευση σε κανένα. Απλά τις θέσεις μου υποστηρίζω.  
Άλλωστε, γνωριζόμαστε χρόνια και τα αισθήματά μου είναι φιλικά.                                               
|Εδώ, όμως,  πρόκειται για θέσεις, για αξίες, για νόημα  ζωής ,όπου τα προσωπικά αισθήματα παραμένουν,  δεν  επιτρέπεται, όμως, να επηρεάζουν τις θέσεις που οφείλει ο πολίτης να υπηρετεί και να προβάλλει.

 

26/3/21

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη