e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ισχυρή θεσμική  πλευρά  της πόλης,  προβάλλει θέσεις και προβαίνει σε ενέργειες  που  πιστεύει ότι είναι σωστές, ίσως όμως  να αισθάνεται ότι δεν είναι σωστές  ,παρά μόνον συμφέρουσες. Συμβαίνει αυτό σε ανθρώπους, ιδιαίτερα όταν ασκούν εξουσία εγωκεντρικά. Θα καταπιαστώ με ορισμένες τέτοιες θέσεις - ενέργειες:

1 <<.Όταν έρθει η πολεοδομία στον Δήμο μας >>                                                                              

Το ερώτημα είναι  γιατί δεν υπάρχει πολεοδομία, ούτε Δημοτική Αστυνομία στον Δήμο ,όταν  ο νόμος έδινε αυτή τη δυνατότητα. .Αν υπήρχε πολεοδομία   η ανομία στην πόλη   θα ήταν περιορισμένη. Οι ενεργοί πολίτες  θα μπορούσαν να προσφεύγουν σε αυτή και να  εξασφάλιζαν την τήρηση της νομιμότητας.  

2.<< κυκλοφοριακή μελέτη. Την έχουμε ζητήσει από την Αττικό μετρό>>. ΄                                       

Δεν είναι σοβαρό, τώρα , λίγες  μέρες πριν εγκατασταθούν τα εργοτάξια, να  ζητάμε  κυκλοφοριακή μελέτη και μάλιστα από ην Αττικό  Μετρό, που το μέλημά της είναι το ξεκίνημα του τεράστιου   έργου και όχι η διαβίωση του Γαλατσιώτη για   απροσδιόριστο αριθμό χρόνων.  Η φροντίδα για την Γαλατσιώτισσα , τον Γαλατσιώτη, είναι  της Δημοτικής αρχής.

3. <<Το εκκλησάκι ήταν αίτημα  πολιτών από το 2006  με τον Ν.Χατζούδη>>.                                          

Ο Ν. Χατζούδης έχει μεγάλη προσφορά στην πόλη ,όμως  δεν υπήρξε Δήμαρχος στο Γαλάτσι. Το 2006  Δήμαρχος  ήταν ο  κ. Θ.Τούντας που ,πράγματι ενδιαφέρθηκε για δημοτικές << ιερές μπίζνες >> στο Άλσος που, όμως, δεν του << βγήκαν >>.                        
Δεν τόλμησε την παρανομία  που δυστυχώς, τόλμησε η σημερινή δημοτική αρχή  που... κάποια συγγένεια  είχε/ έχει με τον τότε Δήμαρχο .

4.<<  Όλα τα άλλα μέσα στο Άλσος ήταν προς κατεδάφιση>>.                                                                            
Δεν είναι σοβαρό να ακούγεται κάτι τέτοιο. Μπορεί να υπήρξαν αποφάσεις κατεδάφισης  και άλλες τόσες ακύρωσης των κατεδαφίσεων. Άλλωστε, σύμφωνα με Ν. 4280/14 :  Κτίρια, εγκαταστάσεις και υποδομές που  πραγματοποιήθηκαν  από το Δημόσιο και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού  εντός πάρκων και  αλσών  κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας εξαιρούνται της κατεδάφισης..                                                          |
Τα μόνα θέματα που είχαν μπει για το Άλσος, ήταν η καταγγελία  για τον θερινό κινηματογράφο ( μεταγενέστερη εγκατάσταση  ), όπως και για την.... κυριότητα του Άλσους από τον ...Δήμο Αθήνας  .Τούτο βάσει της διαθήκης Βέϊκου  , δεδομένου ότι, τότε, δεν υπήρχε Δήμος Γαλατσίου. Επρόκειτο για αστειότητα που προέκυψε από την επιδίωξη  σωματείου των Πατησίων  να αθλείται στο γήπεδο του Άλσους και    ορισμένα φύλλα  το πρόβαλαν και μάλιστα με πηχαίους  τίτλους  << Ο Δήμος Αθήνας  διεκδικεί το Άλσος Βέϊκου >> 

5.<<  Κολυμβητήριο . Θα λειτουργήσει στις  15/6/21>>.

Αναμένουμε.Άλλωστε  συνηθισμένη από βραδύτητες και παράτασης  των συμβάσεων είναι  η πόλη μας .


6. << Μετρό. Θα φέρουμε το θέμα στο Δ.Σ. Τελευταία ευκαιρία να πάρουμε  κάποια πράγματα. Διεκδικούμε συνέχεια από την Αττικό μετρό>>                                                                                                                                          
Δυστυχώς, τίποτα δεν μπορούμε να πάρουμε από την Αττικό Μετρό.                                                   
Είναι  νωπή η δήλωση που η πόλη εισέπραξε, μέσα στο Καμίνι  το προπέρσινο καλοκαίρι από την προσκαλεσμένη στο Γαλάτσι  Διοίκηση της Αττικό Μετρό,  : << Έπρεπε να είχατε θέσει τα θέματά σας πριν από 10 χρόνια >>!!!.                                                   
Βλέπετε, όλες οι Διοικήσεις του Δήμου ήταν κοντόθωρες .Έβλεπαν μόνο την  τρέχουσα θητεία τους και την  ...επόμενη.

7 . Κλείσαμε το γήπεδο επειδή  πρέπει να τηρήσουμε τους κανόνες για όλους.                      

Περί αυτού πρόκειται. Η απουσία κανόνων, όχι μόνον για το γήπεδο, αλλά για ολόκληρο το Άλσος, όπως και για  το  ανοιχτό θέατρο ,όταν μπορούσαν και έπρεπε να είναι ανοιχτά ,αλλά με κανόνες. Και κανόνες  (όχι Γαλατσιώτικους ) σημαίνουν   και ευθύνη τήρησης των κανόνων .Και αυτή η ευθύνη πρώτιστα ανήκει σε αυτόν που τους θέτει. Χρειάζεται, βέβαια, προς τούτο  μηχανισμός δημοτικός ,επικουρικά   πλαισιωμένος από εθελοντές. Δεν   συγκαλύπτεται η ευθύνη μπροστά στον φόβο απείθαρχων – ανυπάκουων  πολιτών.

8.Η Σύμβαση για το ΠΑλαί.                                                                                                                                  

Δεν γνωρίζουμε τι θα λέει η σύμβαση ,όταν θα υπογραφεί. Η καθυστέρηση λέει πολλά .Ελπίζουμε να μην είναι το ίδιο – αποικιακού τύπου -σχέδιο που είχε εισαχθεί  στο Δημοτικό Συμβούλιο.  

9. Θα συγκαλέσω την <<.Δημοτική παράταξη >> για το Άλσος..                                                                   

Η << Δημοτική παράταξη>>  ή << Δημοτική ομάδα>>  ,είναι θέμα εσωτερικό κάθε Δημοτικής κίνησης. Για την πόλη αποφασίζει  θεσμικά –το Δημοτικό Συμβούλιο , ο Δήμαρχος και τα εξουσιοδοτημένα θεσμικά όργανα. Δεν αποφασίζει ο συνδυασμός της πλειοψηφίας.

 

Του " Ίκαρου Πετρόπουλου"

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη