e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η προγραμματισμένη,μετά την αποτυχία του διαγωνισμού, επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου, αντιπροσωπείας των δήμων Γαλατσίου, Ν. Ιωνίας, Αθηναίων καθώς και μελών της Κίνησης Φορέων και Πολιτών.

 

Στις 14 Νοεμβρίου, μετά από αίτημα της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνας Κυπριανίδου, του Προέδρου της ΠΕΔΑ και δημάρχου Ν. Ιωνίας Ηρακλή Γκότση, του δημάρχου Γαλατσίου Γιώργου Μαρκόπουλου και του αντιδημάρχου του δήμου Αθηναίων Ανδρέα Βαρελά, είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Εμμανουήλ Κονδύλη και τον Διευθύνοντα σύμβουλο Πασχάλη Μπουχώρη, με θέμα την προστασία και αξιοποίηση του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου «Παλαί», προς όφελος των πολιτών και του Δημόσιου συμφέροντος. Στη συνάντηση είχε παραβρεθεί και  η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου και είχε συμφωνηθεί να πραγματοποιηθεί επίσκεψη στις εγκαταστάσεις, στα πλαίσια της αναζήτησης λύσεων για την χρήση των εγκαταστάσεων,με δεδομένη από τότε  την αδυναμία εξεύρεσης επενδυτή.

Η ξενάγηση από Πολιτικό Μηχανικό ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ,μιας και ήταν η πρώτη φορά μετά πάρα πολλά χρόνια,που δόθηκε η δυνατότητα να διαπιστωθεί  ιδίοις όμμασι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις που κόστισαν 67 εκατομ. το 2004 και αφέθηκαν αναξιοποίητες και έρμαιο της τύχης τους και της φθοράς του χρόνου.

Παρόντες στην επίσκεψη-συνάντηση ήταν,ο Δήμαρχος Γ. Μαρκόπουλος,η βουλευτής του Σύριζα Ελένη Αυλωνίτου,ο Αντιδήμαρχος Γερμάνος Μελισσουργός,οι Δημοτικοί Σύμβουλοι,Σπύρος Παναγιώτου,Άρης Παπαδοκωστόπουλος,Γιάννης Μανιάτης,Νίκος Μαγκανάρης και Μανώλης Πρωτονοτάριος .Παρευρέθησαν επίσης Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Νέας Ιωνίας(Αντιδήμαρχοι  Φ. Αθυμαρίτου ,Ι .Κουρμανιώτης και Κ. Παπακώστας) ,αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια Αττικής και μέλη της  Κίνησης Φορέων και Πολιτών.

Αν εξαιρεθούν κάποιες λεηλασίες στον εξωτερικό χώρο (ηλεκτρολογικοί πίνακες και καλώδια) και κάποιες μικροκαταστροφές και αφαιρέσεις μηχανημάτων στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων ,η γενική εικόνα που δόθηκε στους επισκέπτες είναι,ότι με κάποιες παρεμβάσεις που δεν θα έχουν τρομερά υψηλό άρα και απαγορευτικό οικονομικό κόστος,θα μπορούσε ο τεράστιος αυτός χώρος να γίνει ένας πανέμορφος και λειτουργικός πολυχώρος αθλητισμού και πολιτισμού.

Αυτό που έκανε τρομερή εντύπωση είναι ,γιατί δαπανήθηκαν τόσα εκατομμύρια για μια κατασκευή που θυμίζει ανάκτορα του Πέρση.Οι τουαλέτες στον χώρο των γραφείων φαίνονταν αχρησιμοποίητες,ενώ το τσιμέντο είχε την τιμητική του,προσδίδοντας το πομπώδες της όλης εγκατάστασης.Για την επιτυχημένη διεξαγωγή των  δυο ολυμπιακών αθλημάτων(Γυμναστική και πινγκ πονγκ), θα ήταν αρκετές πιο λιτές και πολύ οικονομικότερες εγκαταστάσεις.Ακόμα πιο εγκληματική όμως,είναι η εγκατάλειψη και η μη αξιοποίηση του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου.Πεταμένα χρήματα για μια δεύτερη φορά και μάλιστα σε μια περιοχή,που έχει τεράστιες ανάγκες από χώρους Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Μετά λοιπόν 10 χρόνια και με διαπιστωμένη την αδυναμία αξιοποίησης του χώρου από την Πολιτεία και το ΤΑΙΠΕΔ,δεν είναι η ώρα το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου(ΠΑΛΑΙ),να δοθεί στους φυσικούς του ιδιοκτήτες,στους πολίτες;

Στην σημερινή επίσκεψη παρευρέθησαν και Μηχανικοί της Περιφέρειας Αττικής,που μετά την ξενάγηση θα μπορέσουν σίγουρα να κάνουν κάποιες οικονομικές εκτιμήσεις.

Η Περιφέρεια Αττικής,μαζί με τους Δήμους  Ν. Ιωνίας ,Γαλατσίου και τον Δήμο Αθηναίων,πρέπει να διεκδικήσουν με συντονισμένες και αποφασιστικές ενέργειες,ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις,τον Δημόσιο χαρακτήρα του ΠΑΛΑΙ. Είμαστε σίγουρα ,ότι τα ανταποδωτικά οφέλη προς τους πολίτες ,θα είναι πολύ μεγαλύτερα του κόστους συντήρησης και αξιοποίησής του.