e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Πριν ένα μήνα περίπου, την Πέμπτη 22 Απριλίου είχε υπογραφεί η συμφωνία-σύμβαση  ανάμεσα στην ΕΤΑΔ Α.Ε. και τον Δήμο Γαλατσίου για την αξιοποίηση του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου(ΠΑΛΑΙ).Σύμφωνα με αυτή,  το Ολυμπιακού Γυμναστήριο  Γαλατσίου(ΠΑΛΑΙ) είχε γίνει γνωστό,ότι  παραχωρείται   στον Δήμο για 5 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για 5 επιπλέον χρόνια.

Χθες λοιπόν δόθηκε στους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων το πλήρες κείμενο της σύμβασης,όπου περιγράφονται αναλυτικά οι όροι παραχώρησης,η χρήση και λειτουργία του μισθίου ,οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του Δήμου Γαλατσίου..

Κάποια ενδιαφέροντα σημεία της σύμβασης είναι  

- Ο Δήμος θα έχει την δυνατότητα  υπομίσθωσης  όλων των χώρων , αποδίδοντας  στην ΕΤΑΔ το 30% των εσόδων.
Να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη  σύμβαση  πού είχε λήξει   στις 7 Ιανουαρίου 2020 ,έδινε προς χρήση  την κύρια-μεγάλη αίθουσα, τους υπαίθριους χρόνους,καθώς ,κατά διαστήματα, και τον έναν εκ των δύο προπονητικών χώρων.Ο Δήμος είχε την δυνατότητα  υπομίσθωσης των χώρων αυτών, αποδόδοντας στην ΕΤΑΔ το 40% των εσόδων.Επίσης ,η ΕΤΑΔ είχε το δικαίωμα να ενοικιάζει την κεντρική αίθουσα,απευθείας σε τρίτους,χωρίς να αποδίδει το 60% στον Δήμο.(Περίπτωση του Christmas Theater).

- Η σύμβαση θα λύεται αυτοδικαίως και αζημίως ,σε περίπτωση που η Εκμισθώτρια (ΕΤΑΔ) αποφασίσει να αξιοποιήσει την εγκατάσταση σε συνεργασία με ιδιωτικό φορέα

-Μέσα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του ΠΑΛΑΙ,πέρα από τις χρήσεις που δόθηκαν για τους Ολυμπιακούς αγώνες, θα επιτρέπεται η λειτουργία εμπορικών καταστημάτων , χώρων εστίασης κοινού, θεματικών χώρων ψυχαγωγίας.
Προφανώς οι αθλητικές χρήσεις προς το παρόν δεν είναι στις προτεραιότητες χρήσης,αφού όλοι οι εωτερικοί χώροι είναι υπομισθωμένοι 

-Η Εκμισθώτρια(ΕΤΑΔ) δεν θα φέρει καμιά ευθύνη ούτε θα έχει καμιά υποχρέωση για τη συντήρηση,αντικατάσταση εξοπλισμού ή εγκαταστάσεων ,επισκευές ή βελτιώσεις αναγκαίες ή επωφελείς ή επιβαλλόμενες από γεγονότα ανωτέρας βίας...
Μένει να εκτιμηθεί το κόστος κάποιων αναγκαίων συντηρήσεων ή επισκευών, για εγκαταστάσεις που έχουν να συντηρηθούν εδώ και 17 χρόνια.Ενώ δεν πρέπει να παραβλέπονται οι ζημιές από κάποια ακραία γεγονότα(κακοκσαιρία Μήδεια) 

 

ΥΓ. Στο ΠΑΛΑΙ έχει μεταφερθεί και λειτουργεί η ΔΟΥ ΙΓ' Αθηνών ,ενώ μέσα στο Φθινόπωρο θα μεταφερθεί το Κέντρο Υγείας Γαλατσίου(ΙΚΑ) και  το ΚΕΠ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ