e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική σύσκεψη που διοργάνωσαν οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στο Γαλάτσι, το απόγευμα της Τρίτης στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. 

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μεγάλου πολιτικού ανοίγματος των Οργανώσεων του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που καταργεί το σταθερό ημερήσιο χρόνο, το 8ωρο και επιβάλλει τη 10ωρη εργασία, ενώ τσακίζει και μια σειρά άλλα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στην σύσκεψη τον λόγο πήραν παρευρισκόμενοι εργαζόμενοι και μέλη Σωματείων, Συλλόγων και μαζικών φορέων της περιοχής.

Χαρακτηριστικό των σύντομων παρεμβάσεων, μέσα απ’ τα προσωπικά παραδείγματα των εργαζομένων, νέων και γονιών που πήραν τον λόγο, ήταν η αποδόμηση των κυβερνητικών ισχυρισμών περί ενός νομοσχεδίου που ωφελεί τους εργαζόμενους, που εναρμονίζει την επαγγελματική με την οικογενειακή ζωή.

Η εκδήλωση έκλεισε με τους παρευρισκόμενους να δίνουν ραντεβού στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 16 Ιούνη το πρωί, αλλά και το απόγευμα στις 17:00, στο Σύνταγμα.

Η κεντρική ομιλία που  έκανε η Ελσα Βακάλη, μέλος του Τομεακού Γραφείου του Βορειοδυτικού Τομέα της Αθήνας του ΚΚΕ, περιστράφηκε γύρω από το νέο εργατικό νομοσχέδιο και τις απεργιακές κινητοποιήσεις. 

Όπως είπε, η  μεγάλη συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις δείχνει ότι αυτό το έκτρωμα είναι ήδη καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων», είπε, προσθέτοντας πως αυτό «είναι το πρώτο βήμα για να αχρηστευτεί» το αντεργατικό έκτρωμα.

Ενώ αναρωτήθηκε, πως γίνεται να είμαστε στην εποχή των τρένων χωρίς οδηγούς, των εργοστασίων «χωρίς εργάτες», της τηλεϊατρικής και των τρισδιάστατων εκτυπωτών και συγχρόνως να αναρωτιόμαστε αν θα έχουμε δουλειά, αν θα μπορούμε να κάνουμε οικογένεια, αν θα έχουμε ελεύθερο χρόνο, αν θα μπορούμε να πάμε διακοπές;

 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην αντιπολίτευση ,αφού  όπως είπε η ομιλήτρια  "ολα αυτά που έρχονται σήμερα στα Εργασιακά βασίζονται και στις λεγόμενες ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές που από κοινού υιοθέτησαν και ψήφισαν και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ"